Afla totul despre dieta Montignac

Regimul Montignac este hipocaloric. Acesta interzice consumul de lipide si glucide, fie in cadrul aceluiasi aliment, fie in alimente diferite la aceeasi masa. De asemenea, recomanda consumul fructelor intre mese. Dieta este perfect echilibrata, deoarece se bazeaza pe consumarea tuturor alimentelor, in proportii normale. In plus, slabirea este semnificativa fara a avea riscuri asupra sanatatii. | ![]() |
Astfel, in functie de obiectivele fiecarei persoane, fie pentru slabit, fie pentru reducerea factorilor de risc cardiovascular, dieta Montignac are la baza schimbarea stilului de viata si, implicit, a obiceiurilor alimentare.
Zaharurile sunt permise doar de 2-3 ori pe zi, dar lipidele si proteinele pot fi consumate de cate ori doriti, cu conditia sa nu fie combinate. Fructele pot fi consumate intre mese iar cerealele si legumele nu trebuie sa fie preparate, pentru a mentine indexul glicemic coborat.
Montignac imparte glucidele, lipidele si carbohidratii in "buni" sau "rai". Cele "rele" implica painea, zaharul, fainoasele, cartofii, pastele, alcoolul sau bauturile digestive. Cele "bune" sunt cafeua decofeinizata, laptele degresat, sucurile naturale, branza, fructele, pestele si carnea alba, in general.
In plus, acesta mentioneaza in cartea sa ca pierderea in greutate nu trebuie sa va opreasca din a duce un astfel de mod de viata. Dupa ce terminati perioada dietei, incercati ca alimentele "bune" sa se regaseasca zilnic in mesele voastre si nu renuntati la sport!
