De ce nu e bine să dormi imediat după ce ai mâncat

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Oamenii tind să resimtă somnolență imediat după ce au mâncat și în acele momente nu își mai doresc nimic altceva decât să tragă un pui de somn. Experții trag un semnal de alarmă în privința nocivității acestui obicei. Acesta poate avea consecințe mari asupra organismului tău. S-ar putea deja să fii avut deja unele dintre simptome, dar probabil nu le-ai acordat mare importanță.

Află, în galeria foto, ce efecte se produc asupra organismului, atunci când dormi imediat după ce ai mâncat.

Arsuri stomacale

Arsuri stomacale

În mod normal, acidul produs în timpul digestiei alimentelor este regăsit în stomac. Gravitația este de mare ajutor, deoarece forțează fluxul de fluid în jos. Când stai în poziție orizontală, acidul se mișcă prin stomac și poate intra în contact cu părțile sensibile ale sistemului digestiv. Acest lucru poate duce la arsuri la stomac sau senzație dureroasă de arsură în piept sau gât.

 Sursa foto: Pinterest

Calitatea somnului este afectată

Calitatea somnului este afectată

Dacă ai mâncat o masă copioasă imediat înainte de a trage un pui de somn, procesul complet de digestie continuă în timp ce dormi. Și este posibil să nu dormi atât de bine. S-ar putea ca mintea ta să fie mai activă în timpul etapei de metabolism, determinându-te să nu dormi atât de adânc. Un alt motiv ar putea fi acela că te trezești din cauza arsurilor la stomac. 

Sursa foto: Pinterest

Apar coșmarurile

Apar coșmarurile

După masă, intră imediat în scenă metabolismul, ceea ce îți face creierul să fie mult mai activ. Intri într-un așa-numit somn cu mișcare rapidă a ochilor (REM), care este momentul în care au loc cele mai multe vise. Deci, dacă observi că ai vise ce par foarte reale sau poate chiar înfiorătoare, atunci renunță la mai dormi imediat după masă.

Sursa foto: Pinterest

Urinare frecventă

Urinare frecventă

Unele persoane simt o nevoie crescută de a urina noaptea, afecțiune cunoscută sub numele de nocturie. Acest lucru poate fi legat de cantitatea de cofeină din alimentele pe care le consumi. Mai înseamnă că mâncarea ta poate fi un diuretică sau, cu alte cuvinte, te face să urinezi mai des. 

Sursa foto: Pinterest

Surse foto: istock

Articolul urmator De ce să mănânci același mic dejun în fiecare zi poate fi bine pentru tine

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.