Cum recunoaștem deficitul de acizi grași Omega-3 din organism și cum îl putem preveni

Cum recunoaștem deficitul de acizi grași Omega-3 din organism și cum îl putem preveni

Redactor Andreea Baluteanu

Cu siguranță ai auzit și tu despre rolul pe care îl joacă acizii grași Omega-3 în organism, dar știi cât de prețioși sunt? Realitatea e că unele dintre cele mai importante funcții ale organismului sunt posibile numai grație valoroșilor acizi Omega-3.

Dar ce sunt acizii grași? Un grup de grăsimi sănătoase care fac parte din membrana celulelor, reprezentanții Omega-3 susțin funcționarea sistemului imunitar, cardiovascular și endocrin. Prin urmare, deficiența lor nu numai că nu e de dorit, dar se poate dovedi extrem de periculoasă pentru organism! Află de mai jos care sunt semnele că nu ai un nivel suficient de acizi Omega-3 și ce poți face în acest sens!

Deficit de acizi grași Omega-3? 11 semne că te afectează

Așa cum am văzut, acizii grași Omega-3 sunt vitali bunei funcționări a organismului tău. Mai problematic se poate însă dovedi faptul că simptomele deficienței lor sunt comune și altor afecțiuni, ceea ce poate face dificilă diagnosticarea. Dacă ai observat unul sau mai multe semne dintre cele de mai jos, este musai să te adresezi unui specialist!

surse de acizi grasi omega-3,peste si avocado si seminte

Schimbări ale texturii părului

Dacă nu ți-ai modificat rutina de îngrijire și nici nu ai schimbat produsele de haircare pe care le folosești, dar părul tău arată mai rău pe zi ce trece, este posibil să suferi de o lipsă de acizi Omega-3. Cum acești aliați de seamă ai sănătății tale contribuie la retenția apei în firul de păr, orice schimbare în densitatea, textura sau integritatea cuticulei poate semnifica o deficiență. De asemenea, lipsa acestor substanțe poate determina și apariția mătreții, dar și probleme cu unghiile.

Piele uscată sau sensibilă

Nu degeaba sunt numiți „esențiali”: Omega-3 sunt de neînlocuit și pentru un ten frumos. Practic, orice problemă dermatologică poate indica spre o deficiență. Pielea uscată e unul dintre cele mai certe semne, căci acizii întăresc bariera dermului și previn astfel pierderea hidratării. Dar și tenul acneic poate avea la bază o deficiență, cercetătorii notând că Omega-3 previne inflamația. Nu în ultimul rând, se pare că acești super-eroi reduc și sensibilitatea tenului, mai ales la radiațiile ultraviolete.

Oboseală și dificultate de a adormi

Sigur că extenuarea psihică și insomniile pot fi provocate de numeroase afecțiuni, dar deficiența de Omega-3 e una dintre cele mai comune cauze. Apelând la un supliment bogat în Omega 3 te poți bucura din nou de un somn odihnitor, spun oamenii de știință.

Dificultăți de concentrare și probleme cu memoria.

Acizii Omega-3 sunt vitali sistemului nervos, iar lipsa lor își va pune amprenta pe funcționarea ta. Nu numai că dificultățile de concentrare și problemele cu memoria pot fi puse pe seama acestei deficiențe, dar și anxietatea și iritabilitatea se pot regăsi în aceeași categorie.

Depresie și afecțiuni neurodegenerative.

Deși mai sunt necesare cercetări pentru a înțelege pe deplin efectele, rolul Omega-3 în funcționarea creierului și potențialul său antiinflamator este indiscutabil. Acizii grași pot fi folosiți cu succes în cazul unor afecțiuni precum Alzheimer sau demența, dar deficiența lor poate sta și la baza depresiei. Un cumul de 26 de studii, ce au inclus peste 2000 de participanți, a ajuns la concluzia că suplimentele pe bază de Omega-3 pot reduce simptomele depresiei.

