Cele mai bune tratamente pentru varfuri despicate

Cele mai bune tratamente pentru varfuri despicate

Cristina Tarziu

Taierea regulata a varfurilor este cea mai buna solutie atat de „tratament", cat si de preventie, pentru un par cu aspect sanatos. Cu cat eviti mai mult momentul taierii, cu atat deteriorarea parului se va face mai rapid si microfisurile vor inainta cu rapiditate pe lungimea firului de par, facandu-l sa arate „ars" si lipsit de stralucire. Daca, totusi, privesti mersul la coafor doar ca pe o solutie extrema, vei fi bucuroasa sa afli ca exista tratamente pentru varfuri despicate care nu doar previn agravarea daunelor, ci si imbunatatesc considerabil aspectul zonelor deja afectate.

Cele mai bune tratamente pentru varfuri despicate

Tratament cu ulei de cocos


Bogat in carbohidrati, vitamine, minerale, antioxidanti si acizi grasi esentiali, uleiul de cocos este unul dintre cele mai recomandate ingrediente naturiste pentru problemele parului. Pentru a te bucura de toate beneficiile sale, este nevoie sa cauti intotdeauna sa-ti achizitionezi un ulei de cocos extravirgin, obtinut prin presare la rece.

Uleiul de cocos contine proteine similare celor existente in firele de par; acestea le inlocuiesc pe cele pierdute si redau aspectul sanatos si stralucitor al parului. Acizii grasi din compozitia sa se lipesc de proteinele din firele de par si le protejeaza, iar pentru ca are capacitatea de a retine apa, uleiul de cocos mentine parul hidratat si previne deteriorarea.

Mod de aplicare: Incalzeste putin uleiul de cocos (doar cat sa fie caldut si sa-l poti manevra cu mana libera) si aplica-l pe varfuri. Lasa-l sa actioneze pentru cel putin o ora (sau chiar peste noapte) si apoi spala-te cu samponul pe care il folosesti in mod obisnuit. Poti aplica acest tratament o data pe saptamana sau chiar de doua ori, daca parul este foarte deteriorat.
 

Tratament cu uleiuri calde pentru varfuri despicate


Uleiurile calde patrund in profunzimea firului de par, ii redau integritatea, ajuta la retinerea apei si previn despicarea. Parul arata mai sanatos, este mai hidratat si varfurile mai „imblanzite".

Mod de aplicare: Poti folosi orice tip de ulei, in principiu, insa cele mai recomandate sunt de cocos, uleiul de migdale, uleiul de ricin si uleiul de masline. Fa un amestec din parti egale din cele 4 uleiuri, incalzeste-l si aplica-l pe varfuri. Uleiul trebuie sa fie fierbinte, insa nu atat de mult incat sa nu-l poti aplica pe par cu ajutorul degetelor. Ai mare grija sa nu te frigi! Lasa uleiurile sa actioneze pentru aproximativ 45 de minute (sau chiar peste noapte) si apoi spala-ti parul cu samponul pe care il folosesti in mod obisnuit.
 

Masti de par

Exista o multime de retete de masti de par pentru tratarea si prevenirea varfurilor despicate. Poti folosi reteta clasica, cu ou si ulei de masline, masti cu avocado, cu papaya, cu bere sau cu miere. Retetele detaliate si informatii despre beneficiile fiecarei masti in parte gasesti AICI.
 

Tratament cu ulei de ricin

Uleiul de ricin contine acizi grasi esentiali, vitamina E, proteine si alti nutrienti care patrund in profunzimea firului de par, netezesc cuticulele, ajuta la retinerea apei si previn despicarea firelor de par. Parul este mai lucios si mai usor de coafat, daunele sunt limitate la zonele deja afectate, care capata, de asemenea, un aspect mai sanatos.

Mod de aplicare: Uleiul de ricin are o consistenta destul de groasa, asa ca se recomanda amestecarea lui cu un alt tip de ulei, mai fluid - poti folosi ulei de masline sau ulei de migdale. Aplica-l pe varfurile firelor de par, lasa-l sa actioneze pentru cel putin jumatate de ora, apoi spala-te cu samponul pe care il folosesti in mod obisnuit.
 

Actiune de la interior pentru prevenirea varfurilor despicate

Pentru a-si mentine integritatea, firele de par au nevoie de proteine si nutrienti de calitate. In farmacii si in magazinele de specialitate vei gasi suplimente alimentare cu vitamine si minerale pentru sanatatea firului de par. Cel mai important lucru este sa citesti eticheta cu atentie si sa te asiguri ca au in compozitia lor acid folic si biotina. Acidul folic este esential pentru cresterea parului, iar biotina fortifica atat parul, cat si unghiile.

Poti lua aceste doua vitamine si din alimentatie. Acid folic gasesti in soia, cereale integrale, portocale, iar alimentele bogate in biotina sunt orezul brun, lintea, mazarea, semintele de floarea soarelui, nucile, soia.
 

Poate ca nu exista tratamente pentru „vindecarea" firelor despicate, insa exista, cu siguranta, solutii pentru preventie si pentru tinerea sub control a situatiei. Incearca tratamentele de mai sus si povesteste-ne cum au functionat pentru tine!
Articolul urmator
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.