Cine este Davide Oldani, chef-ul italian care gătește cot la cot cu Roger Federer în spotul Barilla

Cine este Davide Oldani, chef-ul italian care gătește cot la cot cu Roger Federer în spotul Barilla

Redactor Divahair.ro

Disciplină, perseverență, excelență. Sunt cele trei atribute care îi caracterizează opera lui Davide Oldani, unul dintre cei mai renumiți bucătari din lume. Chef-ul italian, ce deține un restaurant cu o stea Michelin, este cunoscut publicului din întreaga lume datorită simpaticului spot Barilla, ”Maeștrii Pastelor”, în care gătește cot la cot cu campionul mondial la tenis, Roger Federer, ales pentru următorii cinci ani ambasador al brandului.

Urmărește clipul în care Oldani și Federer gătesc împreună paste.

Însă mai puțin știut este faptul că Oldani a reintrodus simplitatea clasică în gastronomia zilelor noastre. De altfel, acesta este principiul pe care se bazează stilul lui de a găti și care a pus fundamentele unei noi bucătării, cunoscute printre specialiști drept Pop Cuisine. Îți spunem pentru că, atunci când vei afla de rețetele lui, cu siguranță vei vrea să faci câte una în fiecare zi.

Fără termeni complicați, fără proceduri anevoioase, cu ingrediente puține, Davide Oldani ne învață că, dincolo de a găti, să avem grijă de noi este simplu. Ingredintele din rețete sunt numai de la cei mai buni furnizori, printre care se numără și Barilla, întotdeauna proaspete, iar modul de preparare ”atent” cu sănătatea și silueta, așadar, cine nu și-ar dori să-i afle secretele?

Cochetul său restaurant, D`O, recompensat cu o stea Michelin, care se află undeva în apropiere de Milano (Italia), este atât de popular printre pasionații de gastronomie, încât este nevoie să faci rezervare cu șase luni înainte, pentru a putea prinde un loc. Iar eforturile sale pentru a-și îmbunătăți munca și a-i face fericiți pe cei care trec pragul restaurantului său sunt neîntrerupte. Pasiunea pentru gastronomie i-a oferit viziune pentru ca cei care îi încearcă preparatele să fie mulțumiți din momentul în care se așază pe scaun, până în momentul în care ies pe ușă. La propriu! Tocmai de aceea, Oldani a semnat design-ul mobilierului din restaurantul său, dar și a tacâmurilor și veselei.

Mintea lui vizionară i-a inspirat pe cei de la Barilla, organizatorii Pasta World Championship -unde participă și chef-ul român Adrian Cojocaru, care l-au invitat la eveniment pentru expertiza lui prețioasă.

Cu această ocazie, poți afla și rețeta cea mai simplă de paste, realizată cu spaghetele Barilla, roșii, mentă și… multă pasiune.

Iată cum prepari Spaghetti No5 al Pomodoro, semnată Davide Oldani


Ingrediente (porție pentru 4 persoane)


Pentru spaghete simple:

320 g de spaghete Barilla N° 5
4 g de sare
10 ml de ulei de măsline extra virgin
200 ml de roșii datterino zdrobite


Pentru spaghete crocante:

100 g de spaghete Barilla N° 5
1 litru de apă
2 g de sare fină
200 ml de ulei de floarea-soarelui încins la 160° C


Pentru roșiile confiate:

6 roșii suculente decojite
3 g ulei de măsline extra virgin
3 g sare fină
3 g de zahăr
2 g frunze de mentă


Pentru ”final touch”:

15 g frunze de mentă
50 g ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare

1. Gătiți spaghetele al dente într-o caserolă mare cu apă clocotită și sare, stresați-le și serviți-le cu sos de roșii crud.
2. Gătiți spaghetele în apă sărată timp de aproximativ 11 minute, scurgeți-le și lăsați-le să se răcească. Prăjiți spaghetele pas cu pas până se rumenesc.
3. Pentru roșii confiate: Tăiați roșiile în 4 felii și scoateți semințele. Se condimentează feliile de roșii cu sare, ulei de măsline extra virgin, zahăr și mentă. Lăsați-le în cuptor încins la 57 ° C, timp de aproximativ 3 ore.
4. Pentru ”final touch”: Se încălzește uleiul într-un vas termorezistent, la 60 ° C, se adaugă mentă, și se lasă să se infuzeze timp de 30 de minute. Apoi scoateți menta din vas.
Așezați spaghetele cu sos de roșii pe fiecare farfurie, adăugați uleiul cu menta, roșiile confiate și, în cele din urmă, spaghetele crocante.

Buon appetito!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.