Masca de față cu lumină led: cum să o alegi corect

Masca de față cu lumină led: cum să o alegi corect

Redactor Raluca Margean

Masca de față cu lumină Led este utilizată în industria frumuseții cu scopul de a oferi o piele mai netedă și mai strălucitoare. Ți-am pregătit în acest articol informații utile despre aceste dispozitive, inclusiv sfaturi de îngrijire a pielii după folosirea măștii.

Ce este masca cu lumină Led?

Masca de față cu lumină Led te va face să arăți ca în Războiul Stelelor, dar cel puțin vei obține un ten mai fin, plin de prospețime.

Astfel de dispozitive există de mai mulți ani în industria cosmetică, fiind în general folosite de medici dermatologi sau esteticieni în cabinete specializate pentru a trata diverse probleme ale pielii. Astăzi sunt disponibile pe scară largă, putând fi achiziționate și folosite acasă. Recent, măștile cu Led au început să fie promovate de celebrități pe rețelele de socializare, acest lucru contribuind la popularitatea lor ridicată din ultimul timp.

De obicei, o mască de față cu lumină Led este utilizată în următoarele cazuri:

  • Pentru a reduce inflamația după tratamentele faciale;
  • Pentru a minimiza erupțiile cutanate;
  • Pentru a oferi pielii un aspect general sănătos;
  • Pentru  întinerirea pielii (îmbunătățirea elasticității și reducerea ridurilor).

Cum te ajută masca cu lumină Led? 

Această mască folosește lumini cu un spectru diferit de lungimi de undă. Acestea pătrund în piele și declanșează schimbări la nivel molecular. 

Fiecare spectru de lumină produce o culoare diferită pentru a viza diverse probleme ale pielii:

Femeie cu mască cu lumina led roșie
Sursa foto: iStock.com

Lumina roșie - este concepută pentru a îmbunătăți circulația, reduce inflamația și a stimula colagenul, fiind astfel utilă pentru reducerea aspectului liniilor fine și ridurilor. 

Lumina albastră - vizează bacteriile care provoacă acnee, ajutând la oprirea ciclului de erupții.

Aceste două culori sunt cel mai frecvent folosite, însă există măști cu lumină suplimentară, precum galbenă (pentru a reduce roșeața) și verde (pentru a reduce pigmentarea).

Cum alegi masca cu lumină Led?

Alegerea măștii potrivite se va face ținând cont de nevoile pielii tale.

De exemplu, dacă vrei să-ți reduci ridurile din jurul ochilor, va trebui să te îndrepți spre o mască de față cu lumină Led roșie. Conform cercetărilor științifice, aceasta oferă cele mai bune rezultate, însă îmbunătățirile se văd, de obicei, după o perioadă ceva mai lungă de timp.  

Dacă vrei să scapi de acnee, specialiștii spun că atât terapia cu lumină roșie, cât și albastră pot fi de folos. Cercetările au arătat că măștile cu lumină Led poate reduce erupțiile cu 46 până la 76% după 4 - 12 săptămâni de tratament. Lumina albastră pătrunde în foliculii de păr și pori, oprind metabolismul bacteriilor și determinându-le să moară.

Spre deosebire de tratamentele topice care acționează pentru a ușura inflamația și elimină bacteriile de pe suprafața pielii, tratamentul cu lumină Led elimină bacteriile din piele înainte ca acestea să înceapă să se hrănească cu glandele uleioase, provocând roșeață și inflamație. Deoarece lumina roșie reduce inflamația, specialiștii recomandă utilizarea luminii roșii cu cea albastră pentru a trata mai eficient acneea.

Femeie care stă întinsă și are o mască cu lumină led
Sursa foto: iStock.com

Bineînțeles, dermatologii susțin că nu toate dispozitivele de-acasă oferă aceeași putere pe care o poate face un dispozitiv clinic. În general, procedurile efectuate la cabinet sunt mai puternice, pot fi adaptate nevoilor individuale ale pielii și durează mai mult, aproximativ 30 de minute. De asemenea, specialiștii atrag atenția că este necesară stabilirea unei rutine eficiente de îngrijirea pielii, care să acționeze împreună cu terapia cu lumină. În plus, înainte de folosirea terapiei cu Led, trebuie aplicată mai întâi o substanță chimică sub formă de ser sau un fotosensibilizant. 

Masca cu lumină Led: contraindicații și efecte adverse

În general, o mască de față cu lumină Led este sigură de utilizat. Cu toate acestea,  există, bineînțeles, și riscuri asociate cu astfel de dispozitive.  O potențială problemă ar putea fi rănirea ochilor (din cauza luminii), mai ales pentru persoanele care suferă de afecțiuni oculare (precum albinismul ocular sau tulburări congenitale ale retinei) sau persoanele care iau anumite medicamente care cresc sensibilitatea la lumină. Potențialele efecte adverse în aceste cazuri pot fi: vedere încețoșată, dureri oculare, iritații oculare sau modificări ale vederii. Problemele mai grave includ pierderea ireversibilă a vederii periferice sau afectarea completă.

Având în vedere aceste potențiale efecte negative, se recomandă purtarea unor ochelari negri opaci pentru protecția ochilor atunci când este folosită o mască de față cu lumină Led.

De asemenea, specialiștii spun că efectele luminii albastre sunt tulburi, de aceea ei te sfătuiesc să eviți expunerea la această lumină sau dacă o faci, este mai bine ca ea să fie realizată într-un spațiu clinic sigur și reglementat.

Unele studii sugerează că lumina albastră poate aduce daune structurilor pielii, determinând o îmbătrânire prematură a sa. Cert este, însă, faptul că în prezent sunt necesare mai multe cercetări pentru a studia în detaliu efectele măștilor cu lumină Led asupra pielii.  

Dacă vrei, totuși, să folosești un astfel de dispozitiv, este important să-l utilizezi pe fața curată (nemachiată), deoarece produsele cosmetice de pe față pot împiedica penetrarea luminii în porii pielii.

Masca de față cu lumină Led vs produse cosmetice

Unii dermatologi susțin că anumite produse cosmetice pot produce efecte similare cu cele rezultate din folosirea măștilor cu lumină Led. Specialiștii recomandă produse cu acid salicilic pentru persoanele cu piele predispusă la acnee, în timp ce peptidele pot fi o soluție excelentă pentru a produce mai mult colagen și pentru a rezolva alte probleme ale pielii.

În concluzie, masca de față cu lumină Led este cel mai bine folosită pentru a ajuta la stimularea producției de colagen și pentru a ucide bacteriile care provoacă apariția acneei. Totuși, trebuie să ții cont de faptul că ele nu înlocuiesc rutina obișnuită de îngrijire a pielii și că dispozitivele de acasă pot fi mai puțin eficiente decât procedurile de la cabinetul dermatologic. De asemenea, nu uita să-ți protejezi ochii atunci când folosești masca și să respecți instrucțiunile de folosire pentru a reduce la minimum riscurile și efectele adverse în timp ce îți tratezi pielea.

Citește și: Ghidul anti-imbatranire al pielii

Surse foto: iStock.com

Surse articol: Everydayhealth.com , Vogue.com

Articolul urmator
Un dermatolog explică de ce frecarea zilnică cu gheață pe față vă poate oferi o piele impecabilă 
Un dermatolog explică de ce frecarea zilnică cu gheață pe față vă poate oferi o piele impecabilă 
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten
Incepe quiz
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.