Implant de silicoane: procedura, intretinere si complicatii

Implant de silicoane: procedura, intretinere si complicatii

Geanina Ichim

Cele mai populare proceduri chirurgicale disponibile astazi sunt cele de modificare a sanilor, fie ca vorbim despre marirea, reducerea sau ridicarea lor. Daca nu esti multumita cu dimensiunea sanilor tai, poti alege un implant de silicoane, cu ajutorul caruia vei ajunge la marimea si la forma dorite. Exista mai multe moduri prin care se pot insera implanturile mamare si, in urma unei consultatii initiale efectuate de catre un chirurg, il vei alege pe cel mai potrivit pentru tine.

Multe femei aleg, de asemenea, o interventie chirurgicala de ridicare a sanilor, care poate fi efectuata simplu sau in combinatie cu implanturi mamare. Aspectul plin al sanilor se pierde odata cu trecerea timpului, din cauza procesului natural de imbatranire, dupa o pierdere semnificativa in greutate sau dupa nasterea unui copil.

Implant cu silicon vs. implant cu solutie salina (ser fiziologic)

 

Daca te-ai hotarat sa apelezi la o interventie chirurgicala de marire a sanilor, una dintre primele intrebari pe care ti le pui este legata de tipul de implant mamar potrivit pentru tine.

Exista doua tipuri principale de implanturi - cu silicon si cu solutie salina. Ambele au aceeasi anatomie a implantului de baza - o "cochilie" din silicon cauciucat, cu umplutura.

Diferenta dintre cele doua este in continut - implanturile saline sunt umplute cu ser fiziologic (sare si apa), iar celelalte cu ser siliconic.

Fiecare tip de implant are avantaje si dezavantaje. De exemplu, cele cu silicon sunt considerate mai naturale la atingere, in timp ce implanturile saline costa mai putin. 

 

Posibilele efecte secundare ale celor doua tipuri de implant sunt si ele diferite. In cazul rupturii implantului salin, serul se scurge si este inofensiv, absorbit de catre organism. Daca se sparge siliconul, efectul rezultat poate sa nu fie evident imediat. In ambele cazuri va fi nevoie de o interventie chirurgicala pentru a elimina sau pentru a inlocui implantul rupt.

Beneficiile implantului cu silicoane


1. Marirea sanilor poate avea un impact enorm asupra stimei de sine, oferindu-ti feminitate si o incredere sporita. Procedeul este potrivit pentru sanii care nu s-au dezvoltat complet sau pentru cei care nu sunt simetrici.

2. In urma sarcinii sau a pierderii in greutate, dimensiunea sanilor poate fi redusa, asa ca poti alege solutia de inlocuire a tesutului pierdut cu un implant de silicoane.

3. Acest tip de operatie se poate realiza nu numai in scopuri cosmetice, ci si din motive strict medicale, care impun reconstructia sanilor - cancer la san sau extirparea glandei mamare (mastectomie).  

Plasarea implanturilor de silicoane


1. Primul pas spre interventia chirurgicala de marire a sanilor este consultatia cu un chirurg plastic cu o experienta vasta in efectuarea acestui tip de operatii. In timpul acestei intalniri el va efectua o examinare a tesutului mamar si iti va asculta asteptarile.

2. Dupa ce medicul stabileste ca esti apta pentru o astfel de interventie, el iti va expune toate optiunile de implant, silicon sau ser fiziologic, precum si dimensiunea, forma si textura.

3. O alta decizie importanta pe care trebuie sa o iei dupa discutia cu medicul este plasamentul implanturilor in legatura cu tesutul mamar si muschii pieptului. In acest sens, exista trei optiuni de baza:

- subglandular sau deasupra muschilor pectorali: implanturile sunt situate in spatele tesutului mamar, dar in fata muschilor pieptului;
- partial submuscular sau partial in spatele muschilor: implanturile sunt plasate in spatele tesutului mamar, dar partial in spatele muschilor;
- complet submuscular sau complet in spatele muschilor: implanturile sunt plasate pe deplin in spatele muschilor.

