Epilarea definitivă între mit și realitate. Cât de sigură este și de ce merită investiția

Fără îndoială, epilarea definitivă este unul dintre cele mai râvnite tratamente de estetică pe care și le poate dori o femeie. Procedura te poate ajuta să economisești timp și bani, însă cel mai important beneficiu este legat de creșterea stimei de sine. Cu toate acestea, există și mituri care demontează beneficiile sale.
Care sunt cele mai întâlnite mituri legate de epilarea definitivă și care sunt avantajele reale obținute în urma tratamentului?
Mit: Epilarea definitivă nu are rezultate
Rezultatele tratamentului pot fi diferite de la persoană la persoană, dar asta nu înseamnă că nu vor apărea. Ele depind de mai mulți factori, cum ar fi: tipul firului de păr, vârsta, culoarea naturală a pielii, statutul hormonal etc.
În medie, la prima ședință se distrug circa 30% din foliculii piloși. Chiar dacă organismul uman produce foliculi noi pe toată durata vieții, rezultatele după ședințele de epilare definitivă se vor observa și vor fi chiar pe măsura așteptărilor. Sunt necesare și ședințe de întreținere după terminarea tratamentului, pentru rezultate optime durabile, dar care se vor face la șase luni sau un an.
Mit: Epilarea definitivă poate declanșa cancerul de piele
Un mit care a născut destul de multe controverse de-a lungul timpului, ține de efectele nocive asupra sănătății. Cancerul de piele nu poate fi un efect al epilării definitive, fapt dovedit și prin cercetări de specialitate.
Cât timp alegi un tratament sigur, efectuat într-o clinică cu expertiză în aria de desfășurare, epilarea definitiva nu poate avea efecte negative asupra sănătății. Energia luminoasă care este produsă în timpul tratamentului cu laser este o formă de radiație neionizantă. Pentru o siguranță maximă, înainte de a începe tratamentul, discută cu medicul dermatolog pentru a elimina orice fel de risc. Află mai multe detalii aici.
Mit: Epilarea definitivă nu poate fi realizată dacă există alunițe
Dacă te-ai gândit să realizezi tratamentul de epilare definitivă, dar nu ai avut curajul din cauza alunițelor prezente pe corp, este timpul să îți regândești decizia. Epilarea definitivă se poate realiza și atunci când există alunițe pe corp, însă nu direct.
Fiind grupări de celule cu pigment, aplicarea laserului direct pe alunițe trebuie evitată. Așadar, în timpul ședinței alunițele trebuie să fie acoperite, iar un creion dermatograf alb este o alegere sigură și fără riscuri ulterioare. Este important să alegi efectuarea tratamentului în clinici specializate, pentru a avea rezultate uimitoare, fără niciun risc.
Mit: Epilarea definitivă nu se poate realiza vara
Epilarea definitivă se poate realiza și vara, urmând un protocol de lucru specific, pentru pielea bronzată sau închisă la culoare. Dacă îți dorești să începi tratamentul vara, informează-te și despre tipurile de laser, iar împreună cu specialistul, alege ce se potrivește cel mai bine.
Mit: Epilarea definitivă nu este un tratament sigur și nu are rezultate de durată
Pe durata tratamentului, trebuie respectate câteva reguli de bază ca rezultatele finale să fie cele visate. În primul rând, este important să ții cont de numărul de ședințe, care nu este același pentru fiecare persoană în parte.
Ședințele de epilare definitivă se realizează la intervale de șase sau opt săptămâni, iar între ședințe este strict interzisă smulgerea firelor de păr. Ele trebuie îndepărtate doar cu lama de ras. După ce s-a încheiat tratamentul, ca rezultatele să se mențină, vor fi necesare și ședințe de întreținere.
Deși poate părea costisitoare, investiția în tratamentul pentru epilare definitivă este de lungă durată. După câteva ședințe lipsite de durere sau cu o durere suportabilă, poți uita de vechile metode de epilare, obținând o piele fină și sănătoasă, dar și mai multă încredere în tine.



Surse foto: Shutterstock.com