Ce ulei demachiant sa folosesti in functie de tipul tau de ten

Ce ulei demachiant sa folosesti in functie de tipul tau de ten

Eugenia Dinescu, redactor

Fie ca preferi un machiaj lejer sau unul elaborat, demachierea este o parte esentiala a rutinei zilnice de ingrijire a tenului. Folosirea uleiurilor demachiante este o alternativa simpla pentru inlaturarea machiajului rezistent la transfer si a impuritatilor, curatand totul dintr-o singura aplicare. In plus, majoritatea uleiurilor naturale au un indice comedogenic foarte scazut si iti vor destinde pielea, ajutandu-te sa combati primele semne ale imbatranirii.

Daca ai un ten gras, ai putea crede ca folosirea unui ulei demachiant poate afecta echilibrul tenului tau. Tenul gras are insa nevoie de hidratare, iar atunci cand reduci stratul de lipide naturale al pielii, glandele sebacee sunt stimulate sa produca si mai mult sebum. Astfel, un ten gras poate dezvolta mai multe cosuri si puncte negre, in timp ce un ten uscat sau sensibil va deveni cu atat mai uscat sau iritat.

Indepartarea machiajului ochilor este insa provocarea in care uleiurile demachiante isi demonstreaza cu adevarat suprematia. Nu va mai fi nevoie sa iti agresezi pleoapele folosind laptele demachiant, deoarece uleiurile naturale dizolva efectiv machiajul, inlaturand fara efort chiar si cele mai incapatante particule de mascara waterproof. Iar pentru a preveni formarea bacteriilor, foloseste doar cantitati mici tinute in recipiente inchise la culoare, departe de lumina.

In continuare, Diva Hair iti propune un mic ghid al uleiurilor naturale, pentru a-ti fi mai usor sa-l alegi pe cel care se preteaza cel mai bine nevoilor tale.

Demachierea cu ulei

Uleiul de argan pentru demachiere

Probabil ii cunosti deja actiunea benefica pe care o are asupra parului, insa uleiul de argan poate fi folosit cu succes si pe piele . Acesta se absoarbe usor,
catifeland pielea fara a lasa o pelicula uleioasa. In plus, calitatile uleiului de argan il recomanda drept un tratament excelent improtriva imbatranirii tenului. O aplicare regulata a uleiului de argan ajuta la refacerea barierei hidrolipidice a pielii si imbunatateste oxigenarea la nivel celular.

Uleiul de jojoba, ideal pentru orice tip de ten

Arata ca un ulei, desi este de fapt o ceara lichida, obtinuta din seminte de jojoba presate. Compozitia sa chimica il transforma in ingredientul natural cel mai similar propriului nostru sebum, astfel ca odata aplicat pe piele acesta inhiba activitatea glandelor sebacee. In plus, uleiul de jojoba  este non-comedogenic, se absoarbe rapid in piele si este potrivit tuturor tipurilor de ten, in special celui acneic.

Uleiul de migdale dulci pentru demachierea tenului normal

Este unul dintre uleiurile clasice folosite in tratamentele de hidratare si il poti folosi si ca ulei de masaj, avand un miros placut. Hraneste in profunzime pielea si este bogat in vitaminele E, A, B1, B2 si B6, care echilibreaza nivelul hidratarii pielii. Ideal pentru un ten normal, sensibil sau uscat, uleiul de migdale dulci are proprietatea de a reduce ridurile fine si cearcanele, in timp aportul de vitamina E din compozitie ajuta la cicatrizarea imperfectiunilor pielii.

Uleiul de samburi de struguri

Bogat in antioxidanti, uleiul de samburi de struguri lupta impotriva efectului radicalilor liberi asupra pielii, iar continutul de beta-caroten si vitaminele D, C si E repara straturile superioare ale epidermei, fiind o alegere ideala pentru tenurile sensibile. De asemenea, in compozitia acestuia se gaseste si o concentratie mare de acizi grasi esentiali, contribuind astfel la reducerea ridurilor fine si iritatiilor pielii.

Toate aceste uleiuri sunt potrivite pentru indepartarea machiajului ochilor fara a provoca iritatii, insa iti recomandam sa nu le folosesti ca demachiant in cazul in care porti lentile de contact sau extensii de gene. Foloseste in schimb un demachiant bifazic si limiteaza utilizarea uleiurilor pure in zona dimprejurul ochilor, pentru a te bucura de toate beneficiile lor.

Articolul urmator
Mătreața la bărbați: cauze, simptome și remedii
Mătreața la bărbați: cauze, simptome și remedii
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten
Incepe quiz
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.