Doua din cinci femei se confrunta cu probleme cauzate de varice
Potrivit medicilor specialisti, cele mai des intalnite 10 cauze ale aparitiei varicelor sunt ereditatea, varsta, sexul, lipsa exercitiilor fizice, hainele prea stramte, consumul de alcool in timpul zborurilor, obezitatea, baile fierbinti, sauna si deshidratarea.
„Tratamentele traditionale pentru varice sunt interventiile chirurgicale si terapia cu laser. In general, terapia cu laser este recomandata in cazul celor care au varice mai mici. De ajutor, daca suferi de varice, sunt si ciorapii medicinali deoarece acestia pun presiune pe sange pentru intoarcerea venoasa. Venele situate la o distanta mica de suprafata pielii sunt in general mai afectate, iar ciorapii de compresie ajuta la impingerea sangelui catre venele aflate mai in profunzime deoarece acestea sunt mai mari, iar presiunea mai negativa" a declarat dr. Prala Nicolae, medic coordonator Clinica Varicoline.
Tratarea varicelor prin scleroterapie s-a dovedit a fi cea mai eficienta tehnica actuala, atat din punct de vedere medical, intrucat interventia nu necesita spitalizare, repaus la pat, tratamente post-operatorii sau anestezie generala, cu toate efectele secundare ale acesteia, dar si din punct de vedere estetic, neexistand niciun fel de semne, crestaturi sau taieturi pe picioare.
Interventia se face cu un ac subtire, introducandu-se o substanta sclerozanta in vasele afectate. Totul se realizeaza sub ghidaj ecografic si dureaza circa 30-40 minute, dupa care pacientul isi poate continua viata sociala in cel mai placut si normal mod.
De-a lungul anilor, prin succesul realizat, sleroterapia este alternativa optima interventiei chirurgicale sau interventiilor cu aparatura tip laser.