Tenul uscat vs tenul deshidratat: tu stii diferenta dintre ele?

Cuprins
De la temperaturile scazute de afara pana la aerul uscat din incaperile incalzite, in sezonul rece poate fi extrem de dificil sa eviti factorii care iti agreseaza tenul. Odata ce disconfortul pielii se face resimtit, poti avea impresia ca pielea devine uscata, fara ca tipul tenului tau sa se incadreze de fapt in aceasta tipologie. Exista sanse mari ca tenul tau sa fie de fapt deshidratat, iar faptul ca de multe ori termenii se folosesc intersanjabil nu face decat sa te induca si mai mult in eroare. Pentru a-i oferi tenului tau ingrijirea de care el are nevoie si pentru a te bucura de pielea ferma si luminoasa pe care ti-o doresti, e necesar sa constientizezi diferenta intre cele doua tipuri de ten si sa alegi produsele si strategiile adecvate pentru combaterea problemei specifice cu care te confrunti.
Ten uscat versus deshidratat: care este diferenta?
In timp ce tenul deshidratat are, asa cum probabil banuiesti, un deficit de apa, tenului uscat ii lipseste un nivel optim al uleiurilor care formeaza bariera lipidica naturala pentru protejarea tenului. Iar distinctia intre tenul uscat si cel deshidratat nu se opreste aici: in timp ce tenul uscat reprezinta o categorie de sine statatoare, deshidratarea poate afecta si alte tipuri de ten. De exemplu, un ten gras sau mixt poate fi adesea deshidratat, ceea ce iti poate da mari batai de cap daca reusesti cu greu sa iti pastrezi nivelul sebumului sub control, dar continui sa ataci problema deshidratarii folosind produse menite sa amplifice pelicula lipidica a pielii. Cauza principala a deshidratarii o reprezinta, bineinteles, lipsa apei din organism. Fie ca pielea ta nu are capacitatea de a retine apa sau, pur si simplu, cantitatea de apa pe care o consumi este insuficienta, deshidratatarea se face mai intai resimtita la nivelul pielii. La interior, durerile frecvente de cap si oboseala accentuata sunt un alt semn al deshidratarii.
Salvatorii tai: glicerina si acidul hialuronic
Desi glicerina a capatat un renume usor demodat, acest ingredient clasic isi justifica pe deplin longevitatea in industria cosmetica. Glicerina are capacitatea de a atrage apa atat din exterior, cat si din straturile profunde ale pielii, dar si o actiune dovedita in cresterea elasticitatii pielii. Indiferent de tipul de ten pe care il ai, asigura-te ca produsele tale pentru ingrijirea pielii au o concentratie ridicata de glicerina, deoarece este un umectant extrem de eficace si te poate scapa usor de problemele pe care deshidratarea le ridica.
Odata ce stii ce produse trebuie sa alegi, batalia cu deshidratarea este pe jumatate castigata. Nu te limita insa la actiunea umectantilor precum glicerina sau acidul hialuronic si rasfata-te cu o masca relaxanta si bea suficienta apa incat setea pielii tale sa fie, in sfarsit, potolita.


