A slăbit 22 de kilograme și s-a îngrășat la loc. Unde a greșit?

A slăbit 22 de kilograme și s-a îngrășat la loc. Unde a greșit?

Viorica Ghinea, redactor

Nimic nu se compară cu bucuria pe care o simți atunci când reușești să birui în lupta cu kilogramele nedorite, dar nici cu dezamăgirea, durerea și complexele de care ai parte atunci când te îngrași din nou. Prin astfel de momente neplăcute a trecut și Kelly Burch, o femeie care a reușit să slăbească în jur de 22 de kilograme, apoi s-a îngrășat din nou.

Citește unde a greșit ea și ce nu ar trebui să faci pentru a te menține în formă!

Lupta cu kilogramele în plus, o provocare și după ce slăbești

Dorința lui Kelly de a slăbi părea în adolescență lipsită de șanse de reușită. Deși nu suferea de vreo boală, întotdeauna a avut probleme cu greutatea. Faptul că își dorea să dea jos în jur de 20 de kilograme „părea la fel de dificil ca înscrierea în echipa de la Jocurile Olimpice”, mărturisește ea.

Atunci când a venit timpul să meargă la facultate, doctorul i-a spus că acum este momentul să facă niște schimbări în viața ei. Acum avea motivația de a începe lupta împotriva kilogramelor nedorite. Astfel, la sugestia specialistului, a început să folosească aplicația de slăbit Weight Watchers. Aceasta permite ținerea sub control a numărului de calorii utilizând un sistem de puncte. În plus, Kelly și-a făcut curaj și a început să meargă la sala de sport din cadrul facultății.

Își lua cu bucurie la revedere de la fiecare kilogram care îi părăsea corpul. Nu a renunțat la obiceiurile ei sănătoase nici în următorii ani, deși nu a mai ținut cont de sistemul care îi număra caloriile consumate. Cu toate acestea, ținea un jurnal cu tot ceea ce mânca, astfel încât să nu treacă de anumite limite alimentare. A inclus în programul ei de antrenament programul de alergare pe 5 kilometri și exercițiile cu greutăți. Efortul ei nu a fost în zadar. Cântarul îi arăta că slăbise 22 de kilograme, iar IMC-ul (indicele de masă corporală) era excelent. Din păcate, ea nu a reușit să se mențină în formă de-a lungul timpului.

Dacă te regăsești în cazul lui Kelly Burch, cu siguranță vrei să știi unde a greșit ea atunci când s-a îngrășat din nou, pentru a nu repeta aceleași erori. Ea a reușit să alunge cele 22 de kilograme pe parcursul a trei ani, într-un mod sănătos, fără diete drastice. După ce a trecut această perioadă, ea a simțit că s-a săturat să mai numere caloriile consumate, să își noteze mereu ceea ce mănâncă. A început să ia mese neregulate, iar kilogramele au început să se observe ușor pe corpul ei. Nu s-a îngrijorat la început, pentru că înainte se antrena în jur de două ore pe zi, cel puțin cinci zile pe săptămână. De asemenea, atunci nu avea copii și un program strict de muncă.

Deși își păstrase în meniu cam aceleași preparate (multe salate, pește proaspăt și omletă cu spanac), atenția ei s-a îndreptat spre carieră, mariaj și casă, așa că nu mai avea cum să facă sport aproape zilnic. Nu consuma des preparate junk-food, dar corpul ei se resimțea atunci când o făcea.

Ea recunoaște că la 26 de ani nu era deloc mândră de felul în care arăta corpul ei. Realiza că trebuie să muncească mult pentru a se menține în formă, iar ea nu mai avea nici timp, nici energia necesară. Înainte reușise să slăbească 22 de kilograme, iar între timp „câștigase” 32 de kilograme. Timp de o lună, nici nutriționistul, nici antrenorul personal nu au reușit să o ajute să ajungă la rezultatele dorite.

În urma unui studiu pe care l-a citit, a realizat că organismul ei are metabolismul lent și că mereu va duce această luptă cu kilogramele în plus. Ea trebuia să muncească mai mult decât alți oameni pentru a avea silueta dorită. S-a hotărât să încerce din nou să slăbească, deși este conștientă că nu va mai atinge pragul inițial. „La fel ca orice persoană care se confruntă cu o boală cronică, trebuie să accept situația și să fac tot ce pot mai departe”, mărturisește resemnată Kelly.

Deși va trebui să monitorizeze mereu ceea ce consumă și să nu renunțe în ruptul capului la sport, Kelly Burch își urmează visul. Ea este un exemplu pentru toate femeile care nu găsesc în ele puterea de a lupta contra kilogramelor în plus.

Iată și alt caz care te va inspira să nu renunți la visul unei siluete armonioase!

Surse foto: Facebook.com, Twitter.com

Articolul urmator
Cinci combinații alimentare periculoase pe care ar trebui să le evităm
Cinci combinații alimentare periculoase pe care ar trebui să le evităm

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.