Cum să ai un păr sănătos și coafat impecabil zilnic

Cum să ai un păr sănătos și coafat impecabil zilnic
Redactor Divahair.ro
Marţi, 05.11.2019

Toată lumea îşi doreşte un păr frumos, strălucitor, cu rădăcini puternice şi coafat impecabil în fiecare zi. Mai puţine persoane, însă, reuşesc acest lucru zilnic, în general din cauza unui program prea încărcat, dar şi a unor idei preconcepute, precum clătirea cu apă foarte rece pentru a obţine un păr strălucitor.
Pe scurt, o coafură perfectă în fiecare zi se obţine respectând doar câteva principii simple: spălare - nu zilnică -, hidratare, hrănire şi coafare. În toate aceste cazuri se folosesc, bineînțeles, produse adecvate tipului de păr.

Pregătiți şi protejați părul

Părul este fragil și mai puțin rezistent la căldură atunci când este umed și se poate deteriora foarte ușor. Indiferent ce aparat folosiţi pentru coafare, fie că este o perie electrica, având aer cald, rotativă ori o simplă placă pentru îndreptare, părul trebuie să fie 100% uscat, deoarece doar astfel va fi mai rezistent. Detalii aici. De asemenea, trebuie să aplicați întotdeauna un produs de protecție termică pe păr, înainte de a-l coafa. În timpul coafării, părul se împarte în șuvițe subțiri, astfel încât să fie aproximativ de aceeași lățime ca cea a periei.

Cum pregătești părul înainte de coafare

O șamponare corectă

Șamponul se aplică pe părul umed, în două etape, prima servind la îndepărtarea reziduurilor, iar a doua, ca tratament. Formula se aplică în patru puncte, pe partea superioară a craniului, pe spate și pe laterale, și se masează pentru a distribui uniform produsul. După clătire, dacă este făcută corect, părul ar trebui să scârțâie între degete.

Părul gras se spală mai frecvent, dar nu mai des de 3-4 ori pe săptămână, pentru a nu irita scalpul și a provoca o supraproducție de sebum.
Apa rece nu oferă o strălucire specială părului. Lipsa de strălucire este o consecință a deshidratării firului de păr. Ceea ce este util în acest caz este o tăiere regulată a vârfurilor și tratamentele hrănitoare.

Hrănirea părului

Aproape toate tipurile de păr au nevoie de hrănire, dar ar trebui să beneficieze de astfel de tratamente mai ales părul de la mediu la lung, care este îmbătrânit, a suportat sute de ore de periaj, de expunere la razele ultraviolete și la aparate de coafat, dar şi cel subțire, fragil prin natura sa, care are nevoie de un impuls pentru a rezista mai bine la agresiunile cotidiene.

Masca oferă cele mai multe texturi de reparare, combinând ingrediente active hidratante, conținute în faza sa apoasă, cu polimeri care, la momentul clătirii, stabilizează și înmulțesc compuşii lipidici necesari pentru a avea părul hrănit și sănătos, potrivit closermag.fr. Prin urmare, este un tratament intensiv la care se poate apela atunci când părul este foarte deteriorat.

Balsamul este, în principiu, obligatoriu după fiecare spălare. Are aceleași avantaje ca o mască, însă cu mai puţine lipide - până la 20% -, fapt care permite utilizarea frecventă a acestuia, pe toate tipurile de păr.
Uleiul nu este un tratament special doar pentru podoaba capilară foarte uscată. Pe un păr foarte fragil, uleiul se aplică atunci când acesta este uscat, înainte de a fi periat. Pe unul normal, uleiul se aplică înainte de șamponare, astfel încât excesul să fie eliminat în timpul spălării.

Cremele de zi şi serurile netezesc părul, ajută la descurcare şi limitează deshidratarea. Pot fi utilizate în îngrijirea zilnică înainte sau după șamponare, în loc de balsam. Acestea sunt produse ideale pentru părul ondulat, deoarece producţia de sebum se oprește înainte de încrețirea firului.

Formulele naturale sunt la fel de bune ca cele clasice. Acestea conțin doar ingrediente active pe bază de plante, cu uleiuri esenţiale şi sunt perfect adaptate celor care preferă produsele organice.

Uscare corectă

Este oare bine să lăsați părul să se usuce singur? Specialiştii spun că aceasta nu este o idee bună, mai ales dacă nu a fost bine uscat cu ajutorul prosopului. Firele de păr au porii deschişi, apa se infiltrează şi le distruge. În ceea ce privește uscătorul, dacă este utilizat la putere maximă, acesta poate arde părul.
Cel mai important este să usuci parţial părul cu ajutorul unui prosop, prin presiune și fără a freca. Apoi se usucă la temperatură medie, după ce, în prealabil, a fost aplicat pe păr un produs termoprotector, pentru a limita ruperea.

Surse foto: Unsplash.com, Pexels.com

Articolul urmator »
Blond cenușiu peste șaten: cât de ușor se obține?
Blond cenușiu peste șaten: cât de ușor se obține?
Raluca Margean | Joi, 19.10.2023
Incepe quiz
Cum ar trebui să arate machiajul tău zilnic, în funcție de personalitate
Cum ar trebui să arate machiajul tău zilnic, în funcție de personalitate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
13 tunsori de toamnă pe care să le încerci în 2024
Andreea Baluteanu | Vineri, 11.10.2024
Vitamina C lipozomală: ce este și cum acționează
Raluca Margean | Duminică, 24.03.2024
19 culori de păr la modă în toamna 2024
Andreea Baluteanu | Joi, 22.08.2024

Ne găsești pe