Îngrijirea corectă a tenului acneic: 5 sfaturi utile

Îngrijirea corectă a tenului acneic: 5 sfaturi utile

Redactor Divahair.ro

Acneea reprezintă o afecțiune dermatologică destul de frecvent întâlnită, care necesită o îngrijire corectă pentru ca tenul să rămână sănătos. Aceasta este cauzată de o afecțiune inflamatorie a folicului sebaceu, care blochează porii pielii cu sebum și favorizează astfel apariția bacteriilor.

În multe cazuri, acneea este provocată de schimbări hormonale și apare sub forme diferite, de la puncte mici inflamate, până la pustule sau noduli. Dacă nu este tratată corespunzător și nu sunt respectate regulile de igienă și îngrijire, acneea poate duce la apariția cicatricilor. Iată, așadar, ce putem face pentru a ține acneea sub control:

Spălarea frecventă a feței

În cazul tenului predispus la apariția acneei, dar și a tenului gras, este important să ne spălăm pe față cât mai des. Acest obicei ar trebui să facă parte din ritualul nostru de îngrijire de dimineață, dar și seara. Cu alte cuvinte, trebuie să ne spălăm pe față de două ori pe zi.

femeie care isi aplica crema pe fata

Un studiu a evidențiat faptul că a existat o îmbunătățire semnificativă a manifestărilor acneei în cazul persoanelor care s-au spălat pe față de două ori pe zi. În schimb, participanții la studiu care s-au spălat pe față doar o singură dată au sesizat o creștere a numărului de coșuri și pustule.

Folosirea produselor potrivite

Produsele pe care le folosim ne pot ajuta să îmbunătățim aspectul tenului și să reducem manifestările acneei. Însă, este important să verificăm ingredientele și să optăm pentru acelea care au un agent activ care poate lupta împotriva acneei, precum produsele pe bază de acid salicilic. Acesta este un agent exfoliant cu acțiune antibacteriană puternică și care luptă împotriva microorganismelor care dăunează pielii. Detalii aici!

Totodată, este important să curățăm corect tenul înainte de a aplica un gel sau o cremă antiacneică. Putem folosi un demachiant blând cu pielea, cu cât mai puține ingrediente nocive și fără parfum.

Aplicarea corectă a machiajului

Machiajul poate crește riscul de apariție a acneei, așadar este important să alegem produsele potrivite pentru makeup și să urmăm o rutină corectă de aplicare a acestora. În primul rând, trebuie să alegem produse noncomedogene sau fără ulei.

Ulterior, ar fi indicat să ne spălăm pe mâini înainte de a aplica fondul de ten. Eventual, putem folosi un burete special pentru aplicarea fondului de ten. Machiajul trebuie întotdeauna îndepărtat înainte de a merge la culcare, iar produsele pe care le folosim, precum bureții sau pensulele, necesită a fi curățate cel puțin o dată pe săptămână.

Reducerea cantității de zahăr

Există studii care au evidențiat faptul că o alimentație bogată în zahăr poate contribui la apariția acneei. Astfel, alimentele cu un index glicemic ridicat pot avea o strânsă legătură cu tenul acneic.

Pentru a reduce consumul de alimente bogate în glucide, este important să limităm cantitatea de carbohidrați procesați, precum pâinea sau produsele de patiserie, dar și cantitatea de dulciuri, prăjituri sau sucuri. În schimb, trebuie să includem în alimentație cât mai multe fructe și legume, cereale integrale și surse sănătoase de proteină, precum ouăle și carnea de pui.

Vindecarea pielii

Pe lângă aplicarea produselor potrivite și urmarea unui ritual corect de îngrijire a tenului, este important să lăsăm pielea să se vindece în mod natural. Dacă stăm continuu cu mâna pe față și încercăm să stoarcem coșurile, pielea se va vindeca mai încet, va fi expusă bacteriilor și va crește riscul ca acneea să lase cicatrici.

Așadar, deși tenul acneic reprezintă o problemă dermatologică des întâlnită, avem la îndemână numeroase soluții pentru a menține pielea curată și sănătoasă. Folosirea unor produse cu agenți activi împotriva acneei, curățarea corectă a tenului, dar și alimentația sănătoasă pot fi de ajutor în acest sens.

Sursă foto: Shutterstock

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Care este frica ta?
Incepe quiz
Care este frica ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.