Nu Skin

Patru motive să nu mai bei lapte

DivaHair
Laptele afectează sistemul osos

Laptele afectează sistemul osos

Ei bine, da! Chiar dacă laptele de vacă este recunoscut pentru faptul că protejează şi întăreşte sistemul osos, fiind bogat în calciu, se pare că lucrurile că nu stau tocmai aşa. Deşi laptele, într-adevăr, atunci când provine direct de la sursă, conţine o cantitate destul de mare de calciu, atunci când este supus procesului de pasteurizare, cantitatea de calciu este redusă considerabil. În plus, absorbţia calciului din lapte devine destul de dificilă, întrucât calciul are nevoie de vitamina D pentru a se fixa în organimsm. Mai mult decât atât, laptele de vacă pasteurizat conţine cazeină, iar pentru sintetizarea acesteia organismul nostru consumă o cantitate considerabilă de calciu, mai mare decât aportul în sine.

Cu siguranţă ai rămas puţin surprinsă atunci când ai citit titlul. La urma urmelo, laptele de vacă a fost dintotdeauna considerat unul dintre cele mai sănătoase şi nutritive alimente. Este bogat în calciu, deci contribuie la dezvoltarea şi întărirea oaselor, diminuează riscul de osteoporoză, hidratează organismul, conferă energie şi fortifică sistemul imunitar.

Cum ar putea laptele să treacă pe lista alimentelor dăunătoare? Explicaţia este foarte simplă! Potrivit healthywildandfree.com, în ultimii 50 de ani, compoziţia laptelui s-a schimbat atât de mult, încât din alimentul miraculos, plin de nutrienţi şi bacterii benefice organismului, nu a rămas decât o amintire.

Răsfoieşte galeria de mai sus şi află care sunt motivele pentru care NU ar mai trebui să bei lapte de vacă din comerţ!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!