Detaliul la care să fii atentă când cumperi piept de pui!

Detaliul la care să fii atentă când cumperi piept de pui!

Viorica Ghinea, redactor

Pieptul de pui se regăsește des pe lista de cumpărături a fiecăruia dintre noi, dar puține persoane știu să aleagă unul de calitate. Înainte de a pune mâna pe primul pachet din lada frigorifică, fii atentă la cum arată carnea. Există un detaliu căruia trebuie să îi acorzi importanță și, conform studiilor de specialitate, acesta este tot mai întâlnit în ultimii ani.

Descoperă care este detaliul la care trebuie să fii atentă de acum încolo atunci când cumperi piept de pui!

piept de pui

Pieptul de pui, cea mai sănătoasă alegere?

Oamenii includ des pieptul de pui în alimentație pentru că îl consideră o alegere bună atât pentru siluetă, cât și pentru sănătate. Dar oare mai poate fi considerat așa în zilele noastre? Un studiu realizat în 2013, care a fost publicat în Italian Journal of Animal Science, ne atrage atenția asupra unui detaliu care poate fi observat pe pieptul de pui. Cu siguranță ai văzut, atunci când ai pregătit carnea, niște striații albe pe suprafața ei. Cercetarea de mai sus a scos la iveală faptul că aceste detalii cresc conținutul de grăsime cu 224% și îl scad pe cel proteic. Prin urmare, cu cât sunt mai multe striații albe pe pieptul de pui, cu atât calitatea cărnii scade.

Un studiu realizat în 2016, condus de specialiștii de la Universitatea din Arkansas și Universitatea Texas A&M, arată că severitatea acestui dezechilibru muscular a crescut în ultimul timp. Ei au identificat acest lucru în 96% din cele 285 de păsări testate, ceea ce este îngrijorător. Aceste striații nu afectează doar gustul mâncării, ci și sănătatea, având în vedere conținutul de grăsime descoperit în urma cercetărilor realizate.

striatii piept de pui

Păsările au fost manipulate genetic pentru a crește mai mari într-un timp mai scurt, iar studiile scot la iveală date surprinzătoare. Conform National Chicken Council, o pasăre medie din magazin cântărea în 1950 1,4 kilograme după 70 de zile, iar în 2015 a ajuns la 2,9 kilograme după doar 47 de zile.

Cu toate acestea, conform Buzzfeed, un purtător de cuvânt al National Chicken Council a declarat că striațiile albe afectează un procent mic din carnea de piept de pui comercializată și că apar mai mult la păsările de dimensiune mai mare, nu la toată producția. De asemenea, a adăugat că nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Pieptul de pui reprezintă în continuare o sursă bună de proteine, dar nu uita să verifici bine carnea înainte de a o cumpăra. În plus, depoziteaz-o la temperaturi adecvate în frigider și congelator, manipuleaz-o cu grijă înainte de gătire pentru a preveni contaminarea ei și alege variante de preparare sănătoase (exclusă prăjirea)!

Articolul urmator
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are
Stii sa pui barbatii pe jar?
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Dieta cu dopamină: ce este și ce beneficii are (398 vizite)