Metode de ingrasare rapida

Metode de ingrasare rapida

Andreea Gluh, redactor

Stresul zilnic, diversele afectiuni digestive sau metabolismul accelerat sunt doar cateva dintre cauzele pentru care unele femei nu se pot ingrasa. Exista insa metode si alimente care iti pot veni in ajutor, daca vrei sa iei cateva kilograme in plus.

Iata ce sfaturi ar trebui sa urmezi pentru o ingrasare rapida.

Daca ai observat ca in ultima vreme ai slabit si garderoba iti da batai de cap, este momentul sa iei masuri. Nu uita ca pentru a te ingrasa este indicat ca mai intai sa apelezi la un medic de specialitate si sa iti faci un set complet de analize, pentru a elimina orice dubiu privitor la o eventuala afectiune.

Ce alimente contine cura de ingrasare rapida? 

Alimentele care trebuie consumate pentru o ingrasare rapida sunt cele cu un inalt coninut de calorii si nutrimente. Acest proces nu implica renuntarea la consumul produselor sanatoase, asa ca nu apela la fast-food si la dulciurile bogate in zaharuri rafinate pentru a castiga kilograme in plus intr-un timp record. Daca nu respecti aceasta regula, exista riscul aparitiei unor afectiuni grave, cum ar fi diabetul si bolile cardiovasculare precum si cresterea nivelului colesterolului din sange.

Spre deosebire de cura de slabire, cand este indicat consumul unor alimente slab calorice, in cura de ingrasare rapida este bine sa mananci alimente cu multe calorii de-a lungul intregii zile, atat la mesele principale, cat si la gustari. In meniul tau trebuie incluse pestele gras, nucile, arahidele si untul de arahide, semintele, bananele, smantana si iaurturile grase cum ar fi cel grecesc, ouale si produsele de panificatie din aluaturi dospite, care contin drojdie.


Printre sfaturile pe care trebuie sa le urmezi se numara acela de a avea cat mai multe mese pe zi sau de a manca portii mai mari decat de obicei la fiecare masa. De asemenea, incearca sa calculezi aportul de calorii. Specialistii in nutritie spun ca o femeie trebuie sa consume zilnic 2000 de calorii la cele trei mese principale.

Pentru o ingrasare rapida este indicat sa consumi cu 500 de calorii mai mult la fiecare dintre aceste mese. De ajutor iti sunt in acest sens diversele sosuri pe care le poti folosi pentru preparatele din carne, cum ar fi cele care contin smantana.

Nu rata nicio ocazie pentru a manca, profita chiar si de momentele de relaxare si consuma diverse gustari, cum ar fi o portie de popcorn cu unt sau cu cascaval, care are peste 1000 de calorii.

Daca pofta de mancare nu se ridica la nivelul asteptarilor tale, poti cere sfatul unui medic in privinta suplimentelor alimentare, cum ar fi complexul de vitamine B si multimineralele. Acestea iti pot fi de mare ajutor in cura deingrasare rapida

Alte metode de ingrasare rapida 

Un alt sfat de care trebuie sa tii cont pentru o ingrasare rapida este acela de a respecta un orar de somn sanatos. Este foarte important sa dormi 8-9 ore pe noapte. De asemenea, un scurt somn de frumusete in timpul zilei poate contribui cu succes la cura ta.

De asemenea, daca vrei sa te ingrasi putin, este necesar sa ai si activitate sportiva sustinuta, dar limitata la exercitiile de definire si tonifiere a muschilor, cum ar fi abdomenele sau fandarile. Exercitiile cardio nu sunt indicate in cura de ingrasare rapida, ele fiind potrivite pentru cura de slabire.

Daca respecti regulile de alimentatie si programul de odihna, rezultatele curei de ingrasare rapida nu vor intarzia sa apara.

Articolul urmator
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Ai tendinte de ingrasare?
Incepe quiz
Ai tendinte de ingrasare?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (81)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    alina (anonim)
    5 iulie 2013 10:10

    orice persoana care vrea sa se ingrase stie ca trebuie sa manance mai mult. nu ati spus nimic nou. articol banal, ca multe din ultimile voastre articole!

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (389 vizite)