Dieta cu apă sărată îți curăță organismul

Dieta cu apă sărată îți curăță organismul

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Cu siguranță ești familiarizată cu procesul de curățare a colonului cu ajutorul diferitelor alimente, însă se pare că poți face acest lucru și consumând apă cu un anumit tip de sare, chiar în confortul propriului cămin. Dieta cu apă sărată este simplă, sigură și eficientă, iar acest lucru este afirmat de numeroase persoane care deja au încercat-o.

Consumând o anumită cantitate de apă cu sare de mare (uneori și cu zeamă de lămâie adăugată), elimini toate resturile din organism, toxinele, și îți îmbunătățești digestia. Metoda curățării colonului și a stomacului prin dieta cu apă sărată este folosită de mulți ani și este mult mai sigură decât pastilele, laxativele și diureticele din comerț.

 femeie care bea apa

Ce este dieta cu apă sărată

Dieta cu apă sărată este o curățare a organismului cu ajutorul apei sărate, ce favorizează mișcarea materiei fecale și eliminarea forțată a acesteia. Sarea este necesară pentru numeroase procese biochimice din organism, inclusiv funcționarea tioridei, a stabilității pereților celulari, a contracțiilor mușchilor, a absorbției nutrienților, stimulării nervilor și a stabilirii pH-ului.

Apa sărată activează propriul mecanism de detoxificare a organismului și a eliminării toxinelor din organism, ajutându-te să ai un sistem digestiv optim, dar și să te simți mult mai bine, mai ușoară și mai sănătoasă.

Dieta cu apa sărată este necesară îndeosebi persoanelor care au o dietă nesănătoasă. Toxinele, metalele grele și resturile se adună în colon în timp, iar acest lucru duce la imposibilitatea de a le elimina. Problemele digestive contribuie la apariția inflamațiilor, la un nivel de energie scăzut și posibilitatea dezvoltării afecțiunilor digestive.

Cum să îți cureți organismul cu ajutorul dietei cu apă sărată

Dieta cu apă sărată este mai eficientă atunci când este făcută dimineața, pe stomacul gol. Dacă nu o poți face dimineața, asigură-te că nu mănânci nimic cu două ore înainte. Ideal este să o faci înainte de micul-dejun. Atunci când faci acest lucru, este bine să rămâi acasă sau să te asiguri că ai o toaletă aproape, deoarece vei simți nevoia de a o folosi de mai multe ori.

Unele persoane recomandă această curățare înainte de 7 a.m, însă acest lucru depinde de ora la care te trezești și de propriul program. Cheia succesului acestei diete constă în a consuma băutura pe stomacul gol, pentru a putea fi absorbită în organism.

Iată de ce ai nevoie:

- 2 lingurițe de sare de mare (poate să fie și sare colorată, roz sau gri). Asigură-te că este sare pură, deoarece nu trebuie să conțină iod deloc;

- 1 litru de apă filitrată;

- un recipient din sticlă, cu dop;

- 2 lingurițe de suc proaspăt de lămâie.

vas cu apa

Cum procedezi:

1. Încălzește litrul de apă filtrată, astfel încât să aibă o temperatură mai mare decât cea a camerei. Atenție! Apa nu trebuie să fiarbă și nici să fie prea fierbinte.

2. Pune apa în sticlă, adaugă sarea și zeama de lămâie. Agită sticla viguros, până când granulele de sare se dizolvă complet.

3. Bea amestecul rapid, în mai puțin de 5 minute. Deoarece gustul nu este prea apetisant, băutul rapid nu va fi o problemă.

4. Așază-te în pat, pe o parte, masându-ți abdomenul. Întoarce-te pe partea celaltă și repetă procedura. Este bine să menții acest amestec în organism timp de 30 de minute, astfel încât sarea să se absoarbă în  întregime.

5. Atunci când timpul se va scurge, poți folosi toaleta. Este posibil să simți nevoie să te duci de mai multe ori la toaletă în următoarele ore, deoarece doar în acest mod colonul se va curăța complet. Ai grijă să ai o toaletă aproape.

6. După această dietă cu apă sărată, ia probiotice și consumă alimente sănătoase, care să te ajute să îți restabilești flora intestinală și să îți asigure nutrienții și electroliții esențiali.

Care sunt beneficiile dietei cu apă sărată

Sarea de mare este plină de minerale esențiale. Este necesar să ai sare adevărată (nu procesată, cu iod) în dieta cu apă sărată, pentru rezultatele pozitive. Sarea procesată este extrem de periculoasă pentru sănătate atunci când este consumată în cantități mari, însă sarea naturală, pură, în moderație, nu va avea nicio consecință negativă asupra sănătății tale.

Apa sărată are multe întrebuințări și beneficii. Aceasta ameliorează durerile de gât, curăță rănile, ușurează durerile în cazul mușchilor inflamați și asigură o absorbție corectă a mineralelor. De asemenea, ajută și la contractarea mușchilor din tractul digestiv, ceea ce face eliminarea toxinelor mult mai ușoară, prevenind constipația.

Sarea de mare conține mult sodiu, însă această cantitate este echilibrată de celelalte minerale pe care le are în compoziție, așa cum este magneziul, calciul, potasiul și alte 60 de astfel de substanțe benefice. Sarea activează enzimele necesare unei digestii eficiente și ajută celulele de pe pereții stomacului pentru a produce acid clorhidric, esențial în procesare corectă a mâncării.

Sarea ajută și la echilibrarea hormonilor, la facilitatea proceselor metabolice și la stabilirea unui pH optim în organism. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că sucul din stomac este acid, iar sarea poate contracara efectele acestuia.

Dieta cu apă sărată poate fi eficientă doar dacă ții cont de aceste informații. Respectă pașii menționați mai sus și bucură-te din nou de un sistem digestiv sănătos.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce alimente să mănânci și ce să nu mănânci, de fel, pentru binele tău
Ce alimente să mănânci și ce să nu mănânci, de fel, pentru binele tău
Cat de multe stii despre apa pe care o bei?
Incepe quiz
Cat de multe stii despre apa pe care o bei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.