Scrub facial pentru un ten impecabil

Scrub facial pentru un ten impecabil
Andreea Gluh, redactor
Joi, 04.07.2013

Cuprins

Tenul impecabil este o dorinta a fiecareia dintre noi. Ce ne facem insa cand nu avem timp sa mergem la saloanele de cosmetica? Solutia o reprezinta scrub-ul facial, care se prezinta fie sub forma produselor gata preparate, pe care le poti achizitiona din farmacii si magazine de specialitate, fie sub forma ingredientelor naturale, din care iti poti prepara propriile creme si masti.


Indiferent de tipul de ten pe care il ai, exfolierea celulelor moarte este necesara, daca vrei ca pielea ta sa isi pastreze stralucirea. Cea mai sigura metoda in acest sens o reprezinta folosirea scrub-ului facial. Acesta trebuie aplicat dupa o demachiere realizata corect si dupa o baie de aburi, care permite deschiderea porilor si indepartarea mai usoara a impuritatilor.

Daca tenul tau este gras, poti folosi un scrub facial de doua ori pe saptamana, iar daca tenul este normal, o data pe saptamana este suficient. In schimb, in cazul unui ten sensibil, nu trebuie sa abuzezi de scrub-ul facial, pentru ca pielea ta se va irita, asa ca este indicat sa apelezi la aceasta metoda o data la doua saptamani.
O mai mare grija necesita tenul acneic. In aceasta situatie, scrub-ul facial trebuie evitat, in lipsa unei consultatii dermatologice prealabile.

Produse din comert pentru scrub facial

Produsele pentru scrub facial comercializate in magazinele de specialitate se gasesc sub forma de geluri, de creme si de masti. Ele contin particule de ceara granulata, granule artificiale, particule provenite de la diverse seminte sau particule de namol. Pe langa acestea, in compozitia scrub-ului facial se gasesc si diverse uleiuri hidratante, cum ar fi cel de jojoba, dar si substante cu actiune antiinflamatoare, cum este uleiul extras din arborele de ceai.

Pentru a aplica in mod corect scrub-ul facial achizitionat din comert, este indicat sa ceri sfatul farmacistului sau sa citesti prospectele produselor. Nu uita ca dupa aplicarea scrub-ului facial este important sa-ti hidratezi pielea cu o crema potrivita tenului tau.

Ingrediente naturale pentru scrub facial

Diversele ingrediente pe care le poti utiliza cu succes in prepararea scrub-ului facial chiar la tine acasa sunt usor de gasit. Printre acestea se numara sarea, pe care trebuie s-o incorporezi intr-o cantitate mica de demachiant si sa o aplici pe piele cu miscari circulare usoare. Apoi trebuie sa-ti clatesti fata cu apa calduta si sa aplici produsele de tonifiere si de hidratare obisnuite.

In acelasi mod poti folosi si zatul de cafea, care are pe langa proprietatile exfoliante si unele proprietati antioxidante, impiedicand imbatranirea prematura a tenului.

O metoda traditionala de preparare a scrub-ului facial o reprezinta masca de fata din miere si tarate sau fulgi de ovaz. Aceasta se mentine pe piele timp de 15-20 minute, dupa care fata se clateste cu apa calduta, masand usor compozitia in timp ce o indepartezi. Folosind acest preparat te vei bucura atat de proprietatile de indepartare a celulelor moarte, pentru care ovazul si taratele sunt renumite, cat si de senzatia de hidratare pe care mierea o confera pielii tale.

Produsele si retetele naturiste de scrub facial sunt numeroase, de aceea noi iti recomandam sa le incerci pe toate, pentru a o descoperi pe cea care ti se potriveste.

 

Vezi si
Sculptra: ce este și cum acționează
Sculptra: ce este și cum acționează
Raluca Margean | Joi, 04.07.2013
Tatuajele maori: ce sunt și cum le alegi
Tatuajele maori: ce sunt și cum le alegi
Raluca Margean | Joi, 04.07.2013
Articolul urmator »
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Luni, 26.02.2024
Incepe quiz
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.0 (7)
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe