Scapa de kilogramele in plus si energizeaza-ti organismul cu verdeturile de primavara

Miercuri, 30.03.2011
de Andreea Catrina
Verdeturile de sezon sunt solutia cea mai la indemana in aceasta perioada pentru o cura de detoxifiere, reenergizare a organismului si eliminare a kilogramelor in plus. Pietele sunt pline de salata, spanac, ceapa verde etc, iar medicii recomanda si ei un consum cat mai bogat de astfel de produse proaspete.

Astazi iti propun sa vedem ce verdeturi nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta in aceasta perioada, dar si ce beneficii pot aduce acestea, atat cu referire la starea generala de sanatate, cat si la silueta.

Salata verde, aliatul tau in lupta kilogramelor in plus


O sa incep cu salata verde, deoarece este printre cele mai accesibile si consumate verdeturi din aceasta perioada, iar beneficiile sale sunt nenumarate - Salata verde contine multe vitamine (A, C, D si mai ales vitamine din complexul B), dar si minerale precum magneziu sau zinc.

poza salata verde

Toate aceste proprietati fac din salata un aliat de nadejde impotriva infectiilor sau a virusurilor, prin intarirea sistemului imunitar si, totodata, datorita continutului bogat de clorofila, salata verde este si un bun antianemic si lupta impotriva starilor de oboseala, prevenind astenia de sezon.

In plus, un consum bogat de salata detoxifica ficatul si accelereaza digestia si metabolismul, ajutandu-te sa slabesti mai repede si mai usor.

Spanacul, forta si vitalitate cu putine calorii


Spanacul este bogat in fier si magneziu, ceea ce il face ideal de consumat in aceasta perioada, deoarece te ajuta sa lupti impotriva anemiei, oferindu-ti energia de care ai nevoie in fiecare zi. Totodata, spanacul contine si sulf, care ajuta la detoxifierea ficatului, dar si o serie de vitamine precum vitamina C, K sau E.

Datorita continutului sau bogat de acid folic, spanacul se recomanda femeilor insarcinate, dar si copiilor si adolescentilor, deoarece stimuleaza cresterea si fortifica intreg organismul.

Fiind foarte sarac in calorii, spanacul nu trebuie sa lipseasca din dieta de primavara, insa este de preferat ca el sa fie consumat in stare cruda, sub forma de salate, pentru ca proprietatile sale nutritive sa nu fie afectate.

Ceapa verde, antioxidantul tau aromat


Cu un continut bogat de vitamina C, ceapa verde este o sursa excelenta de alicina si cuercitina, doi antioxidanti puternici care iti ajuta organismul prin intarirea sistemului imunitar si combaterea stresului. Totodata, ceapa verde este recunoscuta si pentru efectele sale diuretice si depurative, dar si pentru faptul ca este unul dintre cele mai puternice hipoglicemiante, fiind recomandata persoanelor care sufera de diabet.

poza ceapa verde

Ideala in salatele de cruditati, ceapa verde este considerata un medicament natural universal - se spune despre ea ca poate creste capacitatea de memorare, intareste oasele, lupta cu disfunctiile sexuale si ajuta la reglarea functiilor tiroidiene.

Urzicile, portia ta de sanatate din aceasta primavara


Nu toata lumea le agreaza gustul, insa urzicile sunt o alegere ideala primavara si asta deoarece au un continut foarte scazut de calorii si sunt bogate in vitamine si minerale. Totodata, urzicile contin si foarte multa clorofila, care lupta impotriva anemiei si are un rol important in detoxifiere.

Printre afectiunile care pot fi ameliorate prin consumul de urzici se numara gastritele, hipertensiunea, afectiunile vasculare, carentele de calciu sau magneziu, dar si bolile de ficat.

Stevia, cel mai bun depurativ natural


O alta planta de primavara, ideala pentru detoxifiere este si stevia. Cunoscuta ca si depurativ si laxativ natural, stevia contine multa vitamina C si magneziu, dar si saruri de potasiu, calciu si fier, care iti intaresc organismul, oferindu-ti totodata multa energie si vitalitate. Un alt lucru important pe care ar trebui sa il stii despre stevie este acela ca ea poate controla apetitul si taie pofta de dulciuri!

poza salata

Leurda, antibacterianul natural cu efect tonic


Leurda are cam aceleasi proprietati ca si usturoiul, tocmai de aceea, popular, ea mai poarta numele de usturoi salbatic. Leurda este un antibacterian natural, bogata in vitamine si recunoscuta pentru proprietatile sale de purificator al sangelui.

Este important de mentionat ca leurda ajuta la inlaturarea substantelor toxice din organism, reduce hipertensiunea arterial si scade nivelul colesterolului din sange, prevenind totodata accidentele vasculare. Are un rol important si in afectiunile respiratorii si renale, fiind de asemenea cunoscuta pentru faptul ca intareste memoria si capacitatea de memorare, reducand starile depresive, migrenele sau ametelile.


Alte subiecte care te-ar putea interesa:

Tot ce trebuie sa stii despre dieta de dupa sarbatori
Dieta potrivita in functie de zodie
Foamea emotionala - Si tu ai o astfel de problema?

Subiecte de pe forum:


Cum scap de burtica?
Cum am slabit eu!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (61)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

minniepie (anonim)
30 martie 2011 19:07

Chiar daca verdeturile sunt super importante pentru a ne mentine sau a scapa de kg in plus, eu consider ca sunt si alte alimente pe care trebuie sa le consumam pentru o alimentatie sanatoasa. Salatele la mine sunt la ordinea zilei insa le combin cu o branza cottage cu 2% grasime Tnuva Slim sau cu un piept de pui sau cu orez fiert, depinde de stare. Pentru ca oricat de sanatoase ar fi salatele mai avem nevoie si de fibre.

vnt_anca
6 aprilie 2011 14:02

Hello! Chiar in salate sau in cereale gasim fibre. In branza si carne predomina proteinele. Mai documenteaza-te si abia apoi mai vorbeste!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!