Detartrajul cu ultrasunete te ajuta sa scapi de afectiunile gingivale

Detartrajul cu ultrasunete te ajuta sa scapi de afectiunile gingivale

Viorica Ghinea, redactor

Detartrajul cu ultrasunete este o metoda profesionala de indepartare a tartrului gingival si subgingival. Tartrul este cauzat de placa bacteriana care se depune pe dinti, iar cu timpul se mineralizeaza.

Este foarte important sa ai o igiena orala buna, astfel te vei proteja de diverse afectiuni ale gingiilor. De ce este important sa previi afectiunile gingivale? Pentru ca gingiile au un tesut destul de sensibil si odata instalate bolile vor fi mai greu de tratat.

Beneficiile detartrajului cu ultrasunete

Pentru multe persoane, in special pentru cele care sufera de afectiuni gingivale, detartrajul manual nu este deloc o placere. Gingiile umflate si inrosite suporta mai greu atingerea instrumentului de indepartare a tartrului.

Un detartraj cu ultrasunete este mai usor de suportat de pacientii cu probleme gingivale sau cu dinti sensibili. El indeparteaza placa bacteriana si tartrul de pe dinti si de sub gingii. In plus, curata si petele provocate de anumite bauturi.

Aceasta procedura nu este dureroasa si nu afecteaza dintii sau gingiile. Este eficienta, indeparteaza cu succes tartrul si depunerile de bacterii si nu necesita mult timp, se realizeaza repede. Acest tip de detartraj cu ultrasunete poate sa previna aparitia gingivitei si a paradentozei, daca este facut periodic.

dantura sanatoasa

Ce presupune un detartraj cu ultrasunete?

Acest tip de detartraj presupune folosirea unui aparat cu ultrasunete care actioneaza impotriva depozitelor de tartru. Acest aparat are forma unei baghete cu un varf subtire, el produce vibratii usoare si rapide. Aceste vibratii sparg tartrul si indeparteaza placa bacteriana, rezultatul fiind completat de actiunea de curatare a apei care indeparteaza resturile ramase.

Este important de stiut ca nu se folosesc substante chimice care sa atace gingiile sau smaltul dintilor. Secretul consta in undele de soc care reusesc sa distruga celulele bacteriene. Daca ai dintii putin mai sensibili, te poti consulta de la inceput cu medicul dentist care iti poate face o anestezie locala.

Contraindicatii privind detartrajul cu ultrasunete

Detartrajul cu ultrasunete nu se realizeaza la: copii mici, gravide, bolnavii cardiaci purtatori de stimulator cardiac, persoanele care au un reflex de voma exagerat si la cele care sufera de boli contagioase.

Igiena dentara atenta reprezinta regula de baza care te va ajuta sa iti protejezi dintii si gingiile pe viitor. Daca o completezi si cu o alimentatie optima, vei tine departe problemele serioase care iti pot afecta sanatatea dentara.

Articolul urmator
Vitamina C lipozomală: ce este și cum acționează
Vitamina C lipozomală: ce este și cum acționează
Care este cel mai mare defect al tau?
Incepe quiz
Care este cel mai mare defect al tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.