Ceapa roșie este una dintre cele mai populare legume din lume. Este o aromă predominantă în farfuriile noastre și este folosită de multe ori și pentru tratamente naturiste. Conține de două ori mai mulți antioxidanți decât ceapa albă, este mult mai dulce și plăcută la gust și, cel mai important lucru, contribuie enorm la sănătatea noastră.
Află, în galeria foto, de ce să introduci ceapa roșie în alimentația ta, care sunt beneficiile incredibile pe care le are asupra organismului tău.
Surse articol: DrJockers.com / Webmd / Vegetable Facts

Ajută la detoxifiere
Ceapa roșie conține numeroase grupuri de sulf, printre care și suflura de dialil. Conform unor studii s-a arat faptul că această substanță protectoare împotriva cancerului a mărit nivelurile enzimelor ce combat această boală, în special la nivelul sistemului digestiv. Totodată, ajută la pierderea în greutate și la detoxifiere.
Sursa foto: Unsplash

Previne constipația
Ceapa roșie conține multe fibre, atât insolubile cât și solubile. Există studii care au relevat faptul că lipsa fibrelor din alimentanție poate fi unul dintre factorii apariției cancerului la colon. Fibrele ajută la protecția împotriva constipației, a apariției hemoroizilor și a colesterolului mărit.
Sursa foto: Unsplash

Menține igiena orală
Ceapa roșie este folosită deseori în tratamentele naturiste pentru a preveni apariția cariilor și a infecțiilor dentare. Prin simplul fapt că mesteci această legumă crudă, timp de 2-3 minute poți ucide toți microbii prezenți în cavitatea bucală.
Sursa foto: Unsplash

Previne apariția afecțiunilor cardiace
Ceapa roșie este, pe lângă o legumă delicioasă, un remediu natural care previne accidentul vascular și subțiază sângele. Conține quercitină, substanță antioxidantă ce previne apariția infarctului și a cheagurilor de sânge din artere.
Sursa foto: Unsplash