Exercitii pentru indreptarea spatelui

Andreea Gluh, redactor

Un spate drept iti confera o postura corecta si o prezenta care atrage priviri. Daca nu esti multumita de acest aspect in ceea ce te priveste, poti apela cu incredere la sfatul unui antrenor din cadrul unei sali de fitness, pentru a realiza cateva exercitii de indreptare a spatelui. In continuare vei afla care sunt tipurile de exercitii pe care le poti efectua pentru a obtine postura corecta.

Exercitii la helcometru pentru spate si ceafa

Helcometrul este unul dintre aparatele folosite in cadrul salilor de fitness in scopul dezvoltarii si tonifierii anumitor grupe de muschi. Principiul dupa care functioneaza acest aparat se bazeaza pe invingerea rezistentei unor scripeti prin ridicarea si coborarea lor.

Exercitiile la helcometru pentru spate si ceafa trebuie incepute din pozitie sezand, tinand spatele drept si manerele scripetelui cu ambele maini.

     

Miscarea de baza consta in ridicarea si coborarea scripetelui de 10-12 ori, in cate patru serii. Odata cu fiecare ridicare va trebui sa inspiri adanc, iar la fiecare coborare, sa expiri.

     

Acest exercitiu te va ajuta sa iti mentii spatele si ceafa intr-o pozitie corecta, contribuind la obtinerea unei posturi drepte.

Exercitii pentru spate la helcometru cu manere 

Un alt aparat care iti poate fi de mare ajutor in ceea ce priveste mentinerea unui spate drept este helcometrul cu manere in V. Pentru a efectua exercitiile la acest aparat, trebuie sa te pozitionezi pe bancheta, cu picioarele pe suporul destinat lor si cu mainile pe manere.

Miscarea pe care trebuie sa o efectuezi este una de du-te-vino, mentinand spatele drept pe toata durata exercitiului.

In functie de forma fizica in care te afli, poti repeta acest exercitiu de 8 pana la 12 ori, in cate doua pana la patru serii.

Nu uita ca un spate drept iti asigura o postura eleganta, dar te fereste si de eventualele neplaceri ce pot aparea daca esti genul de persoana care petrece multe ori din zi la birou. Apeleaza la sfatul unui antrenor pentru a primi indicatiile potrivite in ceea ce priveste exercitiile pentru indreptarea spatelui.

Demonstratiile din imagini au fost fost realizate de antrenoarea de fitness Stefania Bia, vicecampioana mondiala la bikini fitness, in incinta salii de fitness Daimon Club

Despre Daimon Fitness

Sala de fitness are o suprafata de 400 mp si o capacitate de 150 de persoane si este dotata cu aparatura LIFE FITNESS de ultima generatie. Veti fi in permanenta asistati si monitorizati de catre antrenori profesionisti care va asteapta in fiecare zi, intre orele 09.00 - 22.00. 

Spate Brate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.