Cele mai bune exerciţii pentru mărirea fundului

Cele mai bune exerciţii pentru mărirea fundului

Silvia Ganea

Orice femeie tânjeşte după corpul perfect, însă un trup armonios nu este întotdeauna atât de uşor de obţinut. Sigur ai şi tu o prietenă pe care o auzi mereu spunând că poate mânca orice şi nu se îngraşă, dar această „situaţie” nu va dura o eternitate, iar efectele unui stil de viaţă haotic vor fi vizibile pe trupul oricui, mai devreme sau mai târziu.

Un corp tonifiat şi o piele fermă se pot obţine doar prin antrenament fizic şi printr-o îngrijire atentă, aşa că, dacă îţi doreşti un fund „bombat” sau „pătrățele” pe abdomen, trebuie neapărat să te împrieteneşti cu exerciţiile fizice, fie că le faci la sală sau la tine acasă.

Iată care sunt cele mai bune exerciţii pentru mărirea fundului, pe care le poţi face chiar în intimitatea casei tale!

Exerciții pentru mărirea fundului 

Dacă nu îţi place să mergi la sală sau, pur şi simplu, timpul nu îţi permite, există numeroase exerciţii fizice pe care le poţi face acasă, iar rezultatele pot fi la fel de eficiente, dacă sunt efectuate corect.

Descoperă mai jos care sunt cele mai bune exerciţii pentru un fund bombat!

Tonifierea feselor se poate realiza într-un timp relativ scurt, dacă antrenamentele sunt frecvente, iar ceea ce trebui să ştii este că nu trebuie să aloci mai mult de 30 de minute per antrenament. Aşadar, nu ai nicio scuză să nu practici aceste exerciţii al căror rezultat nu va trece neobservat.

Înainte de a începe orice antrenament, trebuie să reţii că încălzirea este foarte importantă. În acest fel nu rişti să ai parte de un accident nefericit. Aşadar, începe antrenamentul zilnic după ce ţi-ai încălzit în prealabil grupele de muşchi pe care urmează să le antrenezi. Astăzi ne inspiram dintr-o serie de exerciţii realizate de Emily Skye, fitness expert, pe care trebuie neapărat să le încerci şi tu!

Exerciţiul 1 - genuflexiuni şi lovituri cu piciorul

Toate exerciţiile pe care ţi le propunem sunt extrem de uşoare, aşa că nu-ţi va fi greu nici măcar la primul antrenament. Dacă te mai ajuţi şi de muzica preferată, aceste exerciţii se vor transforma în adevărate momente de relaxare, pe lângă faptul că vei arde calorii şi îţi vei tonifia posteriorul.

Iată, aşadar, cum combini genuflexiunile cu loviturile de picior: cu picioarele depărtate, coboară posteriorul către sol (în timp ce spatele este drept), iar la ridicare realizează loviturile de picior, pe care le alternezi stânga-dreapta. Acest gen de exerciţii ajută şi la tonifierea picioarelor, nu numai a fundului. Aşadar, ai un dublu-avantaj dacă îl realizezi! Execută șase serii a câte 20 de repetiții.

Exerciţiul 2 - genuflexiuni şi fandări

Fandările sunt recunoscute pentru eficienţa lor în tonifierea muşchilor fesieri, dar şi a picioarelor, aşa că trebuie neapărat să le incluzi în antrenamentele tale.

Genuflexiunile se realizează în acelaşi mod menţionat anterior (coborârea fundului către sol, cu picioarele depărtate şi spatele drept), iar fandările se efectuează după revenirea în poziţia iniţială, menţinând spatele drept, exact aşa cum poţi observa şi în filmuleţ. Execută șase serii a câte 20 de repetiții. 

Exerciţiul 3 - ridicări de bazin

Aceste exerciţii sunt la fel de uşor de realizat şi vei simţi încă de la primele ridicări cum îţi lucrează muşchii fesieri. Te poți folosi de o minge de gimnastică (îţi solicită mai mult muşchii picioarelor şi cei fesieri), însă, dacă nu deţii una, poţi face ridicările de bazin direct de pe saltea.

Dacă vrei să-ţi lucrezi şi braţele, te poţi ajuta de câteva greutăţi (inclusiv sticle umplute cu apă), pentru a realiza un antrenament multiplu. În momentul în care faci ridicarea de bazin, ridici şi braţele, împreună cu greutăţile.

Iată, aşadar, că un fund bombat nu este atât de greu de obţinut, iar exerciţiile pentru mărirea fundului prezentate mai sus sunt printre cele mai eficiente. Te-am convins să le încerci?

Articolul urmator
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Dr Mihail Pautov te învață: ce să NU faci dacă vrei să slăbești
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.