Cum sa folosesti corect samponul

Cum sa folosesti corect samponul

Gabriela David, redactor Divahair.ro

   Pentru ca piata este arhiplina de o multitudine de produse de ingrijire a parului, in speta sampoane pentru toate tipurile de par, noi, consumatorii am capatat cateva impresii gresite legate de aceste produse. Desi produsele moderne ne promit tratamente, vitamine, de la un volum mai mare, la protectia culorii, calitatea cheie a unui sampon bun este sa curete scalpul si firele de par.
 

Calitatile de baza ale unui sampon:
   1. Capacitatea de a curata parul de uleiuri, sebuum, piele moarta si praf
   2. Sa lucreze la fel de bine in oricare tip de apa (de la apa dulce, la apa cu clor sau apa sarata)
   3. Sa nu irite ochii, pielea sau scalpul
   4. Sa nu dauneze parului in niciun fel.


Compozitia samponului
   Formulele de sampon sunt alcatuite din o seria de molecule tratate special. Fiecare molecula are un cap si o coada, sectiuni ce au un rol separat in curatarea parului. Astfel, coada moleculelor atrage praful, grasimea si uleiul, dar respinge apa, in timp ce capul moleculelor atrage apa si respinge praful.


Cum functioneaza
   Primul pas este, bineinteles, momentul cand parul se murdareste. Atunci scalpul secreta sebuum sau uleiuri naturale, "scurgandu-se" de pe scalp pe toata lungime parului. Aceste uleiuri atrag praful si alte materii straine parului. Astfel, apa singura nu poate elimina mizeria din cuticule si aici intervine samponul, prin coada moleculelor sale ce vor atrage praful si mizeria.

   Masajul ajuta in acest procedeu, ajutand moleculele sa stranga mizeria si sa o elimine. Daca folosim sampon in exces, aceste molecule pot dauna firului de par, ducand la incurcarea lui, la rupere sau la uscare, mai ales la sapoanele ale caror formule sunt alcaline.

   La clatire, toata mizeria este eliminata. Desigur, clatirea trebuie facuta cu multa apa si de mai multe ori pentru a ne asigura ca am eliminat atat moleculele cat si praful atasat lor.

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Ce limbaj al iubirii folosești?
Incepe quiz
Ce limbaj al iubirii folosești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.