Impachetari cu parafina, pentru o piele catifelata si fara celulita

Impachetari cu parafina, pentru o piele catifelata si fara celulita

Luiza Valsan

Te pregatesti sa mergi la mare si vrei sa arati senzational in costumul de baie? Ai nevoie de cateva sedinte de impachetari cu parafina. Incearca acest tratament daca doresti o slabire localizata rapida si sanatoasa si eliminarea celulitei.

Aceste impachetari cu parafina hidrateaza si catifeleaza pielea, dar imbunatatesc si circulatia sanguina. Procesul se bazeaza pe transpiratie, in urma careia se elimina lichidele si toxinele din organism si se combina deseori cu masajul anticelulitic, pentru deblocarea tesutului adipos congestiv.

Ce presupun sedintele de impachetari cu parafina

Parafina este o substanta solida, alba si translucida, formata dintr-un amestec de hidrocarburi saturate obtinuta in special din petrol si avand diverse intrebuintari (in industria chimica, la fabricarea lumanarilor, la impregnarea hartiei si a tesaturilor).

Parafina se aseamana cu ceara de epilat, insa are o consistenta mai subtire si mai elastica, avand un punct de topire mult mai scazut, la o temperatura de 48 de grade Celsius. Datorita proprietatilor sale, parafina se foloseste atat in cosmetica (se fac impachetari cu parafina ale mainilor si picioarelor), cat si in tratarea unor afectiuni precum artrita sau reumatismul.

In cadrul saloanelor de infrumusetare se fac impachetari cu parafina folosindu-se niste recipiente speciale, care incalzesc ceara, insa tratamentul se poate realiza si acasa, pe foc, intr-un vas normal.

Iata cum se realizeaza impachetarea cu parafina: se aplica substanta pe o anumita regiune a corpului, se infoliaza zonele acoperite cu masca si pacientul este introdus sub termocuverta/tunel cu unde infrarosii pentru 40 de minute. Cand se termina timpul, parafina este indepartata de pe piele (se poate face si un dus scurt) si se aplica prin masaj un gel termic pana la absorbtia in piele, pentru un efect indelungat.

Parafina are proprietatea de a absorbi si de a retine caldura, pe care o cedeaza lent organismului, pe masura ce se raceste. Astfel se stimuleaza zona respectiva prin vasodilatatie la nivel periferic.

Beneficiile sedintelor de impachetari cu parafina

Iata cateva motive pentru care trebuie sa apelezi la impachetari cu parafina:

- ajuta la detoxifiere, prin eliminarea toxinelor si a apei din tesuturi;
- determina eliminarea si arderea grasimilor;
- reduc celulita, aspectul de coaja de portocala fiind diminuat vizibil destul de rapid si se previne totodata aparitia vergeturilor inestetice;
- curata pielea de celulele moarte;
- redau fermitatea si elasticitatea pielii;
- hidrateaza pielea, aceste impachetari cu parafina fiind un remediu excelent pentru mainile si calcaiele uscate;
- stimuleaza circulatia sanguina;
- calmeaza durerile reumatice;
- deschid porii de la nivelul pielii si o ajuta sa retina mai usor propriile uleiurile.

Sursa foto: www.chicsassymom.com

Cum sa faci acasa impachetari cu parafina

Ai nevoie de parafina (o poti cumpara din magazinele specializate), de un termometru, de o punga de plastic sau de o manusa si un prosop pentru fiecare zona acoperita.

Topeste cateva bucati de parafina intr-o oala de gatit electrica sau scufunda un vas intr-o oala cu apa clocotita. Lasa parafina sa se raceasca, pana ajunge la 50 de grade Celsius sau pana se formeaza o pojghita subtire deasupra.

Inainte de aplicare, scoate-ti toate bijuteriile de pe corp, spala si usuca zona pe care aplici masca. Poti testa parafina pe incheietura mainii, pentru a te asigura ca nu este prea fierbinte.

Cand parafina este gata, calduta, scufunda mainile sau picioarele sau foloseste o pensula pentru a o aplica pe zona respectiva. Infasoara partile scufundate in prosoape de baie sau in manusi, pentru a pastra caldura o perioada mai mare de timp.

Indeparteaza parafina dupa aproximativ 30 de minute, cand ceara deja s-a racit. Poti refolosi bucatile si la urmatoarea sedinta de impachetari cu parafina.

Recomandari pentru impachetarea cu parafina

Inainte de a merge la spa pentru prima sedinta de impachetari cu parafina, specialistii recomanda o pregatire prealabila a pielii pentru procedura. Efectueaza acasa un peeling cu o crema abraziva, pentru a indeparta celulele moarte de la nivelul dermei.

Exista si anumite contraindicatii pentru sedintele de impachetari cu parafina, mai ales la femeile insarcinate, persoanele cu probleme cardiace grave sau cele care sufera de boli genetice, epilepsie, cancer, spasmofilie.

Vrei sa slabesti, sa scapi de celulita, sa-ti ameliorezi durerile reumatice sau pur si simplu vrei sa ai o piele catifelata? Apeleaza la sedintele de impachetari cu parafina!

Articolul urmator
Bronzatul cu bere: ce spun medicii despre această tendință
Bronzatul cu bere: ce spun medicii despre această tendință
Test de beauty: Ce spune pielea despre tine?
Incepe quiz
Test de beauty: Ce spune pielea despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (23)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.