Sfaturi pentru ca vopseaua de par sa reziste mai mult

Sfaturi pentru ca vopseaua de par sa reziste mai mult

Roxana Turcitu

Vopsirea parului este una dintre cele mai usoare si eficiente metode prin care iti modernizezi aspectul parului si sa il faci sa arate mai interesant in acelasi timp. Pentru a mentine culoarea proaspata si intensa pentru cat mai mult timp, trebuie sa inveti cativa pasi simpli.

 poza vopsea de par rezistenta

Indiferent daca alegi sa iti schimbi radical nuanta parului sau doar sa adaugi cateva tonuri subtile care sa iti subliniieze trasaturile si indiferent daca te vopsesti la salon sau acasa, problema pierderii intensitatii nuantelor ramane valabila. Pentru a afla cum sa mentii intensitatea culorii trebuie mai intai sa intelegi cum si de ce aceasta se pierde.

Unul dintre motivele pentru care nuantele incep sa se decoloreze este faptul ca stratul protector al firului de par, respectiv cuticulele acestuia se ridica, facand firul de par poros si scazand rezistenta vopselei. In cazul nuantelor de rosu, problema este si mai grava, deoarece calitatea agentilor de colorare este mai scazuta si moleculele acestei vopsele sunt mai mari in comparatie cu cele in alte tonuri, ducand la o pierdere mai rapida a intensitatii.

Exista si factori externi care contribuie la aparitia acestei probleme. 

 poza par vopsit Aplicarea incorecta, spalarile prea dese, factorii de mediu sunt doar cateva dintre lucrurile care agraveaza problema. Alegerile noastre zilnice sunt un aspect important in pastrarea intensitatii culorii. Invatand sa faci cele mai bune alegeri pentru parul tau este cel mai important aspect.  

Pasii pregatitori dinaintea vopsirii sunt esentiali daca vrei ca nuanta parului tau sa se pastreze intacta pentru cat mai mult timp. Foloseste un sampon pentru curatarea intensa cu doua zile inainte de a te vopsi, pentru a ajuta vopseaua sa penetreze firul de par.  

Evita sa iti speli parul in ziua in care te vopsesti, deoarece lipsa uleiurilor naturale ale parului poate duce la iritatii ale scalpului si la uscarea excesiva a firelor de par, sporind sansele ca intensitatea nuantei sa se piarda mai rapid.

Dupa ce ti-ai aplicat vopseaua incepe adevarata provocare. Produsele pe care le folosesti pentru a-ti pastra parul sanatos si stralucitor au o importanta majora. Pentru ca vopseaua sa reziste, este posibil sa fie nevoie sa inlocuiesti cateva dintre produsele pe care le utilizai in mod normal. Alegerea gresita a cosmeticelor pentru par este de multe ori unul dintre principalele motive pentru care parul isi pierde stralucirea.

Sampoanele cu o formula foarte puternica si sprayurile de par sunt si ele pe lista produselor care ar trebui folosite cat mai rar pentru ca duc la scaderea intensitatii culorii. Ar trebui sa folosesti produse create special pentru parul vopsit, de preferat fara sulfati, pe care sa le utilizezi de maximum trei ori pe saptamana. Nu te spala mai des decat este nevoie. Spalarea zilnica duce, evident, la o pieredere rapida a culorii.  

Produsele pentru protectie termica trebuie sa fie o parte esentiala a ingrijirii parului, in special in zilele de vara, deoarece razele UV sunt daunatoare pentru par.

 poza vopsea de par

De asemenea, daca frecventezi solarul ar trebui sa iti protejezi parul cu un astfel de produs, iar placa de par si ondulatorul nu ar trebui sa se apropie de parul tau daca nu l-ai ingrijit cu un produs de protectie termica inainte.

De asemenea, nu te spala cu apa fierbinte, ci incearca sa utilizezi apa cat de rece poti suporta tu. Acesta este un sfat benefic si in cazul parului nevopsit, dar mai ales atunci cand iti colorezi podoaba capilara, deoarece apa calda sau fierbinte ridica cuticulele firelor de par, facand-l aspru si poros.

 poza vopsea de par rezistenta Apa rece in schimb te ajuta sa ai un par mai moale, mai sanatos si mai stralucitor si nu interactioneaza in mod negativ cu vopseaua de par.  

Vopsirea in tonuri multiple este o solutie pentru a evita pierderea rapida a culorii.

Daca te vopsesti intr-o nuanta apropiata celei naturale si deci radacinile nu devin foarte vizibile atunci cand parul incepe sa creasca si iti doresti sa te vopsesti mai rar, poti apela la nuantatoare sau sampoane colorante care nu contin amoniac si peroxid si care sunt extrem de utile in prelungirea vietii culorii.

Acestea nu au efecte negative asupra parului, culoarea se estompeaza treptat, de obicei la 6 - 8 spalari si nu influenteaza negativ procesul de vopsire. In plus, se aplica extrem de usor, deci le poti folosi in orice moment, fara sa trebuiasca sa apelezi la un salon sau sa rogi pe cineva sa te ajute si iti asigura un par stralucitor si o culoare intensa pentru o perioada mai mare de timp.

Trebuie sa stii ca nici o vopsea nu rezista atat de mult timp cat ni se spune in reclame. Perioada dintre vopsiri nu trebuie sa depaseasca 4 - 6 saptamani, deoarece in caz contrar, parul va arata decolorat, lipsit de stralucire si fara viata.

Un truc surprinzator care ajuta la mentinerea culorii este aspirina! Zdrobeste cateva tablete de aspirina si pune-le in sticla de sampon. Amesteca bine pentru ca aspirina sa se distribuie in tot samponul, apoi foloseste-l in mod obisnuit.

Daca vrei sa afli mai multe sfaturi despre colorarea parului si ingrijirea parului vopsit, citeste Ghidul parului vopsit, iar daca planuiesti sa iti schimbi total nuanta, invata cum sa iti protejezi parul in cazul unei schimbari radicale de culoare.

 

Pune-ti si mai mult in valoare culoarea intensa a parului cu o geanta in culori complementare. Pentru o culoare de par inchisa, de la brunet pana la saten inchis sau roscat, alege genti in nuante de rosu, lila, albastru, galben, portocaliu sau nude. Pentru culori de par deschise, de la saten deschis la aramiu sau blond, alege genti in culori tari si mai inchise: grena, mov, verde inchis, bleumarin.



Articolul urmator
Chic, fabuloase și atât de la modă! Top 8 culori de păr care vor domina toamna 2023
Chic, fabuloase și atât de la modă! Top 8 culori de păr care vor domina toamna 2023
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (118)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    CRIS (anonim)
    18 februarie 2011 08:08

    interesant

    adaia
    16 decembrie 2010 12:12

    Foarte bun articlolul...nu stiam de aspirina !