Brânzeturile se numără printre cele mai delicioase și prezente alimente pe masa de zi cu zi a omului. Se folosesc fie ca atare, fie în tot felul de combinații care mai de care mai delicioase. Însă, oricât de mult ți-ar delecta papilele gustative și ți-ar veni să le mănânci non-stop, trebuie să știi că acestea au și dezavantaje, mai ales atunci câns sunt consumate în exces.
Brânza este o sursă bună de proteine, calciu și fosfor, însă este foarte săracă în fibre, astfel că nu ar trebui să înlocuiască alte produse care le conțin pe acestea. Precum alte alimente, brânza trebuie consumată cu moderație, pentru a evita apariția unor posibile probleme de sănătate. Află, în galeria foto, ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci prea multe brânzeturi.
Surse articol: Eatthis / Healthline / TimesofIndia

Te poți îngrășa
Un studiu din 2016 a relevat faptul că brânza consumată în exces poate fi un factor determinant al creșterii în greutate, scrie Eatthis.com. Și mai nerecomandată este combinația de brânză cu produse făinoase, precum pastele sau biscuiții. Aportul caloric poate fi chiar de 800-900 de calorii/porție și astfel ai putea avea surpriza de a vedea un număr mai mare pe cântar decât te-ai fi așteptat.
Citește și: Ştiai că brânza cu roşii îngraşă? Află de ce!

Aport mare de sodiu
Brânzeturile conțin o cantitate mare de sodiu. Pentru un adult cantitatea de sodiu recomandată pe zi este de 2.400 de miligrame. Dacă îți dorești sa alegi un produs cu un conținut scăzut de sodiu, brânza elvețiană este cea mai bună opțiune.

Probleme cardiace
Deși brânzeturile pot face parte dintr-o dietă sănătoasă atunci când sunt consumate cu moderație, dacă sunt mâncate în porții mari, în special cele bogate în grăsimi, pot crește riscul apariției bolilor de inimă. Brânzeturile care au cele mai puține grăsimi sunt urda, ricotta și brânza de capră. De asemenea trebuie să acorzi o atenție mai mare aspra alimentației tale dacă ai antecedente familiale de colesterol ridicat sau afecțiuni cardiace.
Citește și: Branza Ricotta - informatii nutritionale