4 ponturi pentru a-ți alege cea mai bună oglindă de machiaj

4 ponturi pentru a-ți alege cea mai bună oglindă de machiaj

Redactor Andreea Baluteanu

Ce am fi fără oglinda noastră dragă de machiaj? Recunoaștem că, cel mai adesea, întreținem o legătură contradictorie cu acest obiect. Când ne așternem cu delicatețe machiajul pe față și descoperim cum ne face din ce în ce mai frumoase, aproape că ne-am îmbrățișa oglinda de fericire. Dar atunci când ne apare un coș, când un por se lărgește văzând cu ochii sau când, mai rău, un rid se formează sub privirile noastre înmărmurite, situația nu mai e câtuși de puțin atât de tandră.

Să alegi oglinda de machiaj potrivită te poate duce mai aproape de primul scenariu și cât mai departe de al doilea. Așa că azi te ajutăm să iei cea mai bună decizie: vezi care sunt criteriile de care să ții cont atunci când faci această achiziție importantă!

Tipuri de oglinzi de machiaj

Hmm... nu e doar una? Nici pe departe. Așa cum se întâmplă cu fiecare obiect pe care îl poți cumpăra azi, diversitatea e la ea acasă și atunci când vine vorba despre oglinzile de machiaj. Vezi care sunt cel mai des întrebuințate tipuri de oglinzi de machiaj în rândurile de mai jos! Trucul nostru? Alege întotdeauna în funcție de nevoi!

fete se uita in oglinda

Oglinda de machiaj de masă

Le vei regăsi în majoritatea caselor: până și Regina cea rea din Albă ca Zăpada ar apela azi la ele. În general, aceste oglinzi au două fețe, una care mărește și una normală. Majoritatea sunt, de asemenea, pliabile și pot fi transportate ușor, deși sunt și variante mai pretențioase și mai sensibile.

Oglinda de machiaj de mână sau compactă

E ideală de câte ori vrei să te dai cu ruj sau să îți pudrezi nasul în mașină (atenție, nu când ești la volan). Multe dintre aceste tipuri sunt, de asemenea, pliabile și pot fi folosite și pe post de oglindă de masă. Încă un avantaj: oglinzile de machiaj de mână pot fi dotate și cu lupă, ca să scapi mai ușor de firul acela de păr din sprânceană pe care nu îl mai suporți!

Oglinda de machiaj de perete

Fie că o așezi în baie sau în dormitor (ține cont și de aceste superstiții), este perfectă pentru fetele care adoră să se machieze stând în picioare. Unele dintre aceste tipuri de oglinzi de machiaj sunt dispuse cu lupă, iar altele au și un sistem de iluminare cu LED pentru ca tu să te bucuri de o lumină strălucitoare ca ziua chiar și atunci când afară e înnorat și plouă.

Oglindă cu LED

Lumina e extrem de importantă atunci când te machiezi! Știm că lumina naturală e indicată, dar ce faci atunci când te pregătești pentru o petrecere sau când vremea de afară nu vrea deloc să te ajute să îți aplici așa cum trebuie blush-ul? Apelezi la o oglindă cu LED! Sunt disponibile pe piață oglinzi de machiai cu mai multe tipuri de iluminare, din multiple direcții, dar noi îți sugerăm să te concentrezi mai ales pe tipul de lumină: cu cât mai asemănătoare cu cea naturală, cu atât mai bine!

oglinda cu LED

Sursa foto: Instagram

Cum alegi coeficientul de mărire a unei oglinzi de machiaj

Cea mai importantă întrebare pe care ți-o adresezi în procesul de achiziție a unei oglinzi de machiaj este: cât de mult ar trebui să mărească? Oglinzile cu lupă sunt un cadou cu două fețe, așa cum vei constata cât de curând: deși îți oferă o vizibilitate mai mare asupra machiajului și, deci, o capacitate superioară de a realiza acea arcuire perfectă de cat eye, te pot pune față în față cu defectele tale, maximizate!

În general, aria de mărire poate varia de la un coeficient de maximizare de 5 ori a suprafeței la unul de 15! Ca să înțelegi mai bine, o oglindă care mărește de 5 ori poate avea o arie de vizibilitate de aproape 4 cm, în timp ce cea care mărește de 15 ori îți va dezvălui doar un 1,5 cm din fața ta!

E recomandat în general ca atunci când alegi capacitatea lupei pentru oglinda ta de machiaj să ții cont de problemele tale de vedere. Dacă ai ochelari, poți opta și pentru o oglindă care mărește de 10 sau de 15 ori, în funcție de specificul situației. Dacă nu este cazul, e de preferat să alegi o oglindă de machiaj care mărește de 5 ori, altfel imaginea poate apărea distorsionată. Nu vrei să vezi acel coș spart care deja te supără ca pe un crater uriaș care se cască precum un monstru pe chipul tău!

Al doilea criteriu de care să ții cont? Amplasarea oglinzii! Dacă ții oglinda pe masa de toaletă, deci te vei machia în apropierea sa, oglinzile care măresc de 5 ori sunt recomandarea perfectă. De partea cealaltă, dacă ai o oglindă de perete, te poți hazarda și la o lupă mai puternică, astfel încât să te poți vedea la fel de clar și de la distanță.

Oglindă de machiaj cu una sau două fețe?

În general, oglinzile de machiaj cu două fețe au o latură cu lupă și una normală. Sunt de folos atunci când vrei să te machiezi și să acorzi atenție fiecărei trăsături, dar apoi dorești să verifici și rezultatul în ansamblu.

De partea cealaltă, oglinzile cu o singură față sunt în general recomandate dacă nu ai spațiu suficient. Cele de perete și cele de buzunar vor fi cele mai potrivite tipuri de oglinzi cu o singură față.

oglinda de machiaj de masa

Sursa foto: Instagram

Ai nevoie de oglindă de machiaj cu iluminare?

Rămânem cu gura căscată în fața tuturor inovațiilor din beauty și ni le-am dori pe toate! Dar chiar avem nevoie de ele sau doar tentația noului acționează asupra noastră și ne influențează decizia?

Adevărul e că, dacă ai o oglindă de mână sau portabilă, nu prea ai nevoie de iluminare LED. Oricum o vei purta mereu cu tine și poți „vâna” liniștită lumina naturală, despre care ți-am spus că e cea mai bună dintre toate.

Dar oglinzile de perete și cele de masă pot beneficia de pe urma unui sistem de lumini. Și cine e acum cel mai precis și talentat makeup artist din lume? Tu, grație oglinzii tale dragi!

După cum ai văzut, să îți alegi oglinda de machiaj se poate dovedi de multe ori o provocare. Sfatul nostru este să ții totdeauna cont de nevoile tale, de amplasare și de luminozitatea din casa ta. Când este vorba despre o oglindă care mărește, ia în calcul dictonul preferat al fashionistelor de pretutindeni: less is more. Punem pariu că și imaginea lui Gigi Hadid s-ar reflecta altfel decât superb într-o oglindă care mărește de 15 ori!

Să încercăm și un strop de Feng Shui: află de ce este bine să ții o oglindă sub pat!

Surse foto: iStock, Instagram

Articolul urmator
Plasturi pentru coșuri: ce sunt și cum îi folosești corect
Plasturi pentru coșuri: ce sunt și cum îi folosești corect
Ce machiaj ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce machiaj ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.