Adevarata Stare de Bine
Eat Positive
Nu Skin

Secretele unei rețete de Spaghetti al Pomodoro perfecte 

Vineri, 26.10.2018
de Andreea Marinescu

Spaghetti al Pomodoro sau spaghetele cu sos de roșii sunt, pe lângă pizza, cel mai cunoscut și delicios preparat pe care Italia l-a putut oferi. Prin simplitatea ei, această rețetă reprezintă o invitație la cină perfectă. Însă știi care sunt tainele unui astfel de preparat, pentru ca el să iasă desăvârșit?

Nu, nu te gândi la un mod de preparare complicat sau la un timp îndelungat. Secretele gătirii acestei rețete sunt la fel de simple ca rețeta însăși: ingredientele.

Cum faci Spaghetti al Pomodoro perfecte?

Ei bine, perfecțiunea face apel la excelență. Așadar, ca să pregătești rețeta perfectă nu ai încotro decât să faci echipă cu cei mai buni. Iar Barilla, cu o tradiție de 130 de ani în producerea celor mai bune paste, este alegerea firească pentru ca preparatul tău să iasă așa cum îți dorești. Deci, nici nu trebuie să mai stai pe gânduri. Știi sigur că spaghetele Barilla, din gama clasică, sunt elementul care va alcătui dishul tău.

Producătorii lor au fost extrem de atenți la sănătatea și silueta ta, așa că au ales două ingrediente simple pentru ca acest tip de paste să prindă formă, culoare și gust: apă și făină de grâu dur Semolina. Doar așa, pastele tale vor căpăta acea aromă originală, precum cea din ”trattoriile” romane. Cu grijă pentru nevoile tale nutriționale, părinții pastelor Barilla au știut să creeze formula perfectă pentru ca tu să ai parte de suficientă energie, pentru o zi plină: 100 de grame de spaghetti au doar 359 de calorii, ”doza” perfectă pentru ca tu să fii în formă, fără să te îngrași. Nu au adaos de sare și au un indice glicemic scăzut. Vezi? Perfecțiune!

Gustul desăvârșit însă va fi dat de sosul de roșii. Acestea trebuie să fie proaspete, ca de la bunica din grădină. Mergi la cel mai apropiat magazin cu produse bio și cumpără un kilogram de roșii bine coapte. Soiul din care prepari sosul este esențial: trebuie să găsești acel tip de roșii alungite, care te trimit cu gândul la coastele însorite ale Mediteranei. Au ajuns și la noi, iar producătorii locali se grăbesc să le cultive, pentru că sunt de-li-cioa-se.

La fel, busuiocul este acel element care oferă echilibru pentru papile și culoare pentru ochi. Aroma lui inconfundabilă și puternică este unul dintre secretele maeștrilor pastelor din Italia. Atenție! Nu trebuie să adaugi prea mult – un mănunchi, oricât de tare ți-ar plăcea acest condiment. Nu uita că una dintre caracteristicile rețetei de spaghetti al pomodoro perfecte este echilibrul.

Acum că ți-am prezentat cele trei mari secrete ale maeștrilor în prepararea pastelor, să trecem la treabă. Îți vom împărtăși mai jos una dintre cele mai simple și gustoase preparate italiene: spaghetti al pomodorro. Nu degeaba este rețeta iconică a Italiei. Se prepară în 15 minute și se gătește în alte 10. Deci, în 25 de minute… la masă toată lumea!

Ingrediente

350 g de Spaghetti Barilla

1 kg de roșii alungite coapte

1 ceapă roșie tăiată fin

5 linguri de ulei extra virgin de măsline

O legătură de busuioc proaspăt

Sare

Zahăr și piper alb după gust

Mod de preparare

1.În uleiul extra virgin, căliți ceapa tocată mărunt.

2.Adăugați roșiile și fierbeți 10 minute, adăugând un vârf de sare, puțin zahăr, pentru a neutraliza aciditatea, și puțin piper negru.

3.Luați de pe foc și adăugați busuiocul proaspăt, spălat și uscat într-un prosop de hârtie. Rupeți-l cu mâna, pentru a-i păstra aroma, nu-l tocați cu cuțitul pe tocător.

4.Între timp, fierbeți Spaghetti în suficientă apă cu puțină sare. Scurgeți apa când sunt fierte al dente, răsturnați-le în tigaie și amestecați-le cu sosul de roșii.

Dacă nu ai nici măcar 25 de minute timp pentru a găti, și ești mai meteu pe fugă, poți înlocui sosul făcut în casă cu sosul de la Barilla, la fel de natural și de aromat.

Iar pentru o rețetă ușor upgradată, te poți inspira din măiestria chef-ului Davide Oldani, care prezintă a venit cu un preparat unic de Spaghetti al Pomodoro. Tot el, împărtășește secretele sale din bucătărie la Pasta World Championship 2018, unde a fost invitat de către cei de la Barilla, organizatorii evenimentului la care și chef-ul român Adrian Cojocaru va încerca să impresioneze cu rețeta sa.

Pasta Lovers, welcome to Paradise!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!