Dieta cu oua

Dieta cu oua

Geanina Ichim

Dieta cu oua este asemanatoare dietei Atkins, care iti permite sa mananci cantitati nelimitate de oua, carne si grasimi, ambele fiind bogate in proteine, dar sarace in carbohidrati. Ouale sunt o sursa excelenta de proteine si de nutrimente si contin toti aminoacizii esentiali in proportiile corecte - au fier, acid folic si vitaminele B2, B12, D si E.

Cea mai populara versiune a dietei cu oua implica un consum majoritar de proteine, strict din oua. De exemplu, la micul dejun poti manca doua oua impreuna cu un grepfruit si legume sarace in carbohidrati. Masa de pranz si cina includ fie o alta portie de oua, fie o portie mica de proteine slabe, cum ar fi pestele sau puiul. Salatele si legumele sunt permise in orice cantitate, iar fructele sunt limitate la unul sau doua pe zi. Alimentele bogate in carbohidrati cum ar fi painea, pastele si cartofii sunt strict limitate.

Dieta cu oua - patru saptamani


Secretul unei diete cu oua consta in faptul ca pe masura ce le consumi apare rapid saturatia, iar senzatia de foame nu apare decat dupa o perioada foarte lunga de timp. Pana la sfarsitul celor patru saptamani de regim poti slabi intre 10 si 14 kilograme. Acest regim este potrivit pentru toate varstele si nu este nevoie de vitamine suplimentare. In schimb, programul, produsele si cantitatea trebuie respectate cu strictete, fara sa schimbi pranzul cu cina.

Prima saptamana

Micul dejun zilnic: jumatate de portocala sau un grepfruit si unul-doua oua fierte.

Luni

Pranz: un fruct, in orice cantitate (portocale, mere, pere, caise, pepene galben, pepene verde etc.);
Cina: carne prajita sau fiarta (felii sau tocata), exceptie carnea de oaie.

Marti

Pranz: pui fiert sau fript, fara piele;
Cina: doua oua fierte tari, salata (castraveti, rosii, ardei, morcovi, salata verde), paine prajita sau un sfert de briosa, o portocala sau un grepfruit.

Miercuri

Pranz: orice fel branza fara grasimi, in orice cantitate, paine prajita, rosii;
Cina: carne prajita sau fiarta (felii sau tocata), exceptie carnea de oaie.

Joi

Pranz: un fruct, in orice cantitate (portocale, mere, pere, caise, pepene galben, pepene verde etc.);
Cina: carne prajita sau fiarta (felii sau tocata), exceptie carnea de oaie, salata verde.

Vineri

Pranz: doua oua fierte, legume fierte (dovlecei, fasole, mazare verde sau morcovi);
Cina: peste fiert sau prajit, salata verde, o portocala sau un grepfruit.

Sambata

Pranz: un fruct, in orice cantitate (portocale, mere, pere, caise, pepene galben, pepene verde etc.);
Cina: carne prajita sau fiarta (felii sau tocata), exceptie carnea de oaie, salata verde.

Duminica

Pranz: pui fiert sau fript, fara piele, rosii, legume fierte, o portocala sau un grepfruit;
Cina: legume fierte.

A doua saptamana

Micul dejun zilnic: jumatate de portocala sau un grepfruit si unul-doua oua fierte.

Luni

Pranz: carne prajita sau fiarta, salata verde;
Cina: doua oua fierte, salata verde, o portocala sau un grepfruit.

Marti

Pranz: carne prajita sau fiarta, salata verde;
Cina: doua oua fierte tari, o portocala sau un grepfruit.

Miercuri

Pranz: carne prajita sau fiarta, castraveti;
Cina: doua oua fierte tari, o portocala sau un grepfruit.

Joi

Pranz: doua oua fierte tari, orice fel de branza alba fara grasimi, in orice cantitate, legume fierte;
Cina: doua oua fierte tari.

Vineri

Pranz: peste fiert sau prajit;
Cina: doua oua.

Sambata

Pranz: carne prajita sau fiarta, rosii, o portocala sau un grepfruit;
Cina: amestec de fructe proaspete - o portocala, o mandarina, pepene, o piersica, un mar.

Duminica

Pranz: pui fiert sau fript, fara piele, rosii, legume fierte, o portocala sau un grepfruit;
Cina: pui fiert sau fript, fara piele, rosii, legume fierte, o portocala sau un grepfruit.

A treia saptamana

Luni: orice fel de fructe, in orice cantitate, pe tot parcursul zilei, in orice combinatie, exceptie struguri, mango, banane, curmale si smochine.

Marti: orice fel de legume fierte si orice fel de salate, pe tot parcursul zilei, exceptie cartofi si cereale uscate.

Miercuri: orice fruct din lista de mai sus, orice fel de legume fierte, salate, in orice cantitate, pe tot parcursul zilei.

Joi: peste fiert sau prajit, in orice cantitate, salata (verde sau varza) in orice cantitate, legume fierte.

Vineri: carne scazuta in grasimi, fiarta sau prajita, exceptie oaie sau gaina, legume fierte.

Sambata: un fel de fructe in orice cantitate, pe tot parcursul zilei, dintre mere si pere sau piersici si caise.

Duminica:
un fel de fructe in orice cantitate, pe tot parcursul zilei, dintre mere si pere sau piersici si caise.

A patra saptamana

Produsele mentionate trebuie sa fie distribuite pe intreaga zi, insa fara adaugiri.

Luni: patru felii de carne prajita sau fiarta sau un sfert de gaina fiarta, trei rosii, patru castraveti, o conserva de ton fara ulei, paine prajita, o portocala sau un grepfruit.

