Machiajul mineral este mai bun?

Machiajul mineral este mai bun?

Redactor Divahair.ro

Cine a descoperit produsele de make-up minerale nu se va mai intoarce la produsele clasice. Fanii sunt numerosi iar laudele la adresa beneficiilor nu inceteaza: in momentul de fata machiajul mineral inregistreaza cea mai interesanta crestere din domeniul industriei cosmetice.

De ce ai alege un alt tip de machiaj daca acesta este mai bun si aduce beneficii de invidiat pielii?

Daca aruncam o privire asupra pudrelor minerale, de exemplu, vom remarca un detaliu: contin fundatie, corector si pudra - 3 in 1. Iar daca eticheta indica si SPF, inseamna ca produsul are si factor de protectie solara.



Acoperirea perfecta pe care o furnizeaza machiajul mineral se datoreaza interactiunii sale cu lumina. Nu incarca. Camufleaza perfect. Mineralele interactioneaza cu lumina in nenumarate feluri: lasa sa treaca lumina prin particule reflectand-o si dand un aspect neted si luminos pielii (radiant pump); reflecta, refracta si difuzeaza lumina, creand un efect focus; confera un look luminos, sanatos si tineresc tenului.

Produsele minerale de machiaj trebuie testate pentru ca exista diferente de culoare si nuante: arata altfel aplicate pe ten decat produsele clasice: sunt mai fine, mai delicate, nonocluzive - lasa pielea sa respire si sa functioneze normal - un mare avantaj in cazul tenului afectat de acnee sau rozacee.

Ce minerale trebuie sa identificati in produsul de machiaj mineral? Pe langa calitate, caracteristica pe care ar trebui sa o indeplineasca toate marcile de make up, urmatorii ingredienti minerali sunt de...lecturat: dioxid de titaniu, oxid de zinc, oxizi de fier, mica, oxiclorid de bismut si nitrit de bor. Acestea trebuie sa se regaseasca la inceputul listei de ingredienti si nu la finalul ei (aceasta insemnand certificarea existentei cantitatii ingredientului respectiv).
  

Sa aruncam o privire asupra mineralelor folosite:

Dioxidul de titaniu este aprobat de catre FDA ca ecran solar protector. Este rareori folosit ca atare, de obicei este acoperit de o pelicula pentru a proteja tenul de razele UV.

Oxidul de zinc (ZnO) este aprobat de catre FDA ca ecran solar. Acest mineral de culoare alba este recunoscut pentru proprietatile sale anti-inflamatoare si anti-microbiene.

Mica este cea care asigura produsului finit aspectul de satinat si fin. Pentru mai multa stralucire sunt folosite particule de dimensiuni mari de mica (aceasta fiind utilizata si pe post de colorant).

Oxicloridul de bismut este o pudra de culoare alb-sidefie preparata sintetic (datorita sclipirilor metalice mai este numita si perla sintetica). Oxicloridul de bismut adauga culoare, acoperire, fiind si un bun liant al produsului final.

Nitritul de bor este o pudra alba manufacturata, cu aspect matasos care confera produsului cosmetic o textura delicata, acoperire si stralucire. Este cunoscut ca fiind mineralul cel mai soft care reflecta lumina conferind un aspect desavarsit machiajului.
 

Oxidul de fier (Fe2O3) - rugina, este folosit in general pe post de colorant. Toti oxizii de fier existenti in cosmetica sunt sintetizati prin procese stricte de laborator (fierul nu poate fi folosit ca atare pentru ca el contine metale grele).

Mai multe detalii despre machiajul mineral poti afla din cel mai recent numar al revistei Les Nouvelles Esthetiques& Spa (editia mai-iunie 2009).

Tot in acest numar mai poti citi:

- cum sa stapanesti pensulele din trusa (lectia CHANEL)
- un mic indreptar al greselilor de machiaj;
- genele cu pene, noutati extravagante, care au fost create de pionierul genelor false, Shue Uemura
- formule si tehnici de machiaj corector dar si produse si tehnici adaptate, ca de exemplu machiajul cearcanelor pentru femeia moderna, dinamica
- despre prima sedinta de machiaj profesional: frumusetea femeii trebuie respectata, exploatata si descoperita, atuurile sale naturale scoase la iveala
- pictorialul de hairstyling
- make up For Ever la 25 de ani, o galerie de machiaje magnifice
- produsul star al verii: Orhidee Imperiale White, Guerlain, o inventie revolutionara in pigmentare si modul de tratare a acesteia, pentru a pastra luminozitatea si stralucirea chipului.

Revista Les Nouvelles Esthetiques& Spa Romania poate fi achizitionata pe baza de abonament, pentru detalii viziteaza www.lne.ro.  
 


 Alte articole care te-ar putea interesa:

Alege fondul de ten potrivit pielii tale
Cum obtii o privire mai luminoasa indiferent de culoarea ochilor?
Tu stii ce contine o trusa completa de make-up?


 Subiecte de pe forum:

Cel mai bun fond de ten si cea mai buna pudra?
Tu ce autobronzant folosesti?
Celulita go away!!!

Articolul urmator
Dispozitiv microcurent: beneficii și recomandări
Dispozitiv microcurent: beneficii și recomandări
La ce e creierul tău cel mai bun?
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (82)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    mineral makeup (anonim)
    6 iulie 2009 22:10

    astfel de produse se gasesc pe beprecious.ro . sunt produse foarte bune, de la Bella Pierre- o firma din America foarte cunoscuta acolo printre make up artistii adevarati

    marquissee (anonim)
    1 iulie 2009 01:01

    astfel de produse se gasesc si la l'oreal, au gama special cu astfel de cosmetice.eu folosesc fondul de ten pudra din aceasta gama si sunt foarte multumita. vi-l recomand.

    sab (anonim)
    26 mai 2009 07:07

    fierul contine metale grele....cata chimie ai facut la viata ta? metalele grele sunt o grupa speciala, fierul nu se numara printre ele, fierul in sine e un metal ne-greu, nu e un aliaj care sa contina alte metale grele. ce naiba????

    selisia (anonim)
    16 mai 2009 16:04

    pe acest site gasiti produse de machiaj minerale http://www.puretouch.ro/.

    Mihaela (anonim)
    16 mai 2009 08:08

    Foarte interesant articolul...O singura problema :unde gasim asemenea produse?

    Cristina (anonim)
    14 mai 2009 10:10

    buna. f bun articlolul. dar totusi unde putem gasi produsele minerale de machiaj? exista vreaun butic specializat? si daca trebuie testate, unde se poate testa? m-ar interesa...