10 resturi alimentare pe care le poți consuma fără probleme

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Risipa alimentară reprezintă o problemă la nivel mondial și mai mult de o treime din mâncarea prezentă pe rafturile supermaketurilor nu este cumpărată și, deci, aruncată. Vestea bună este că există anumite resturi care pot fi consumate fără probleme și transformate în preparate delicioase și foarte nutritive. Majoritatea oamenilor nu știu, dar cojile de ouă pot fi transformate în pulbere de calciu, cele de pepene verde pot fi murate, iar frunzele de conopidă pot deveni o supă delicioasă.

Descoperă cum poți să folosești resturile alimentare și să faci primii pași către prevenirea acestei probleme economice reale care se petrece în lume.

Cojile de ouă

Cojile de ouă

Persoanele cu deficiență de calciu pot obține ceea ce le trebuie de la cojile de ouă, deoarece sunt bogate în acest mineral vital. Și nu, nu trebuie să le consumi ca atare, ci să le tranformi într-o pudră, după ce le pasezi, pe care o poți pune în smoothie-uri sau chiar în anumite preparate culinare.

Cojile de pepene verde

Cojile de pepene verde

Pepenele verde este fructul preferat de mulți oameni în sezonu cald, însă cei mai mulți obișnuiesc să arunce la gunoi cojile. Și pentru că au un gust asemnănător cu cel al castraveților, cojile de pepene verde pot fi murate și consumate ca și gustare sau împreună cu alte legume murate, precum varza sau gogonelele.

Cojile de morcov

Cojile de morcov

Nu te gândești de două ori înainte să atunci resturile după ce ai terminat de curățat morcovii, nu-i așa? Ei bine, cojile de morcov sunt bogate în vitamina C și pot fi fierte și transformate într-o pastă, pe care o poți folosi ca sos pentru spaghete.

Tulpinile și frunzele de căpșune

Tulpinile și frunzele de căpșune

Tulpinile și frunzele de căpșune sunt ignorate cu desăvârșire în bucătărie și chiar există instrumente speciale pentru îndepărtarea acestora. Când faci acest lucru, de fapt renunți la o parte foarte nutritivă a acestui fruct bogat în antioxidanți. Dacă nu îți place textura, pur și simplu adaugăle alături de căpșune direct în recipientul blenderului pentru un smoothie savuros.

Surse foto: IStock

Articolul urmator Opt alimente nesănătoase care sunt, de fapt, bune pentru tine

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.