Acesta este antrenamentul momentului: LISS, rutina de exerciții a fotomodelelor Victoria’s Secret

Acesta este antrenamentul momentului: LISS, rutina de exerciții a fotomodelelor Victoria’s Secret

Sorina Corneanu

LISS reprezintă un program de exerciții cardio de intensitate scăzută. Secretul de bază al programului LISS, indiferent de exercițiile cardio adoptate, este menținerea unui ritm constant pe durata antrenamentului. Pentru că LISS nu presupune efort, ci mai degrabă atingerea unei stări de echilibru și rezistență, exercițiile nu sunt atât de obositoare, ci mai degrabă se efectuează pe o durată mai îndelungată, într-un ritm mai lent și constant, și ajută la arderea grăsimilor multă vreme după încetarea exercițiilor.

LISS, rutina de exerciții benefice pentru starea de echilibru a întregului organism

Pentru că exercițiile LISS nu pun foarte multă presiune asupra corpului, acestea pot fi efectuate zilnic, fără riscuri, având doar beneficii și putându-se transforma într-o rutină zilnică sănătoasă. Pe lângă arderea grăsimilor și menținerea unei siluete de vedetă, programul ajută la menținerea sănătății inimii și previne eventualele probleme cardiovasculare care ar putea să apară la vârstă înaintată.

Destinat în special persoanelor care doresc să slăbească – și caută un program de exerciții care să nu presupună efort susținut, care să poată fi realizat în confortul casei și care să nu le suprasolicite –, LISS este perfect, mai ales pentru că aduc corpul la un echilibru natural și stimulează metabolismul, prin exercițiile de respirație profundă îmbinate cu cele de rezistență. Pentru că arderea grăsimilor presupune oxigen, o intensitate mai scăzută a exercițiilor presupune mai mult oxigen alocat corpului și, implicit, o ardere constantă și fără efort a grăsimilor. Iată secretul LISS: ritm constant, respirație profundă, echilibru, arderea grăsimilor, sănătate!

Vezi aici cum poți face exerciții LISS ghidate la tine acasă!

Forme de practicare a exercițiilor LISS

Potrivit lui Alex VanHouten, trainer și specialist în exercițiile LISS, „chiar și un singur antrenament pe săptămână ajută la reducerea stresului și oboselii, fiind benefic în lupta cu depresia”.

Există numeroase moduri în care poți practica LISS. Nu trebuie să mergi la sală, ci îți poți alege singură exercițiul preferat. Indiferent că alergi, mergi la înot, optezi pentru mersul pe jos, ciclism sau te bucuri de o plimbare cu rolele, singurul lucru de care trebuie să ții cont, pentru a te încadra corect în programul LISS, este să menții un ritm constant, să nu te suprasoliciți, iar exercițiile să presupună mai degrabă rezistență, respirație profundă, stare de calm și exhilibru, nu efort!

Durata unei astfel de ședințe de exerciții poate varia între o jumătate de oră și o oră, însă fiecare își va alege timpul potrivit antrenamentului în funcție de rezistența proprie. Nu uita: totul e să nu te suprasoliciți, oprește-te atunci când simți că ai obosit!

fata care face fitness

Alături de o alimentație sănătoasă, de cantitatea de apă necesară organismului în fiecare zi și, în general, de un stil de viață organizat, antrenamentul LISS face adevărate minuni. Nu trebuie să mai mergi la sală, economisești timp și investești în sănătatea întregului organism, totul în timp ce arzi grăsimi și îți tonifici corpul fără efort. 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Exerciții cu greutăți: beneficii și idei de antrenament
Exerciții cu greutăți: beneficii și idei de antrenament
Care este cel mai mare secret al tău?
Incepe quiz
Care este cel mai mare secret al tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.