Ochi uscați

Precum în cazul problemelor cu sistemul nervos, și ochii uscați pot reprezenta un simptom a numeroase boli. Cum Omega-3 joacă un rol esențial în menținerea hidratării ochiului și în producția lacrimilor, prescrierea de suplimente poate atenua sindromul ochilor uscați, dar și senzația de disconfort ocular sau problemele cu vederea. Este concluzia la care a ajuns o analiză ce aduna laolaltă rezultatele a nu mai puțin de 64 de studii citate de Healthline.

Alergii

Dacă mai aveai îndoieli cu privire la importanța acizilor Omega-3 în corp, află că și alergiile pot fi o consecință a lipsei lor. Iritațiile, erupțiile cutanate, eczemele și astmul pot indica toate niveluri reduse ale acestor acizi.

Secreție excesivă de cerumen

Da, e unul dintre cele mai bizare simptome ale deficienței de Omega-3, ceea ce nu îl face mai puțin supărător. Dacă este lăsat netratat și ignorat cu seninătate, poate duce inclusiv la pierderea auzului.

Slăbiciune musculară și dureri articulare

Firește că aceste simptome pot fi și un semn al înaintării în vârstă, dar și deficiența de Omega-3 poate sta la baza lor. Studiile au indicat inclusiv că administrarea de suplimente cu acizi grași poate reduce durerile articulare și poate atenua simptomele în cazul unor afecțiuni precum osteoartrita.

Probleme cardiovasculare, dureri în zona inimii și dificultăți de respirație

E limpede că acizii grași Omega 3 contribuie la sănătatea inimii tale. Nu numai că protejează în mod direct de bolile cardiovasculare, dar mențin și nivelurile echilibrate de colesterol, acționând astfel indirect pentru o sănătate de fier.

Menstruații abundente sau dureroase.

Simți că nu mai poți face față acelei „perioade sensibile”? Poate ai nevoie de mai mulți acizi Omega-3.

BIOPURE MAX OMEGA 3, suplimentul care îți asigură exact necesarul zilnic de acizi grași Omega 3

Am văzut cât de periculoasă poate fi deficiența de Omega-3! Este foarte important sa știți că acizii grași Omega 3 nu pot fi sintetizați de către organismul uman. Singura sursă de acizi grași Omga 3 este doar din alimentație. Și, deși sursele naturale ale acestor acizi grași sunt destul de consistente (pește gras, semințe de in, semințe de chia, soia, spanac, varză de Bruxelles sau nuci și migdale), pot exista și persoane care din alimentație nu își asigură necesarul zilnic de Omega 3. De exemplu, persoanele care nu mănâncă pește pot avea deficit gras de Omega 3.

Tocmai de aceea, un supliment poate fi răspunsul tău! Alege BIOPURE MAX OMEGA 3, care include acizi grași Omega-3 esențiali pentru organismul uman, proveniți din anșoa purificată, crescută în condiții naturale.

BIOPURE MAX OMEGA 3

Suplimentul îți pune la dispoziție 840mg de Omega-3, exact doză zilnică necesară ce a fost stabilită de către cercetători conform studiului GISSI-Prevenzione publicat în Lancet. Astfel, doar o capsulă BioPure Max îți asigură necesarul zilnic de Omega 3 de care organismul tău are nevoie! Administrează-l zilnic, timp de trei luni, în timpul mesei, sau așa cum ți-a recomandat medicul specialist.

Nu e deloc de glumit cu deficiența de acizi grași Omega-3! Dacă te regăsești în categoria persoanelor afectate de simptomele pe care ți le-am enumerat, discută neapărat cu un specialist. Nu uita că suplimentul BIOPURE MAX OMEGA 3 îți va sări întotdeauna în ajutor!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ceramidele: ce sunt și care sunt beneficiile lor pentru piele
Ceramidele: ce sunt și care sunt beneficiile lor pentru piele
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.