4 intervenții cu Botox pe care nu știai că le poți face

4 intervenții cu Botox pe care nu știai că le poți face

Redactor Andreea Baluteanu

Când auzim de toxina botulinică sau, mai simplu spus, de Botox, majoritatea dintre noi ne gândim automat la corectarea, estomparea sau ștergerea ridurilor. Și pe bună dreptate, dat fiind faptul că substanța, renumită pentru faptul că blochează transmiterea impulsurilor nervoase către mușchi, determinând astfel relaxarea lor, este considerată „vârf de lance” în industria antiaging.

Dar știai că botoxul e utilizat de mai bine de 30 de ani și în alte scopuri? Substanța miraculoasă nu se declară numai inamic al ridurilor, dar țintește și alte probleme care îți pot răpi liniștea și fericirea. Vezi despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

Botoxul, mai mult decât un simplu inamic al ridurilor!

Toxina botulinică e deja faimoasă pentru capacitatea uluitoare de estompare și chiar ștergere a ridurilor de expresie, fiind o metodă minim invazivă cu o eficiență uluitoare, motiv pentru care este plasată imediat după liftingul chirurgical în clasamentul procedurilor antiaging.

femeie tanara cu piele luminoasa cu detaliu la ochi si piele, concept de estomparea ridurilor

Injecțiile cu Botox netezesc și relaxează musculatura feței, contribuind astfel la obținerea unui aspect luminos și proaspăt. Și trebuie să recunoaștem că e atât de tentant gândul de a întineri cu 10 ani în numai 10 minute, fără durere, fără reacții adverse, cu rezultate vizibile și rapide.

Dar toxina botulinică e încă și mai fabuloasă atunci când vine vorba despre prevenția apariției ridurilor. Mulți specialiști o recomandă încă de la 25 de ani, subliniind că, prin reducerea activității musculare în zonele care sunt predispuse la cute și linii inestetice, aspectul tânăr se va menține mai mult timp.

Interesant este și faptul că, departe de a da dependență, injecțiile cu toxină botulinică devin mai eficiente în timp, frecvența tratamentului scăzând, la fel ca și concentrația dozelor.

Astfel, injecțiile cu Botox nu sunt recomandate numai pentru a netezi ridurile de expresie, ci și pentru a preveni cu succes apariția lor. Dar, doar cu atât se poate lăuda această substanță făcând parte din liga de excelență a aliaților frumuseții tale?

Botoxul te scapă de transpirația în exces!

Cu toții transpirăm și acest fenomen este cât se poate de normal. Mai mult, activitatea glandelor sudoripare e de dorit, echilibrând temperatura corpului și contribuind la detoxifiere, prin eliminarea, prin intermediul pielii, a acelor substanțe care „scapă controlului” ficatului și rinichilor.

Însă există și persoane pentru care transpirația e mai mult decât o problemă care „strică reputația”, e o afecțiune „cu acte în regulă”, care poate compromite întâlnirile amoroase, poate afecta viața profesională și pe cea socială și poate conduce inclusiv la apariția tulburărilor psihologice. Este vorba despre hiperhidroză, respectiv despre secreția abundentă de transpirație, localizată sau generalizată la nivelul axilelor, sânilor, palmelor sau tălpilor.

În cazul hiperhidrozei, nu mai transpiri doar pentru că afară e mai cald ca la tropice. De fapt, cauzele fenomenului sunt neclare și pentru specialiști. Unii experți au subliniat importanța factorilor psihologici ca imbold pentru glandele sudoripare, ce „își fac datoria” în exces (transpiri pentru că ești emoționată, anxioasă sau stresată), dar majoritatea oamenilor de știință exclud aceste ipoteze. Nu numai că hiperhidroza e atât de stânjenitoare și frustrantă, dar se dovedește și neplăcut de misterioasă.

Sunt însă și situații când hiperhidroza are o cauză cunoscută, precum o boală (dezechilibre ale glandei tiroide sau pituitare, unele boli infecțioase, diabetul, guta, cancerul, unele afecțiuni rare), abuzul de alcool sau de anumite medicamente sau menopauza.

