Buze crapate: cauze si remedii

Buze crapate: cauze si remedii

Tatiana Stefan

Fiecare femeie isi doreste sa aiba buze frumoase, sanatoase si voluptoase, dar uneori, din cauza conditiilor meteorologice sau a unor factori medicali acestea se usuca si se crapa, capatand un apect inestetic. Ba chiar, uneori buzele crapate sunt si dureroase, pentru ca se usuca foarte tare. Prin urmare, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti ingrijesti buzele!

Buze crapate: cauze

Buzele crapate sunt rezultatul a numerosi factori, insa atunci cand acest fenomen persista poate fi o adevarata problema de natura medicala, precum prezenta unui dezechilibru in organism. Buzele crapate apar pentru ca pielea acestora nu mai produce uleiuri naturale pentru a le proteja de conditiile climatice precum vant, frig, caldura sau schimbarile bruste de clima, iar stratul dermic care acopera suprafata buzelor se deshidrateaza si se descuameaza.

Alte cauze care pot duce la aparitia buzelor crapate sunt alergiile, herpesul, deshidratarea interna ori umezirea frecventa a buzelor cu saliva, alergia la anumite produse cosmetice folosite, infectii, utilizarea frecventa a unui sapun cu ingrediente chimice puternice, deficienta de vitamine A, B sau C, fumatul.

Sfaturi pentru buzele crapate

Ca sa ai buze frumoase si sa eviti aspectul inestetic al buzelor crapate trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

- Aplica un emolient precum vaselina pe buze,  deoarece le va hidrata si vei obtine rezultate rapid si astfel vei evita uscarea si craparea buzelor.

- Foloseste periodic un balsam pentru buze cremos. De fapt, foloseste-l de fiecare data cand simti ca s-au uscat, deoarece in acest mod vei preveni craparea buzelor si le vei mentine catifelate. Trebuie sa folosesti produse care au proprietati hidratante, deoarece in mod contrar vei inrautati starea lor.

- Exfoliaza-ti buzele cel putin o data pe saptamana. Pune o cantitate mica de vaselina pe o periuta de dinti cu perii moi si maseaza-ti buzele cu miscari circulare, pentru a elimina celulele moarte.

- Aplica un balsam hidratant care contine uleiuri naturale si care are un factor de protectie solara.

- Vitamina A este importanta pentru regenerarea pielii, de aceea este bine sa incluzi in dieta ta alimente care contin vitamina A. O gasesti in rosii si legume verzi.

- Bea cel putin opt pahare mari de apa pe zi pentru a-ti hidrata corpul.

Remedii naturiste pentru tratarea buzelor crapate

Mierea este un nutrient natural care nu doar trateaza numeroase afectiuni, printre car si buzele crapate, ci s-a dovedit a avea proprietati antiseptice, tratand herpesul. Prin urmare, atunci cand buzele tale sunt uscate unge-le cu miere si las-o sa actioneze timp de cateva minute.

Uleiul de germeni de grau este bogat in vitamina E, care te ajuta sa eviti deshidratarea si genereaza un strat protector si nutritiv, prevenind descuamarea pielii. Asadar, aplica uleiul de germeni de grau pe buze si lasa-l sa actioneze cateva minute.

Papaya este fruct ce contine o cantitate importanta de vitamina E, eficienta in tratarea buzelor crapate. Prin urmare, ia o jumatate de fruct papaya si piseaza pulpa pana obtii o pasta cremoasa. Aplic-o pe buze si las-o sa actioneze timp de 15 minute, dupa care indeparteaz-o cu apa rece. Este indicat sa aplici aceasta masca de 2-3 ori pe zi, in functie de cat de grav iti sunt afectate buzele.

Papaya este cunoscut pentru enzimele exfoliante care ajuta la mentinerea buzelor catifelate. In plus, este un tratament eficient pentru tratarea buzelor uscate, dar trebuie combinat cu un consum adecvat de apa (8 pahare de apa pe zi).

Un remediu natural pentru tratatrea buzelor crapate este uleiul de cocos, deoarece hidrateaza buzele si are o aroma placuta. Aplica-l pe buze ori de cate ori ai nevoie pentru a le mentine hidratate.

Aloe vera este o planta recunoscuta pentru proprietatile curative asupra pielii. 

Sa ai buze frumoase este esential pentru a te simtii bine in pielea ta, prin urmare acorda-le atentie si ingrijeste-le corespunzator. In schimb, daca nu poti controla aceasta problema, scapa rapid de aspectul inestetic al buzelor crapate folosind remediile de mai sus, eficiente si simplu de realizat.

 

Articolul urmator
Laser CO2: beneficii și recomandări
Laser CO2: beneficii și recomandări
Care este personalitatea buzelor tale?
Incepe quiz
Care este personalitatea buzelor tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Aghinitei Maria (anonim)
    17 aprilie 2013 05:05

    Da, trebuie sa avem grija de buzele noastre, mai ales in primavara vantoasa de acum! :)