10 remedii pentru picioare umflate

10 remedii pentru picioare umflate

Redactor Andreea Baluteanu

Ne petrecem ore întregi la birou, păşim de la înălţimea unei perechi fabuloase de stilettos şi suntem nevoite să îndurăm şi căldura cotropitoare a verii. În aceste condiţii, ne trezim cu picioare umflate, dureroase, iar disconfortul fizic ne este dublat şi de cel estetic!

Suntem alături de tine şi îţi oferim cu drag 10 remedii pentru picioare umflate, care te vor ajuta să îţi recapeţi buna dispoziţie! Toate sunt extrem de uşoare şi nu reclamă un efort prelungit. Singurul risc constă în faptul că poţi deveni dependentă de ele!

10 remedii pentru picioare umflate

  1. Răsfaţă-ţi picioarele umflate cu un masaj terapeutic!


Masajul executat la salon este o plăcere după care suntem înnebunite, dar nu este obligatoriu să scoţi mulți bani din buzunar pentru a-ţi rezolva problema cu picioarele umflate. Îţi prezentăm mai jos câteva idei extraordinare de masaj care te vor duce mai aproape de picioarele tale superbe!

Aşază-te într-un loc confortabil, pune în surdină o muzică plăcută şi pregăteşte-te să spui adio picioarelor tale umflate. Începe din zona gleznelor şi masează delicat spre genunchi, presând cu blândeţe mai ales în zona din spatele genunchilor, acolo unde se acumulează depozite de limfă, în urma problemelor de circulaţie cu care se confruntă femeile cu picioare umflate. Nu uita să îţi masezi şi zona din jurul rotulei, la fel de gentil. Repetă de circa 10 ori pentru fiecare picior şi vei simţi o senzaţie de eliberare inegalabilă!

  1. Dieta, principala vinovată pentru picioarele tale umflate

Dacă te grăbeşti să arăţi cu degetul, acuzatoare, către spaţiul restrâns al biroului, ca fiind principalul vinovat pentru picioarele tale umflate, este posibil să te înşeli. Studiile au descoperit faptul că excesul de sare cauzează într-o proporţie mult mai mare disconfortul de care pare că nu mai scapi.

Soluţia? Redu consumul de sare! Renunţă la vizita săptămânală la fast food şi înlocuieşte-o cu doze zilnice de spanac, banane, avocado, pătrunjel sau cartofi dulci, alimente bogate în potasiu, care anulează din efectele negative pe care le are sodiul în organism!

  1. Bea apă!

Poate că te-ai săturat să auzi acest sfat, dar are o aplicabilitate extinsă şi în eliminarea senzaţiei de picioare grele, umflate! Apa diminuează excesul de sare din organism, despre care am discutat mai sus! Dacă te-ai săturat de „lichidul vieţii”, oferă-i un pic de personalitate incluzând câteva felii de castravete şi lămâie: nu numai că va avea un gust nou, delicios, dar capacităţile antiinflamatoare ale acestor alimente vor face minuni pentru picioarele tale umflate!

  1. Încearcă uleiul esenţial de grepfrut!

Uleiul esenţial de grepfrut are proprietăţi revitalizante care vor fi o adevărată binefacere pentru picioarele tale umflate! Presară câteva picături în apa caldă de baie şi bucură-te de un răsfăţ senzorial sau amestecă acest produs-minune cu ulei de măsline sau de migdale (găseşti aici o listă cuprinzătoare a alegerilor fericite) şi foloseşte combinaţia rezultată în masajul despre care am vorbit mai sus!

  1. Presopunctura îţi salvează picioarele umflate

Îşi doreşti din nou picioare frumoase şi sănătoase? Apelează la înţelepciunea maeştrilor chinezi şi transformă-te într-o adeptă a artei lor! Presopunctura va elibera din presiunea care îţi chinuie bietele membre şi îţi poate modifica radical viaţa!

Trei puncte se vor dovedi de un real interes: mijlocul adânciturii din spatele genunchilor, mijlocul muşchiului gambei şi partea inferioară a acestuia! Aşază-te confortabil pe o saltea sau pe un scaun, presează pentru 3 secunde şi expiră încet eliberând presiunea. Treci la următorul punct, deplasându-te întotdeauna de sus în jos, timp de un minut. Nu e aşa că deja te simţi mai bine?

  1. Yoga, „duşmanul” picioarelor umflate

Nu este numai un sport la modă, dar şi un remediu excelent împotriva picioarelor umflate! Poziţiile de yoga au efect şi asupra organelor interne, îmbunătăţind inclusiv funcţionarea sistemului circulator şi oferindu-ţi astfel un organism mai sănătos şi un corp mai frumos.

  1. Exerciţii pentru picioare care nu mai cunosc disconfortul

Ştii deja că sportul este soluţia pentru aproape orice problemă cu care ne confruntăm, aşa că era evident că îşi va exersa magia şi asupra picioarelor umflate! Tratează una dintre principalele cauze care duc la acumularea sângelui şi a limfei în această regiune, gravitaţia, prin următorul exerciţiu: aşază-te confortabil pe pat şi ridică-ţi în acelaşi timp mâinile şi picioarele, scuturându-le blând. Dacă te-a cucerit propunerea noastră, descoperă aici şi alte sugestii de exerciţii utile pentru picioare umflate.

  1. Perna salvatoare a picioarelor umflate

Picioarele umflate au nevoie de un plus de grijă şi confort pentru a-şi recăpăta starea de bine, iar atunci când intervii asupra lor chiar în timpul somnului, cea mai îndelungată perioadă de repaus de care se bucură corpul tău, efectele nu vor întârzia să apară. Atunci când mergi la culcare, aşază-ţi picioarele pe o pernă între 10-15 cm grosime, în funcţie de înălţimea sau greutatea ta. Este atât de simplu!

  1. Baia cu apă tonică

Din seria „azi îmi răsfăţ picioarele umflate”, baia cu apă tonică este o adevărată plăcere. Seara, când te întorci de la muncă, scufundă-ţi picioarele în apă tonică rece (dacă suporţi) sau călduţă, deoarece bulele te vor ajuta să te relaxezi şi vor diminua senzaţia de disconfort.

  1. Priveşte un episod din serialul preferat!

... cu picioarele ridicate pe perete! În timp ce urmăreşti aventurile personajelor tale fashion preferate, îţi vei calma picioarele umflate menţinându-le în poziţie verticală şi vei ameliora activitatea sistemului circulator!

Tu ce părere ai despre remediile noastre pentru picioare umflate? Le vei pune în aplicare?

Articolul urmator
Cuticule uscate: cauze și tratament
Cuticule uscate: cauze și tratament
Ce pantofi ți se potrivesc în funcţie de personalitate?
Incepe quiz
Ce pantofi ți se potrivesc în funcţie de personalitate?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.