Marti:
doua felii de carne prajita sau fiarta (max. 200 de grame), trei rosii, patru castraveti, paine prajita, mere sau pere, o felie de pepene sau o portocala sau un grepfruit.

Miercuri: o lingura de branza de vaci sau branza alba fara grasimi, o farfurie mica de legume fierte, doua rosii, doi castraveti, paine prajita, o portocala sau un grepfruit.

Joi: jumatate de pui fiert sau prajit, trei rosii, un castravete, paine prajita, o portocala sau un grepfruit si un fruct din lista de mai sus.

Vineri: doua oua fierte, o salata verde, trei rosii, o portocala sau un grepfruit.

Sambata: doua fileuri de gaina fierte, 1/8 kg de branza de vaci, paine prajita, doua rosii, doi castraveti, lapte batut, o portocala sau un grepfruit.

Duminica: o lingura de branza de vaci, o conserva de ton fara ulei, o farfurie mica de legume fierte, doua rosii, doi castraveti, paine prajita, o portocala sau un grepfruit.

Dieta cu oua si grepfruit


O varianta a dietei cu oua este cea care implica consumul a jumatate de grepfruit la fiecare masa. Un exemplu pentru o zi obisnuita a dietei este urmatorul:

Micul dejun: doua oua fierte, jumatate de grepfruit;
Pranz: friptura de pui fara piele, salata verde, jumatate de grepfruit;
Cina: omleta din doua oua cu spanac si rosii, jumatate de grepfruit.

Dieta cu oua - trei zile


Aceasta dieta cu oua trebuie sa fie tinuta maximum trei zile pe saptamana, timp in care zaharul si sarea trebuie sa fie evitate, in timp ce in restul zilelor mananci ca de obicei. In fiecare saptamana poti pierde in jur de doua-trei kilograme.

Ziua 1


Micul dejun: doua oua fierte, doua rosii, o ceasca cu ceai.
Pranz: doua albusuri de ou, 120 de grame de peste fiert cu continut scazut de grasime, o ceasca cu ceai.
Cina: tocanita de legume (broccoli, fasole, morcovi, ceapa etc.).
Gustare: un mar.

Ziua 2

Micul dejun: doua oua fierte, o banana, o ceasca cu ceai.
Pranz: doua albusuri de ou, 120 de grame de pui fiert, o ceasca cu ceai.
Cina: 120 de grame de telemea cu smantana, o felie de paine uscata, o cana cu lapte degresat.
Gustare: un mar.

Ziua 3


Micul dejun: doua oua fierte, un pahar cu suc de rosii.
Pranz: doua albusuri de ou, 120 de grame de carne rosie fiarta, o ceasca cu ceai.
Cina: doi cartofi copti, salata verde, o ceasca cu ceai.
Gustare: o portocala.

Dieta cu oua - o saptamana


Cu ajutorul acestei diete cu oua poti slabi intr-o saptamana pana la sase kilograme, daca este urmata intocmai. Atentie, insa, nu o tine mai mult de o saptamana o data. Bauturile permise sunt cafeaua neagra, ceaiul negru, ceaiul de lamaie, sucul de grepfruit, apa tonica, apa minerala si apa plata. Salatele se prepara doar din rosii, telina si salata verde.

Nu manca niciun aliment in plus fata de cele incluse in dieta, mai ales ca nu exista niciun inlocuitor permis. Daca nu-ti place sau nu poti manca vreun aliment, elimina-l din dieta. Intre mese nu trebuie sa iei nicio gustare. In regimul cu oua bauturile alcoolice, laptele, untul, uleiul si grasimile sunt strict interzise.

Ziua 1

Micul dejun: o felie de paine prajita si rosii la gratar.
Pranz: orice cantitate de fructe proaspete.
Cina: doua oua fierte tari, salata si grepfruit.

Ziua 2

Micul dejun: un grepfruit si un ou fiert.
Pranz: pui la rotisor si rosii.
Cina: friptura la gratar si salata.

Ziua 3

Micul dejun: un grepfruit si un ou fiert.
Pranz: doua oua fierte tari si salata.
Cina: cotlete de miel la gratar, telina si castraveti.

Ziua 4

Micul dejun: un ou fiert si un pahar cu suc de grepfruit.
Pranz: orice cantitate de fructe proaspete.
Cina: doua cotlete de miel la gratar, telina si castraveti.

Ziua 5

Micul dejun: o felie de paine prajita si doua ochiuri.
Pranz: doua ochiuri si rosii.
Cina: peste proaspat sau din conserva si salata.

Ziua 6

Micul dejun: un ou fiert si un pahar cu suc de grepfruit.
Pranz: orice cantitate de fructe proaspete.
Cina: friptura de pui, morcovi si varza.

Ziua 7


Micul dejun: omleta din doua oua si rosii.
Pranz: doua oua facute ochiuri si spanac.
Cina: friptura la gratar si salata.

Dieta cu oua are numeroase beneficii, deoarece este bogata in proteine si saraca in carbohidrati, fapt care ajuta la reducerea poftei de mancare si la arderea caloriilor. In schimb, ouale sunt bogate in colesterol, iar acest lucru ar putea afecta nivelul colesterolului din sange. Alege una dintre dietele de mai sus, in functie de durata pe care vrei sa i-o acorzi, respecta cu strictete indicatiile, iar dupa ce ai ajuns la greutatea dorita, pastreaza un regim alimentar sanatos.

 

Articolul urmator
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (398 vizite)