Cel mai bun plasament pentru tine va depinde de mai multi factori, printre care stilul tau de viata, cantitatea de tesut mamar natural, dimensiunea implanturilor si aspectul dorit.

Procedura de implantare de silicoane


1. Inaintea interventiei chirurgicale de marire a sanilor va trebui sa-ti cumperi o bustiera pe care sa o ai cu tine la spital. Dimensiunea ei ti-o va comunica chirurgul tau in timpul consulatiei. Unele femei pot fi nevoite sa se supuna unei mamografii, in timp ce pentru altele este recomandata modificarea greutatii pentru a obtine un rezultat de lunga durata.

2. Daca fumezi sau daca iei aspirina sau orice alt medicament, va trebui sa discuti cu medicul la consultatia initiala. El iti va recomanda cand sa intrerupi aceste activitati si te va sfatui cand le poti relua.

3. In timpul interventiei chirurgicale de marire a sanilor chirurgul va introduce implanturi alergenice in spatele tesutului mamar natural. Incizia se face de-a lungul cutelor naturale ale sanilor, la axila sau in partea inferioara a zonei mamelonului. Procedura se face de obicei sub anestezie generala, dupa care ti se cere sa ramai in spital peste noapte.

Ce se intampla dupa operatia de implant de silicoane


Cand te vei trezi din anestezie vei avea pansamente la sani si bustiera pusa. Este posibil sa ai si tuburi de drenaj, care vor fi eliminate in cateva zile. Ti se pot oferi medicamente pentru ameliorarea durerii, daca le soliciti. In ziua urmatoare operatiei poti pleca acasa si, daca este nevoie, ti se pot administra analgezice si antibiotice.

Este normal sa simti un anumit disconfort cu noua marime a sanilor, asa ca va fi nevoie sa te odihnesti si acasa, pentru a grabi recuperarea. Vei simti durere in zona gatului si a pieptului, care s-ar putea sa fie umflata si invinetita. Aceste simptome se vor diminua dupa cateva zile si ar trebui sa dispara complet la cateva saptamani de la operatie. In functie de meseria pe care o ai, este recomandat sa iei o pauza de una-doua saptamani.

Cusaturile sunt eliminate de obicei dupa sapte zile de la operatie, dar acest lucru nu este necesar daca ai avut copci dizolvabile. Vei fi sfatuita sa porti bustiera 24 de ore pe zi, pentru 8-12 saptamani dupa operatie. Nu trebuie sa faci baie sau dus pana la prima consultatie, care va fi dupa una-doua saptamani de la implant. De asemenea, pentru cateva saptamani vei dormi doar pe spate.

Complicatii posibile si intretinerea implantului de silicoane


Desi este o procedura cosmetica, operatia de implant mamar ar putea avea si riscuri: durere la nivelul sanilor, formarea de cicatrice in zona din jurul implantului, sangerare, infectie, probleme cu dimensiunea sau cu forma implanturilor, sani asimetrici, ruperea si scurgerea implanturilor.

Implanturile mamare nu sunt concepute sa dureze toata viata. Este posibil sa fie nevoie sa le inlocuiesti in cazul unor complicatii sau daca dimensiunea si forma sanilor se modifica in timp.

Femeile care au implant de silicoane vor avea nevoie de o scanare RMN la trei ani dupa operatie, iar apoi repetarea lor la fiecare doi ani, pentru a verifica daca s-au rupt. In acest caz, silicoanele vor trebui eliminate sau inlocuite.

O femeie poate alege un implant de silicoane pentru a-si mari sau ridica sanii, obtinand astfel un aspect mai tineresc si mai senzual. Pentru a minimiza riscurile unei astfel de operatii, sunt recomandate clinicile cu un bun renume si cu chirurgi experimentati.

 

Articolul urmator
Sculptra: ce este și cum acționează
Sculptra: ce este și cum acționează

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.