Gene false: tipuri, aplicare si efecte negative

Gene false: tipuri, aplicare si efecte negative

Viorica Ghinea, redactor

Folosirea unor gene false la diferite evenimente creeaza un efect seducator, deoarece ofera ochilor o nota de mister. Ele pot fi purtate si pe timp de zi, dar trebuie sa optezi pentru unele care sa arate cat mai natural.

Genele false schimba mult aspectul unui machiaj si sunt o cheie magica de intensificare a privirii. Important este sa le alegi pe cele potrivite fizionomiei tale si sa nu optezi pentru unele care iti ofera un aspect dramatic, deoarece acesta este mult mai potrivit pentru show-urile de moda.

Gene false: tipuri si aplicare

Cele mai folosite tipuri de gene false sunt cele tip banda si cele individuale.

Genele false de tip banda

Acestea sunt mai usor de aplicat decat cele individuale. Ele adauga densitate pe toata lungimea genelor naturale. Ai la alegere numeroase modele cu forme si culori diferite. Este indicat sa le folosesti la machiaje de seara, unde ai posibilitatea sa indraznesti si sa te joci mai mult.

Aplicare: se aplica dupa ce te-ai machiat, dar este indicat ca genele naturale sa nu fie date cu rimel. Se desprind cu grija din ambalaj, daca sunt prea mari poti sa mai tai din ele si sa le dai forma dorita. Gaureste capatul tubului cu adeziv si aplica o cantitate mica de lipici pe banda genelor false. Pentru o aplicare usoara foloseste un betisor. Asteapta cateva secunde sa se usuce putin adezivul, apoi aplica-le cu atentie peste linia genelor naturale, la radacina firelor de par. Apasa usor banda genelor pe toata lungimea ei cu ajutorul unui betisor. Dupa cateva minute poti sa faci retusuri machiajului. Aplica un strat subtire de mascara, pentru a amesteca firele de par naturale cu cele artificiale si contureaza cu un eyeliner negru.

Genele false individuale

Genele individuale sunt mai greu de aplicat si necesita mai mult timp, mai ales daca nu esti obisnuita cu ele. In schimb, ele iti ofera un aspect natural si de durata. Firele pot fi inserate atat intre genele superioare, cat si intre cele inferioare.

Aceste gene sunt de doua feluri:

1. Gene fir cu fir - necesita rabdare si atentie, pentru ca se aplica mai greu. Ele imbogatesc spatiul dintre gene si ofera un aspect frumos si natural ochilor.

Aplicare: fiecare fir se lipeste la baza pleoapei cu ajutorul unei pensete. Este recomandat ca aplicarea lor sa fie facuta de un specialist, din cauza dificultatii.

2. Gene tip manunchi - sunt mai usor de aplicat decat cele fir cu fir, deoarece la fiecare aplicare se adauga mai multe fire. Se incepe aplicarea de la coltul exterior al ochiului catre cel interior.

Aplicare: pune cateva picaturi de adeziv pe o folie de aluminiu. Apoi cu ajutorul unei pensete desprinde din set cate un manunchi de gene false si introdu capatul inferior in adeziv. Aplica deasupra genelor naturale, apoi apasa usor cu capatul pensetei pentru a asigura fixarea.

aplicare gene false

Trucuri pentru naturalete seducatoare cu gene false

Pentru un aspect cat mai natural al genelor false si un efect seducator, tine cont de urmatoarele sfaturi.

- Alege culoarea genelor false in functie de culoarea parului si a spracenelor. Femeile cu par blond pot sa opteze pentru gene maro inchis, iar cele brunete pentru negru. Pentru un efect natural, aplica gene in spatiile goale dintre cele naturale.

- Daca genele sunt prea lungi, poti sa le tai cu o forfecuta si sa le faci de diferite marimi. Cele din mijloc le poti lasa mai lungi, iar pe cele din exterior mai mici, pentru a sublinia linia naturala a genelor tale. Insa, daca vrei sa dai efect de alungire a ochilor, poti sa optezi pentru gene false care sunt mai lungi in colturile exterioare.

- Aplica genele in functie de momentul zilei. Pentru zi alege unele mai scurte sau aplica cateva gene individuale, doar in coltul exterior al ochilor. Pentru un machiaj de seara alege unele mai lungi si mai dese.

Efectele negative ale genelor false

Pe langa avantajele pe care le ofera, genele false au si efecte negative pe care trebuie sa le cunosti inainte de a opta pentru aplicarea lor.

- Adezivul folosit pentru lipirea genelor iti poate provoca usturimi si iritatii;
- Genele false individuale se pot desprinde pe rand si pot lasa goluri nedorite, chiar in cele mai nepotrivite momente;
-  Nu este indicat sa folosesti gene artificiale pe perioade lungi de timp sau sa apelezi mereu la ele, deoarece dauneaza genelor naturale. Si devii astfel dependenta de cele false.

Genele false aduc un plus de senzualitate chipului si reprezinta o modalitate simpla prin care poti sa arati splendid la un eveniment. Insa, nu le folosi prea des, pentru ca iti pot afecta genele naturale, in special daca nu le aplici corect.

Articolul urmator
Apă oxigenată pentru ten: de folosit sau de evitat?
Apă oxigenată pentru ten: de folosit sau de evitat?
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.