Dieta de post - meniu pentru o saptamana

Dieta de post - meniu pentru o saptamana

Andreea Gluh, redactor

Kilogramele in plus reprezinta un neajuns atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere medical, dar si psihologic. Atunci cand te confrunti cu o asemenea problema si nu stii cum sa o rezolvi rapid si fara urmari neplacute, cum ar fi o eventuala anemie, poti recurge la dieta de post. Pe langa faptul ca vei slabi trei kilograme in sapte zile, vei beneficia si de un proces de detoxifiere.

Dieta de post dureaza sapte zile si se bazeaza pe excluderea din alimentatie a produselor animale si a celor procesate, precum si a diverselor sosuri, cum ar fi maioneza. De asemenea, trebuie sa eviti bauturile carbogazoase, sucurile cu zahar sau cu indulcitori artificiali si dulciurile. In schimb, este indicat sa consumi miere naturala, apa plata, sucuri naturale si ceaiuri neindulcite.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi in cadrul acestui tip de regim.

Prima zi a dietei de post

La micul dejun consuma doua felii de paine prajita cu miere si 200 ml din sucul natural de fructe preferat. Este indicat ca acesta din urma sa fie preparat chiar de catre tine, cu ajutorul unui storcator de fructe si consumat imediat, pentru a nu-si pierde din proprietati ori din gust. De asemenea, exista posibilitatea inlocuirii sucului cu o cana de ceai neindulcit.

Drept gustare intre mic-dejun si pranz ai voie sa consume o portocala.

Pentru pranz pregateste 200 de grame de sote de mazare si un snitel din soia fiarta.

Gustarea de dupa-amiaza poate consta intr-un mar.

La cina poti opta pentru o salata preparata din rosii, ceapa si branza tofu.

Ziua a doua a dietei de post

Cea de-a doua zi a dietei de post debuteaza cu un mic dejun compus din doua felii de paine integrala cu salata de vinete. Dupa cateva ore trebuie sa urmeze o gustare alcatuita din fructe, cum ar fi un kiwi ori o portocala.

La pranz opteaza pentru o mancare de fasole verde asezonata cu o salata de cruditati, iar pentru gustare alege un fruct.

Pentru cina prepara un bol de supa de rosii cu busuioc.

Ziua a treia a dietei de post

Pentru micul dejun al celei de-a treia zile, serveste o portie de ovaz cu lapte degresat ori cu lapte de soia.

Gustarea consta intr-o salata de fructe compusa dintr-un mar si un kiwi.

La pranz poti consuma un ghiveci de legume preparat cu ulei de masline. Ai grija sa excluzi cartofii de pe lista ingredientelor.

Gustarea trebuie sa fie compusa din 100 de grame de migdale.

Pentru cina opteaza pentru o salata de cruditati cu ulei de masline si cu zeama de lamaie.

Ziua a patra a dietei de post

Micul dejun va fi alcatuit, ca si in prima zi a regimului, din doua felii de paine prajita cu miere, alaturi de 200 de ml de suc natural. Nu uita de gustarea compusa dintr-un morcov ras combinat cu mar.

Pranzul trebuie sa fie alcatuit din 200 de grame de ciuperci proaspete fripte pe gratar, pe care le vei servi alaturi de o salata verde cu zeama de lamaie, iar pentru gustarea de dupa-amiaza este indicat sa consumi 100 de grame de miez de nuca.

La cina prepara o salata libaneza, care este compusa din 200 de grame de arpacas fiert, doua rosii feliate, o ceapa mica, cateva fire de patrunjel proaspat tocat marunt, zeama de lamaie si ulei de masline.

Ziua a cincea a dietei de post

La micul dejun consuma o salata de rosii cu doua felii de branza tofu, in timp ce la gustare savureaza doua kiwi.

Pranzul trebuie sa fie unul complet, alcatuit dintr-o portie de supa crema de legume si din 200 de grame de mancare de linte. Exclude si in aceasta zi cartofii din alimentatia ta.

La gustarea de dupa-amiaza alege, de aceasta data, o felie de paine integrala pe care o vei servi cu o lingura de humus.

Cand vine vorba despre cina, opteaza pentru 200 de grame de broccoli si un snitel de soia, ambele preparate prin fierbere.

Ziua a sasea a dietei de post

La micul dejun consuma o salata de rosii si de castraveti cu o felie de paine integrala. Pentru gustarea care se apropie ar fi bine sa iti pregatesti doua mere rase peste care poti presara un varf de lingurita de scortisoara.

Pranzul tau din aceasta zi va fi alcatuit din 200 de grame de orez brun asezonat cu legume asiatice, gatite la wok.

Gustarea de dupa-amiaza consta intr-o portie de 100 de grame de seminte decojite, nesarate.

Pentru cina prepara doi ardei umpluti cu legume.

Ziua a saptea a dietei de post

Micul dejun al acestei ultime zile a dietei de post trebuie sa fie compus dintr-o portie de hrisca fiarta in lapte si indulcita cu o lingura de miere naturala.

Pentru gustare alege, de aceasta data, un bol de fructe de padure, iar pentru pranz pregateste un o portie de ciorba de legume si 200 de grame de legume preparate in stil asiatic, cu curry si naut fiert.

Gustarea de dupa-amiaza trebuie sa fie compusa din 100 de grame de alune de padure.

La cina poti servi un dovlecel preparat la gratar, alaturi de 150 de grame de quinoa.

Dieta de post te va ajuta sa scapi de kilogramele nedorite  insa fara a afecta echilibrul organismului. Legumele si fructele incluse in acest regim sunt menite sa iti ofere cantitatea necesara de vitamine.

 

Articolul urmator
Mihaela Bilic ne sfătuiește: Lista de alimente pe care mai bine să le cumpărăm decât le gătim
Mihaela Bilic ne sfătuiește: Lista de alimente pe care mai bine să le cumpărăm decât le gătim
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (23)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (387 vizite)