9 alimente pe care oamenii care au trăit mai mult de 100 de ani le-au inclus în dieta lor

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

O dietă magică ce te ajută să trăiești peste 100 de ani pare desprinsă dintr-o lume imaginară, însă sfaturile unor oameni care au depășit pragul acestei vârste stau mărturie.

Persoanele care au vârsta de 100 de ani sunt întrebate adesea ce anume mănâncă sau au mancat toată viața lor pentru a fi longevivi. În mod normal, ne așteptăm să auzim despre o alimentație care include fructe, legume și multe vitamine, însă vei rămâne surprins de răspunsurile lor.

Există câteva alimente neobișnuite pe care centenarii le-au inclus în dieta lor zilnică și datorită cărora au reușit să se mențină într-o formă fizică de indiviat. Află totul, în galeria foto!

Surse articol: BrightSide / Food / The Daily Meal

Bacon prăjit

Bacon prăjit

Susannah Mushatt Jones a trăit până la vârsta de 116 ani. Mânca în fiecare dimineață patru fășii de bacon prăjit, ouă și o felie de pâine. Susannah nu consuma pâinea la masă, ci o păstra ca gustare până la orele prânzului. Totodată, femeia dormea în jur de zece ore pe zi și nu neglija orele de odihnă. 

Citește și: Pericolul din frigiderul tău: cele mai rele 10 alimente pe care le poți avea

Ouă crude

Ouă crude

Născută în anul 1899, Emma Morano, o femeie care a trăit până la vârsta de 117 ani, a avut o dietă neobișnuită care a început încă din anii adolescenței. Timp de mai bine de 90 de ani a inclus în mesele sale zilnice trei ouă, dintre care pe două dintre acestea le consuma crude.

Citește și: 7 alimente care îți ajută genele să crească lungi și dese

Înghețată și pui prăjit

Înghețată și pui prăjit

Pentru Gertrude Baines, care a trăit până la 115 ani, baconul nu a fost singurul ei aliment preferat. În dieta ei se regăseau bucățile de pui prăjit, dar și înghețata de diferite sortimente.

Ciocolată

Ciocolată

Jeanne Calment, cea mai în vârstă femeie din lume, ce a trăit până la vârsta de 122 de ani, a avut mereu un stil de viață activ și făcea plimbări cu bicicleta chiar și după vârsta de 100 de ani. Ea obișnuia să consume și o cantitate mare de ciocolată, însemnând aproximativ patru tablete în fiecare săptămână.

Surse foto: IStock

Articolul urmator Opt alimente nesănătoase care sunt, de fapt, bune pentru tine

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.