Nu Skin

Formula care te ajută să slăbeşti

Eugenia Dinescu, redactor

Periodic, domeniul wellnessului este revoluţionat de o nouă dietă care promite să te scape de kilogramele în plus şi să  aducă o mulţime de efecte benefice asupra sănătăţii tale. Deşi multe dintre ele dau rezultate pe moment, majoritatea dietelor tind să fie ineficiente pe termen lung: oamenii revin la vechile obiceiuri distructive şi recapătă kilogramele în plus.

Din păcate, nu există scurtături pentru a obţine corpul la care visezi, însă o viaţă privată de toate deliciile dulci îşi pierde cu siguranţă din farmec. Din fericire, lucrurile nu se împart doar între cele două extreme: formula 80/20 îţi oferă un principiu uşor de urmat pentru a-ţi însuşi moderaţia şi echilibrul, două concepte străine dietelor draconice, dar totodată cheia pentru o sănătate de fier.  

Nu credem în „plăceri vinovate” şi diete care se transformă într-un supliciu, aşa că îţi prezentăm soluţia pe care o aşteptai: regula 80/20. Află ce presupune formula 80/20 în alimentaţie şi cum poţi începe să îţi schimbi stilul de viaţă!

Regula 80/20: formula care te ajută să slăbești

Regula 80/20 admite că nu poţi fi întotdeauna perfect şi acceptă micile excese ca fiind o parte naturală a oricărei diete. Însă acest principiu alimentar nu este o dietă – ci un adevărat stil de viaţă, care simplifică provocarea de a adopta o alimentaţie echilibrată pe termen lung. Principiul din spatele regulii 80/20 este unul simplu: dacă în 80% din timp adopţi o dietă echilibrată şi alegi alimente sănătoase, restul de 20% îţi permite să te răsfeţi cu alimentele „interzise” în dietele convenţionale.

Nu trebuie să te gândeşti la o formulă matematică complicată, deoarece aplicabilitatea principiului 80/20 este cât se poate de simplă: dacă obişnuieşti să mănânci trei mese pe zi, trei dintre aceste mese într-o săptămână reprezintă procentul tău de 20%; în schimb, dacă ţi-ai organizat alimentaţia în cinci mese mai mici în fiecare zi, atunci te poţi răsfaţa cu 7 gustări dulci în intervalul unei săptămâni!

Flexibilitatea principiului 80/20 este o sursă importantă de motivaţie şi pentru psihicul tău, aşa că nu vei mai fi tentată să renunţi la o zi întreagă de mâncat echilibrat doar pentru că nu ai putut rezista în faţa unei brioşe! Odată ce ai adoptat această regulă de nutriţie, ieşirile cu prietenii nu vor mai fi o sursă de frustrări alimentare, deoarece te vei putea bucura de un triunghi de pizza (şi chiar de un cocktail!), fără să îţi sabotezi eforturile.

Totuşi, dacă eşti îngrijorată că permisivitatea acestui principiu reprezintă o abatare prea mare de la conceptul de dietă, cele mai fit prezențe de la Hollywood reprezintă dovada că principiul 80/20 funcţionează cu adevărat. 

Într-un interviu acordat publicaţiei PopSugar, antrenoarea Jessicăi Alba pune abilitatea starului din „Sin City” de a-şi păstra greutatea şi tonusul fizic pe seama principiului 80/20. Aceasta explică: „Nu poţi întotdeauna să fii 100%, dar 80% nu este un ideal la fel de greu de atins.” Yumi recomandă mai multe mese pe zi, în porţii mici, având grijă să alegi mâncăruri echilibrate nutriţional în 80% din timp.

Frumoasa Miranda Kerr este un alt exemplu grăitor al succesului principiului 80/20. Îngeraşul Victoria’s Secret spune că acest principiu alimentar i-a transformat complet percepţia asupra nutriţiei sănătoase. „Mâncarea a devenit prietena mea, iar consecvenţa este singurul secret. Cred că totul consumat cu moderaţie este cel mai bun lucru”, spune ea.

Aştepţi ziua de luni pentru a începe o nouă dietă? Nu mai amâna schimbarea şi aplică formula 80/20 chiar de astăzi! Vei putea adopta astfel o alimentaţie variată, echilibrată nutrițional, în care nimic nu este interzis - câtă vreme păstrezi echilibrul. Tu vei adopta acest principiu în alimentaţie?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!