O viață sănătoasă, o dietă pe măsură

O viață sănătoasă, o dietă pe măsură

Redactor Divahair.ro

Sănătatea este cel mai de preț bun al unei persoane, indiferent de vârsta pe care o are, de poziția socială sau de orice alte considerente. Evident, nu ne putem menține sănătatea fizică sau imaginea dacă nu avem grijă ce, cum, când și cât mâncăm. O alimentație adecvată, personalizată, poate preveni apariția multor probleme, iar românii încep să fie și ei din ce în ce mai conștienți de acest lucru.

Păstrarea unei anume diete nu este un lucru foarte ușor de realizat, însă cu puțină voință și perseverență nimic nu este de nerealizat. De asemenea, blogurile de lifestyle și food coaching pot fi de un real ajutor dacă vrei să începi să mergi pe calea cea bună în acest sens.

Ruxandra a intrat în lumea vegetarianismului din dorința de a avea un stil de viață mai sănătos, iar ulterior a decis să le împărtășească și altora din experiența ei. Astfel a luat naștere proiectul Gourmandelle, care inițial a pornit de la pasiunea Ruxandrei pentru web design și pentru gătit, iar în prezent a devenit sursa ei de venit. Am stat de vorbă cu tânăra antreprenoare pentru a afla ce o motivează și cum s-a dezvoltat până în prezent, dar și ce planuri are pe viitor:

ruxandra micu

1. Spune-ne despre pasiunea ta pentru mâncarea sănătoasă. Cum și când a apărut?

Acum aproximativ 5 ani am decis să îmi schimb stilul de viață și să adopt o dietă vegetariană sănătoasă, fiind împinsă în această direcție și de niște probleme de sănătate. În acea perioadă am început să citesc foarte mult despre dieta vegetariană, să urmăresc documentare pe această temă, iar o dată acumulate informațiile, decizia a fost firească. Problemele de sănătate au dispărut și așa a apărut blogul gourmandelle.com, din dorința de a face cunoscute beneficiile unei diete vegetariene sănătoase.

2. Cât de greu a fost inițial să crești blogul?

Blogul a crescut organic. La început, nici măcar nu mă gândeam că îl pot transforma pe viitor dintr-un simplu hobby într-o afacere. Cu timpul, am dezvoltat o atracție pentru domeniul marketingului digital, în care și profesez, iar cunoștințele acumulate pe plan profesional m-au ajutat foarte mult în creșterea mai rapidă a blogului.

Am fost curioși să aflăm câte ceva și despre cei care urmăresc blogul Ruxandrei. 

3. Câți oameni te citesc zilnic?

Gourmandelle.com are în medie 3 500 de vizitatori unici pe zi, atât din România cât și din alte țări precum S.U.A, Anglia, Australia sau Canada. Blogul este bilingv, cu rețete și articole scrise atât în limba română, cât și în limba engleză. Am dorit să creez un blog internațional încă de la început, deoarece am vrut ca rețetele mele să ajungă la cât mai multe persoane. 

4. Ce fel de feedback îți transmit cititorii?

Feedback-ul primit de la cititori îmi dă energie să dezvolt blogul și mai mult în fiecare zi! Primesc zilnic comentarii și emailuri în care mi se arată aprecierea față de rețetele și planurile de masă oferite pe blog. 

laptop pe masa

5Care este rețeta all time favorite pentru tine, dintre cele create de tine?

Cea mai populară rețetă de pe blog este rețeta de chifteluțe de năut. Este și una dintre rețetele mele preferate, pe care o prepar cel puțin o dată pe lună. Toate rețetele de chiftelușe vegetariene de pe blog sunt printre preferatele mele, acestea primind laude chiar și de la cei care nu sunt vegetarieni! 

6. Care sunt cele mai mari satisfacții ca blogger de food?

Cea mai mare satisfacție o am atunci când aflu că persoane care îmi urmăresc blogul au decis să adopte un stil de viață sănătos, sau cel puțin să diminueze consumul de carne. Mă bucură enorm să știu că munca mea are un impact pozitiv asupra sănătății cititorilor mei. 

La puțin timp de la punerea blogului pe picioare, creatoarea l-a inovat prin inventarea unei aplicații speciale, personalizate, pentru planuri de masă. 

7. Ce este și cum a apărut Meal Plans?

Aplicația web Gourmandelle Meal Plans a apărut în urma cererii publicului. Primeam foarte des cereri de a oferi servicii de food coaching și de a face planuri de masă personalizate, așa că m-am gândit la o metodă de a automatiza parțial acest process, pentru a putea ajuta cât mai multe persoane. 

În urma comenzilor, aplicația generează un plan de masă personalizat pentru nevoile fiecărei persoane, fie că e vorba de preferințe culinare (ingrediente care îi plac sau displac), dietă (vegetariană, vegană, raw vegană, pescetariană, macrobiotică, low FODMAP, clean eating) sau de intoleranțe/alergii alimentare (fără fructoză, fără gluten, fărp lactoză, fără soia, ouă etc.) și obiective personale (slăbit, crescut masa musculară, mâncat cu mai puține alimente procesate). Aceasta are o interfață prietenoasă pentru utilizatori, cu un tur virtual cu instrucțiuni de folosire, pentru a înțelege mai bine cum funcționează. Fiecare plan de masă poate fi printat, rețetele pot fi schimbate, mutate în alte zile sau se pot afla și estimări ale informațiilor nutriționale pentru fiecare rețetă. De asemenea, sunt generate și liste de cumpărături, pentru a ușura și mai mult întreg procesul. Toate rețetele sunt economice, sănătoase, rapide și, spre deosebire de alte aplicații de planuri de masă de pe piață, sunt și testate!

8. Unde vezi proiectele tale peste 1 an? Pe tine unde te vezi?

Am planuri mari pentru Gourmandelle.com și muncesc zilnic pentru a le pune în aplicare. În viitorul apropiat urmează să lansez și partea de membership pentru blog, care va veni ca o completare a aplicației de planuri de masă, iar la începutul anului viitor voi lansa un curs online pentru dieta macrobiotică. Vor urma și mai multe cursuri de gătit în București, precum și dezvoltarea unei aplicații mobile în a doua jumătate a anului viitor. 

Articolul urmator
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Prea mult pepene? Medicul Virgiliu Stroescu spune ce ți se poate întâmpla dacă exagerezi cu acest fruct
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Dieta 30-30-30: ce este si de ce a devenit populară pe Tik Tok (374 vizite)