Cromul
De
DivaHair
Vineri, 01.04.2011
Cuprins
- Care sunt beneficiile cromului
- Afectiuni asociate lipsei de crom
- In ce alimente se gaseste cromul?
- Contraindicatii
- Alte indicatii
Cromul este un mineral ce contribuie, alaturi de insulina, la metabolizarea zaharurilor si la transferarea glucozei din sange in celule. Alaturi de alte minerale mentine buna functinare a organismului: asigura mobilizarea proteinelor acolo unde sunt ele necesare, dar si la digestia mancarii.
Care sunt beneficiile cromului
Cromul creste “colesterolul bun” (HDL colesterol) si scade trigliceridele, actionand impotriva diabetului si contribuind la procesul de crestere. Cromul ajuta la scaderea tensiunii arteriale, prevenind hipertensiunea.
Afectiuni asociate lipsei de crom
Ateroscleroza si diabet.
In ce alimente se gaseste cromul?Ficat de vitel, drojdia de paine, drojdie de bere, carne de pui, ulei de porumb, scoici, cartofi, branzeturi, condiment. Apa de la robinet nededurizata contine crom si mancarurile preparate in cratite de inox, de asemenea. |
|
Contraindicatii
Nu se cunosc efecte toxice produse de crom. Acest mineral este necesar organismului nostru in cantitati foarte mici, de aceea intoxicatile sunt rare, ca efect secundar mentionam hipoglicemia.
Alte indicatii
Daca esti diagnosticat cu deficit de crom, un supliment de zinc poate remedia acest lucru. Dar cea mai usoara metoda de a-ti asigura cantitatea necesara de crom este stabilirea unui meniu adecvat care sa-ti furnizeze in doze suficiente toate mineralele de care ai nevoie.