8 exerciții Tabata care ard grăsimile și lucrează tot corpul

8 exerciții Tabata care ard grăsimile și lucrează tot corpul

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Lipsa timpului reprezintă o problemă reală în zilele noastre. Dacă vrei să renunți la sedentarism și să devii activă, cu siguranță te vor interesa aceste exerciții Tabata scurte, dar intense.

Exercițiile Tabata au fost inventate de un profesor din Japonia, Izuma Tabata, care a realizat un studiu pe un grup de patinatori de viteză. Ei au urmat un program de exerciții Tabata, de 4 ori pe săptămână, și au obținut rezultate mult mai bune decât grupul care se antrena în condiții normale, timp de 5 zile pe săptămână.

Astfel, antrenamentele Tabata înseamnă reprize intense de efort, urmate de pauze scurte, totul durând aproximativ 20 de minute. Iată care sunt cele mai eficiente exerciții Tabata!

Opt exemple de exerciții Tabata care te ajută să slăbești

Alergare pe loc cu genunchii sus

Stai în poziție verticală, cu mâinile pe lângă corp. Începe să alergi pe loc, ducând câte un genuchi până în dreptul bustului. Plimbă mâinile pe lângă corp de fiecare dată când ridici genunchiul.

femeie care sare

Sărituri cu flotări

Sari cât poți de sus și, când ajungi jos, sprijină-te pe brațe în poziția de flotare. Execută o flotare și reia exercițiul cu săritura de la început.

Flotări

Flotările lucrează mai multe grupe de mușchi și este un exercițiu foarte eficient. Dacă nu mai ai forță, ai putea să încerci și varianta flotărilor pe genunchi.

Balans pe o parte

Stai aplecată cu picioarele îndoite și cu mâinile împreunate în dreptul bustului. Întinde un picior și balansează-te pe celălalt. Genunchii nu trebuie să depășească degetele de la picioare.

femeie care face genuflexiuni

Lovituri de breakdance

Stai în mâini și picioare cu corpul suspendat. Ridică un picior și împinge-te în celălalt ca și cum ai lovi ceva în aer. Încearcă să te sprijini atât în mână, cât și în picior, pentru a nu obosi repede.

Abdomene pe spate

Stai așezată pe spate cu mâinile întinse, pentru a crea un fel de ancoră. Ridică picioarele la 90 de grade și rotește genunchii de pe o parte și pe alta a corpului.

Abdomene în șezut

Stai pe spate cu picioarele întinse și mâinile deasupra capului. Apoi ridică-te treptat până când ajungi în poziție de șezut, pentru a-ți lucra abdomenul.

Forfecare pe burtă

Stai pe burtă cu picioarele și mâinile despărțite. Ridică, pe rând, câte un braț, în timp ce îți ții picioarele drepte. Încearcă să nu îți miști foarte mult bustul.

femeie care face yoga

Exercițiile Tabata pot consta în genuflexiuni clasice, flotări, abdomene, dar și mers fandat. Antrenamentul implică reprize de efort intense, cu pauze foarte scurte, respectiv serii de câte 8 exerciții cu câte 20 de secunde de pauză.

După fiecare antrenament, apare efectul POC (post oxygen consumption), adică vei consuma multe calorii în timpul executării exercițiilor fizice. Acest efect durează aproximativ 12 ore după efortul fizic și astfel eficiența este garantată. Ai grijă să te hidratezi mereu!

Ce părere ai despre aceste exerciții Tabata? Le-ai încercat până acum? 

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Exerciții cu greutăți: beneficii și idei de antrenament
Exerciții cu greutăți: beneficii și idei de antrenament
Cât de bine îți cunoști corpul? Testul pe care orice femeie ar trebui să îl facă
Incepe quiz
Cât de bine îți cunoști corpul? Testul pe care orice femeie ar trebui să îl facă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.