Oricare ar fi cauza hiperhidrozei, important este că oamenii de știință au reușit să identifice tratamente pe măsură. Iar unul dintre cele mai eficiente și mai lipsite de riscuri este, așa cum ai ghicit, injecția cu toxină botulinică. Principiul după care funcționează substanța este, în mare, același ca în cazul ridurilor: toxina inhibă secreția acelor substanțe chimice care provoacă glandele sudoripare să supraproducă transpirație.

Nu ai pricini de griji, deoarece tratamentul este nedureros, fiind aplicată o cremă anestezică, acul e atât de fin, iar injecțiile sunt realizate la un centimetru sub piele, cantitatea de Botox fiind redusă. De partea cealaltă, efectele se sedimentează în circa 14 zile, iar cantitatea de transpirație va scădea în mod vizibil, rezultatele menținându-se pentru circa 8 luni.

Suferi de zâmbet gingival? Aliază-te cu toxina botulinică!

Un surâs cald, plin de suflet și de candoare, aduce lumină în lumea aceasta atât de întunecată. Dar pricinile noastre de nemulțumire sunt atât de numeroase și de complexe, încât adesea ne „sigilăm” buzele, refuzând să mai dăruim universului zâmbetul nostru.

efecte in corectarea zambetului gingival dupa folosirea toxinei botulinice

Te deranjează că gingia este vizibilă atunci când zâmbești? Fenomenul poartă numele de „zâmbet gingival”, „gummy smile” sau „zâmbet cleios” și, da, reprezintă o problemă reală, dar ușor de corectat cu miraculoasa toxină botulinică.

De data aceasta, Botoxul relaxează musculatura buzei superioare, astfel că nu va mai avea loc ridicarea inestetică a acesteia, iar gingia va rămâne acoperită. Nu ai nevoie de mai mult de 4-6 înțepături, nici de recuperare, nu te confrunți cu semne sau cu efecte adverse și îți poți relua activitatea imediat, cu încredere deplină în zâmbetul tău schimbător de vieți.

Rezultatele sunt vizibile la circa 5-7 zile de la tratament și te vor însoți credincioase timp de 4-6 luni. Va trebui să repeți intervenția după acest interval, cu conștiința și mai mulțumită de gândul că astfel previi și întârzii și apariția ridurilor.

Botoxul, folosit în scopuri medicale

Înainte de a deveni rege drept și generos în beauty, Botoxul a fost folosit cu succes în scopuri medicale. Astfel, substanța contribuia la atenuarea spasmelor musculare, la calmarea migrenelor, pentru tratamentul clipitului nervos al pleoapelor, dar și al strabismului. Încă din anii 80, cercetătorii au intuit și pus în aplicare potențialul extraordinar al toxinei botulinice, care nu a încetat să uimească nici azi.

Iar portretul utilizărilor toxinei botulinice e desăvârșit, pe zi ce trece, completat de noi și noi întrebuințări. Studii recente din Germania au indicat că, atunci când toxina botulinică este injectată în mușchii asociați cu expresiile faciale caracteristice stărilor negative, depresia poate fi ameliorată. Astfel, manifestând mai rar gesturi precum încruntarea, tristețea și nervozitatea sunt la rândul lor diminuate. Poate, în viitor, toxina botulinică va fi protagonistă inclusiv în intervențiile contra depresiei!

femeie frumoasa face injectie cu botox pentru corectarea ridurilor

Nu e așa că îți vine să o îmbrățișezi? Nu mai avem decât un singur punct de subliniat. Dacă dorești să recurgi la intervenții cu toxină botulinică, apelează neapărat la specialiști de încredere. Recomandarea noastră este clinica SKiN MedSpa, acolo unde ai parte de profesioniști desăvârșiți, cu studii, experiență și reușite extraordinare. Nu mai rămâne decât să zâmbești din tot sufletul, știind că vei scăpa de transpirație, de riduri, de o suită de probleme medicale, toate datorită mereu surprinzătoarei toxine botulinice.

Surse foto: iStock, Skinmedspa

Articolul urmator
Bronzatul cu bere: ce spun medicii despre această tendință
Bronzatul cu bere: ce spun medicii despre această tendință
La ce vârstă vei face ultima oară sex?
Incepe quiz
La ce vârstă vei face ultima oară sex?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.