Schimbările uriașe care se produc în corpul tău când nu mănânci vreme de o săptămână

Schimbările uriașe care se produc în corpul tău când nu mănânci vreme de o săptămână

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

În zilele noastre, există numeroase metode de post intermitent, iar regimul variază în funcție de durata acestuia. Înfometarea este un obicei și un stil alimentar destul de comune, preferat de numeroase vedete, precum Halle Berry, Kourtney Kardashian, Jennifer Aniston sau Scarlett Johansson. Trendul a generat un val de popularitate, iar asta pentru că, susțin unii specialiști, este una dintre cele mai sigure variante de slăbire rapidă.

Spre exemplu, dacă nu mănânci timp de 24 de ore și să bei doar băuturi fără calorii, poate avea beneficii asupra metabolismului și, totodată, poate stimula sănătatea cardiovasculară și multe altele. Singurul lucru destul de dificil de realizat în timpul acestui post este învingerea senzației de foame.

Dar ce se întâmplă în corpul tău atunci când nu mănânci timp de o săptămână?

Multe persoane practică postul fără alimente timp de 16 ore pe zi și mâncat fracționat în mese pe parcursul a opt ore. În general, nutriționiștii recomandă un stil alimentar echilibrat, alături de o viață activă, cu o oră două de antrenament fizic pe zi.

Fără apă, organismul uman poate supraviețui doar trei, patru zile, însă fără mâncare, până la 21 de zile, în funcție de fiecare caz. Însă nu mulți dintre noi putem concepe înfometarea. Dacă este privat de alimente pentru o perioadă mai lungă de timp, corpul începe, în primul rând, să transforme glicogenul din ficat și mușchi în glucoza. Organismul își ia, de obicei, glucoza, din alimentele digerate. Durează aproximativ 12 ore pentru ca organismul să își epuizeze rezerva de glucoză.

Următorul pas pe care îl va face corpul tău, dacă decizi să nu mănânci timp de o săptămână, este să folosească aminoacizi pentru a furniza energia necesară. Procesul va asigura necesarul organismului timp de trei zile. Astel, pentru a stopa scăderea masei musculare, organismul va începe să se folosească de depozitele de grăsimi pentru a crea energie, timp în care survine și pierderea în greutate.

 

Interesant este faptul că femeile au o toleranță mai mare la foame decât bărbații, pentru că în corpul lor se regăsesc mai multe grăsimi. Un alt fapt ce contribuie la cât de mult poate rezista o persoană fără mâncare este cât țesut adipos are în organism la începutul postului. 

Este mult mai probabil să supraviețuiești înfometării săptămâni și, eventual, luni, dacă poți consuma o cantitate considerabilă de apă. Corpul tău are mult mai multe rezerve pentru a înlocui alimentele decât lichidele. Funcția renală se va diminua în câteva zile fără o hidratare adecvată.

Surse foto: istock

Articolul urmator
Cum să mănânci mai mult și totuși să arzi grăsimi, potrivit unui biochimist de renume
Cum să mănânci mai mult și totuși să arzi grăsimi, potrivit unui biochimist de renume
Cata grija ai de corpul tau?
Incepe quiz
Cata grija ai de corpul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.