Tu iti pensezi corect sprancenele?

Tu iti pensezi corect sprancenele?

Andreea Catrina

   Sprancenele sunt o parte foarte importanta a chipului nostru, iar forma lor poate corecta anumite imperfectiuni ale fetei. Sprancenele trebuie in primul rand sa se potrivesca formelor si proportiilor fetei. Pentru a afla cum puteti sa faceti acest lucru si cum va puteti pensa corect, va oferim in continuare cateva sfaturi care sa va ajute:   Regula numarul unu este ca spranceana trebuie sa fie arcuita cat sa "intre" irisul sub ea, cu alte cuvinte, de la marginea inferioara a arcului sprancenei pana la pleoapa superioara trebie sa avem o distanta egala cu diametrul irisului.  
   Sprancenele trebuie sa aiba o linie usor ascendenta asfel incat coltul de la radacina nasului sa fie cu foarte putin mai jos decat varful sprancenei (in unele cazuri ele se pot afla la acelasi nivel).  
   Pentru o proportionare perfecta a sprancenelor, ele trebuie impartite in trei parti egale ca lungime: primele doua, cea mai apropiata de radacina nasului si partea centrala trebuie sa aiba o linie ascendenta si o latime egala; ultima parte este cea care coboara si are o latime care se micsoreaza treptat pana la construirea ascutita a varfului sprancenei;
 
   Sprancenele trebuie sa inceapa din dreptul liniei imaginare A, care urca din lateralul nasului spre coltul interior al ochiului, in sus spre spranceana si trebuie sa se termine acolo unde linia imaginara C, care porneste din lateralul nasului si urca spre coltul exterior al ochiului, intalneste coada sprancenei. Linia imaginara B care porneste din exteriorul narii, urca prin exteriorul irisului si intalneste spranceana - iti arata locul unde aceasta trebuie sa fie cea mai inalta (arcuita).  
   Naturaletea si simplitatea caracterizeaza tendintele din prezent in privinta formei si a liniei sprancenelor. Specialistii in cosmetica sugereaza ca se poarta sprancenele groase, in linie dreapta, dar usor arcuite la arcada. In plus, indiferent de imperativele modei in machiaj, se recomanda adaptarea formei si grosimii sprancenelor la forma fetei, tipul si forma acestora fiind importante in evidentierea frumusetii trasaturilor fetei. Se considera ca forma ideala a sprancenelor este aceea in care baza se gaseste pe aceeasi linie orizontala cu varful, iar distanta dintre pleoapa deschisa si arcada sprancenei este egala cu diametrul irisului.  
   Este obligatoriu ca sprancenele sa fie simetrice si sa aiba o culoare cat mai naturala, potrivita cu nuanta parului. Pentru ca sprancenele negre imbatranesc si aspresc trasaturile fetei, brunetele trebuie sa-si vopseasca sprancenele intr-o nuanta - doua mai deschise dacat culoarea parului (saten inchis, saten mediu).  
   In cazul blondelor, sprancenele prea deschise la culoare nu ajuta deloc la construirea unei fizionomii atractive de aceea ele trebuie vopsite intr-o nuanta, maxim doua mai inchise decat culoarea parului (saten deschis sau blond inchis).  
   Roscatele, impotriva practicilor cosmeticienelor de cartier care vopsesc sprancele cu pigmenti din vopseaua de par a clientelor, nu trebuie sa isi vopseasca sprancenele in culoarea parului, pentru ca nu vreti sa aveti deasupra ochilor doua "stresini de pitic" asa cum arata sprancenele roscate; alegeti o nuanta de saten mediu, usor ciocolatiu care va pune in evidenta mai bine orice culoare de ochi.  
Articolul urmator
Totul despre bakuchiol: beneficii și mod de utilizare
Totul despre bakuchiol: beneficii și mod de utilizare
1 din 10 oameni identifică corect aceste animale
Incepe quiz
1 din 10 oameni identifică corect aceste animale

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.4 (96)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    TinaR (anonim)
    16 decembrie 2008 11:11

    "Stresini de pitic"?!?! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D