Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei doar apă, timp de 30 de zile

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Organismul - fiecare celulă moleculară, țesut și organ se bazează pe apă pentru a rămâne funcționale. Apa are un impact semnificativ asupra operațiunilor specifice ale corpului tău și asupra menținerii sănătății. 

Atunci când decizi să bei doar apă timp de 30 de zile, fără alte lichide precum cafea sau sucuri, în organismul tău se întâmplă lucruri remarcabile. Nu este un regim ușor de urmat, însă există multe beneficii. Află, în galeria foto, ce se întâmplă în corpul tău dacă bei doar apă timp de o lună!

Surse articol: LifeHack / Quora / Insider

Se întăresc oasele

Se întăresc oasele

Apa ajută la reconstrucția cartilajelor, reducând deteriorarea acestora provocată de tensiune. Mai multe studii au demonstrat că flexibilitatea articulară se îmbunătățește cu aportul adecvat de apă.

Vei îmbrătrâni mai lent

Vei îmbrătrâni mai lent

Apa ajută la accelerarea procesului de îmbătrânire, menținând nivelul optim de hidratare al pielii. Totodată, o menține sănătoasă, fină, strălucitoare, tânără și fără riduri. De asemenea, ajută la menținerea tonusului muscular. Pentru a avea aceste beneficii, trebuie să bei apă simplă, neîndulcită.

Într-un articol publicat de Daily Mail, o mamă în vârstă de 42 de ani a reușit să arate cu 10 ani mai tânără în doar 30 de zile, consumând doar apă. A început prin a bea trei litri de apă pe zi pentru a scăpa de durerile de cap, dar și de problemele de digestie. După doar o lună, a fost absolut uimită de rezultate. Ambele probleme de sănătate au fost rezolvate și s-a recuperat pe deplin de efectele deshidratării cronice.

Crește puterea de concentrare

Crește puterea de concentrare

Când bei doar apă timp de 30 de zile, creierul tău începe să reacționeze mai repede, conform Frontiers in Human Neuroscience Journal. Deoarece acest organ are nevoie de mult oxigen pentru a funcționa eficient, apa este una dintre sursele excelente, iar puterea acestuia va fi sporită. Vei reuși să te concentrezi mai repede. Sunt recomandate zilnic între 8 și 10 pahare de apă. Consumul de apă poate îmbunătăți performanța cognitivă cu până la 30%.

Îmbunătățirea metabolistmului

Îmbunătățirea metabolistmului

Studiile relevă faptul că apa consumată zilnic stimulează metabolismul, indiferent de dieta pe care o ai. Consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi îmbunătățește această funcție a organismului cu 24%.

Surse foto: IStock

Articolul urmator Ce se va întâmpla cu corpul tău dacă începi să bei cafea decofeinizată

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.