Reintinerire faciala: tratamente cosmetice vs. proceduri medicale

Reintinerire faciala: tratamente cosmetice vs. proceduri medicale

Andreea Gluh, redactor

Mai devreme sau mai tarziu, toate ne confruntam cu aceeasi problema: ridurile. Apelam la diverse produse, incepand cu cele homemade si terminand cu cele din farmacii, unele mai costisitoarele decat altele, daca ne permite bugetul. Atunci cand cremele cu acid hialuronic sau cele cu coenzima Q10 nu ne mai ajuta, ne indreptam atentia catre procedurile medicale. Mai intai cu teama, apoi cu speranta ca vom gasi rezolvarea problemei, ne incumetam si urmam respectivele proceduri, mai mult sau mai putin invazive.

Daca vrei sa stii ce modalitati de reintinerire faciala exista, noi ti le vom prezenta atat pe cele care implica interventiile medicului specialist, cat si pe cele pe care le poti urma intr-un salon de cosmetica ori chiar la tine acasa.

Reintinerire faciala cu ajutorul mastilor

Daca observi ca au aparut primele riduri de expresie, nu intra in panica. Natura iti pune la dispozitie o multime de retete pentru masti homemade, care pot incetini aparitia unor astfel de semne ale trecerii timpului.

Iata doua retete cu care poti rezolva problema!

Amesteca o lingurita de drojdie de bere cu o cantitate suficienta de suc natural de catina, pana cand obtii o pasta. Tine amestecul la rece timp de 30 de minute, apoi aplica-l pe fata si pe gat. Asteapta 15-20 de minute si indeparteaza masca folosind apa calduta. Vitamina B din drojdie si antioxidantii din catina vor contribui la diminuarea riscului de aparitie a ridurilor.

O alta reteta consta in amestecul a doua galbenusuri de ou cu o lingurita de ulei de migdale. Mixeaza compozitia si aplic-o pe zonele in care observi primele riduri. Dupa 20 de minute iti poti clati fata cu apa calda.

Foloseste aceste masti de doua ori pe saptamana, pentru a obtine rezultatele dorite.

Daca nu ai incredere in ingredientele din camara, apeleaza la un salon de cosmetica. In functie de bugetul alocat infrumusetarii, poti beneficia de diverse tratamente, de la clasica masca preparata din namol de la Marea Moarta, pana la luxoasele masti cu argint sau cu foita de aur.

Reintinerire faciala cu ajutorul produselor cosmetice

In farmacii exista o gama variata de produse cosmetice antirid. De la cremele pentru primele riduri, pana la cremele destinate exclusiv zonei ochilor, ingredientele difera de la o marca la alta. Printre cele mai cunoscute sunt acidul hialuronic si coenzima Q10. Nu trebuie sa uitam, insa, nici de produsele dermatocosmetice, care contin apa termala.

Reintinerire faciala prin proceduri estetice neinvazive

Mastile nu te-au ajutat, iar cremele nu au efecte vizibile intr-un timp scurt? Atunci incearca o noua metoda de reintinerire faciala. Apeleaza la un estetician specializat in proceduri neinvazive.

Una dintre cele mai moderne tehnici este microdermabraziunea. Aceasta consta in exfolierea mecanica a pielii si, spre deosebire de dermabraziunea, aceasta nu este chiar atat de agresiva cu pielea.

Exista trei tipuri de microdermabraziune: cea realizata ultrasonic, cea realizata cu ajutorul unor microcristale pulverizate pe suprafata pielii si cea care implica folosirea unui instrument cu varf din diamante.

Daca vei apela la aceasta metoda, va trebui sa acorzi o atentie deosebita ingrijirii tenului dupa procedura. Este indicat sa folosesti creme hidratante cu factor de protectie solara SPF 15 sau mai mare. In ceea ce priveste machiajul, urmeaza instructiunile esteticianului, pentru ca exista pareri conform carora fondul de ten nu dauneaza ci, din contra, atenueaza roseata pielii, dar si pareri care spun ca este bine sa astepti cateva zile pana sa te machiezi.

Un alt procedeu modern de reintinerire a pielii este peeling-ul chimic. Acesta consta in aplicarea unei creme speciale, care are rolul de a indeparta stratul superficial al epidermei. Procesul propriu-zis de peeling este de durata, pentru ca dupa ce specialistul curata crema, vei mai avea de trecut prin cateva etape pana vei vedea rezultatul final. Astfel, initial poti simti o usoara arsura, pentru ca apoi sa observi ca pielea este iritata. In urmatoarele 10-21 de zile vor aparea cruste, care vor disparea si vor lasa locul unei epiderme roz pal. Dupa aprooximativ doua luni vei observa efectele acestui procedeu.

Esteticianul iti va da indicatii pretioase in legatura cu ingrijirea pielii dupa procedura, pe care va trebui sa le respecti cu sfintenie.

Nu in ultimul rand, poate ca cea mai cunoscuta metoda de eliminare a ridurilor consta in injectarea toxinei botulinice. Efectele procedurii sunt vizibile in trei-patru zile si dureaza timp de aproximativ sase luni, dupa care aceasta trebuie repetata.

Reintinerire faciala cu ajutorul chirurgiei estetice

Cea mai eficienta metoda de reintinerire faciala, recomandata persoanelor cu riduri profunde, care nu raspund la alt gen de tratamente, este lifting-ul. Acesta face parte din categoria operatiilor estetice si are un caracter invaziv.

Interventia chirurgicala are o durata de trei-patru ore, iar recuperarea se face in doua saptamani. Rezultatele finale se vor observa in aproximativ sase luni, cand dispar cicatricile inevitabile.

Daca te decizi sa apelezi la reintinerirea faciala prin lifting, trebuie sa urmezi un plan de masuri inainte de operatie, conform indicatiilor medicului. De exemplu, trebuie sa renunti la fumat, la alcool si la administrarea anticonceptionalelor si a anticoagulantelor, cum ar fi traditionala aspirina, cu minim zece zile inainte de interventie. In plus, va trebui sa faci un set complet de analize, pentru a evita aparitia unei eventuale complicatii pe masa de operatie.

Reintinerirea pielii reprezinta un vis care poate deveni realitate. Daca nu vrei sa ajungi la metodele invazive, apeleaza din timp la tratamentele cosmetice homemade sau la cele din saloanele de specialitate. In plus, adopta un stil de viata sanatos: fa sport, respecta orarul de somn, elimina din meniul tau alimentele si bauturile nesanatoase, renunta la fumat si consuma minimum doi litri de lichide pe zi.

Articolul urmator
Laser CO2: beneficii și recomandări
Laser CO2: beneficii și recomandări
Cât ești de sănătoasă?
Incepe quiz
Cât ești de sănătoasă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.