Fluorul

Redactor Divahair.ro

Florul este un element intalnit in organismul nostru sub forma fluorurii de calciu, una din componentele tesuturilor care formeasa cartilagiile, oasele, dintii, si florura de sodiu, un preparat sintetic de genul celor care se introduc in apa potabila. Scade incidenta cariilor dentare, insa surplusul poate determina decolorarea dintilor. Nu s-au stabilit doze zilnice, dar majoritatea oamenilor ingereaza aproximativ 1 mg pe zi din apa potabila (au fost indicate doze de 1,5 pana la 4 mg).

Care sunt beneficiile fluorului? 

Mijloc de prevenire a cariilor dentare si a osteoporozei vertebrale, deoarece intareste oasele.

Afectiuni asociate lipsei de fluor

Carii dentare 

In ce alimente se gaseste fluorul?

Apa potabila fluorurata, alimente de origine marina si ceaiul. Fluorul se gaseste si in pasta de dinti, apa de gura si guma de mestecat.
fluor

Contraindicatii fluor

Este interzis persoanelor cu insufienta renala, pentru ca exista riscul de intoxicatii. In doze mari provoaca ingalbenirea dintilor.

Alte indicatii

Nu lua suplimente de fluor fara consultarea medicului. Continutul de fluor al alimentelor creste simtitor daca le gatiti cu apa fluorurata sau in vase de teflon. Copiii pot consuma comprimate cu fluor pe durata formarii danturii, dar in cazul adultilor nu este necesar.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0.8 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.