Firele de par de sub piele: de ce apar si cum poti rezolva aceasta problema

Firele de par de sub piele: de ce apar si cum poti rezolva aceasta problema

Alexandra Leonte

Mai putin cunoscute sub denumirea lor stiintifica "Pili recurvati" sau "foliculita  recidivanta", firele crescute sub piele afecteaza mai mult de 80% din populatia feminina care a trecut de pubertate. Pe langa faptul ca aceasta problema este una extrem de comuna, este dureroasa si mai ales inestetica.

poza picioare perfecte

Ce sunt si cum se formeaza firele de par sub piele?

Aceasta problema apare atunci cand ne epilam iar firele de par care au o radacina mai groasa si mai profunda decat celelalte, nu sunt smulse in totalitate. Atunci, firul de par, este rupt oblic si ramane in straturile superficiale ale pielii. Neinzbutind sa iasa la suprafata, se intorc la propriul folicul. Cu cat reusesc sa se intoarca mai adanc, cu atat inflamatia cauzata este mai mare.

Aceste probleme par a fi mai des intalnite la persoanele cu parul ondulat sau inchis la culoare si apar cel mai frecvent in zona axilei sau inghinala.

Cauza

Aceasta este una dintre problemele destul de des intalnite ce apar dupa perioada pupertatii. Specialistii sunt de parere ca una dintre cauzele care declanseaza acest fenomen sunt problemele hormonale. Firele de par incarnate vor aparea in deosebi la femeile care se confronta cu dereglari ale mentruatiei si/sau au ovare polichistice.

Cum se trateaza?

Solutia cea mai buna de a scapa de aceasta problema este epilarea definitiva, pentru distrugerea completa a folicului. Din pacate aceasta nu da rezultate la persoanele cu parul saten sau blond. Mai mult decat atat, este si destul de costisitoare.

poza epilare

Metode alternative:

Desi mai putin eficiente, exista si alte alternative:

Testeaza mai multe metode de epilare si vezi care dintre ele iti provoaca cel mai putin aceste inflamatii. Cu cat intervalul de timp este mai mare de la ultima epilare, cu atat mai bine.

Momentul epilarii:


Alege sa te epilezi in prima sau a doua zi de menstruatie, atunci cand ovarele secreta mai putini hormoni feminini. Daca epilarea in acea perioada nu este posibila, incearca sa te epilezi cat mai rapid, dupa instalarea ciclului mentrual.

Hidratarea corespunzatoare a pielii

Cu cat stratul superficial al pielii este mai uscat, cu atat riscul aparitiei firelor de par sub piele este mai mare, asadar, o crema buna, mai ales in aceasta perioada a anului, poate face ca pielea ta sa sufere mai putin.

Gomajul

Intr-un articol precedent iti spuneam cum poti face un gomaj natural chiar la tine acasa. Acesta are rolul de a elimina celulele moarte si de a subtia stratul superior al pielii astfel incat firelor de par sa le fie mai usor sa o strapunga.

Voi cum rezolvati aceasta problema?

Nu-i asa ca pielea perfecta a picioarelor te indeamna sa porti o pereche de balerini sau de sandale in tendinte?





Articolul urmator
Bronzatul cu bere: ce spun medicii despre această tendință
Bronzatul cu bere: ce spun medicii despre această tendință
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (46)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    pt lala (anonim)
    17 ianuarie 2013 20:08

    lala draga nu sunt doctoor dar eu cred k o sa ti creasca si mai mult par.oricum sa nu faci prostia asta fara sa cosulti un medic pt ca pastilele care contin hormoni fem. iti pot face mari dar f mari probleme de sanatate.

    lala (anonim)
    18 decembrie 2011 19:07

    apropo de par,am si eu aceasta problema dar si faptul ca am par aproape pe tot corpul,destul de inestetic,as vaea o intrebare:daca iau pastile cu hormoni femini ar putea sa-mi mai dispara din par?....as vrea un raspuns sincer

    Helen (anonim)
    17 decembrie 2011 23:11

    Eu dezinfectez zona inainte si dupa epilare. Iar daca tot mai apar folosec putina pudra de la Baneocin (acest sfat l-am primit d l cosmetician si m-a ajutat) sper sa va ajute si pe voi ....... pupici

    Adina (anonim)
    10 decembrie 2011 15:03

    Ma bucur pentru acest articol.Pur si simplu,multe sfaturi folositoare pentru aceasta problema!Chiar aveam nevoie

    diana (anonim)
    10 decembrie 2011 14:02

    Eu,personal,m-am confruntat multa vreme cu aceasta problema si am rezolvat-o cu ajutorul epilarii cu zahar si o exfoliere puternica inaintea epilarii.Exfoliantul care la mine a functionat cel mai bine este alcatuit din zahar brun,ulei de masline si malai :)